Åt frukost när jag vaknade och åkte sedan ner till Friskis och gick på spin 60, blev ca 17 km idag, åkte sedan hem och duschade och åt lunch. 
Runt 16 åkte jag ner på sta och träffade L och CO, de hade lunchat ihop men då var jag på spinning. 
Mötte upp L, M och R och vi gick fram och tillbaka på torget i väntat på att A och M:s lilla syster skulle dyka upp, gick sedan till korv/hamburger vagnen mittemot fnasket för R var hungrig. 
Gick sedan mot tågstation för att M tänkte åka hem till Uppsala igen men vi övertalade henne att stanna en timme till så vi gick och mötte upp J. 
När vi skulle till fiket så träffade jag på H som var ute med hennes kompis och de skulle äta mat. 
Vi bestämde oss för att fika på Waynes och så fanns det en kola och pecannöts paj som det stod gluten och laktosfritt på och då tänkte jag "åh vad nice, äntligen något laktosfritt!". Och under lappen som det stod vad det var för nåt, stod det "kan innehålla spår av mjölk, ägg bla bla bla..." och då tänkte jag "men de kan ju inte skriva att pajen är laktisfri om den kan innehålla spår av mjölk?" Hur tänkte de där liksom? 
Jag testade i alla fall pajen och tog en Chai latte med laktosfri mjölk till, så vitt jag vet så fick jag inte ont i magen i alla fall. 
M och henns lilla syster drog efter en stund eftersom hon skulle med tåget och vi andra satt kvar tills J hade ätit klart sin sallad. Efter det tog vi en promenad till Konsum Hallen för att J skulle handla sin choklad, men den fanns inte där så vi gick vidare till Ica söder istället, men där blev det inte heller någon napp. 
Gick sedan tillbaka ner på stan och mötte M som hade glömt sina hörlurar hos L, det var säkert ett år sen jag träffade M så det var kul och se henne. 
Följde med J en bit till Öster innan jag och L vände och gick mot min buss. 
L gav mig en försenad födelsedagspresent och det var så gulligt av henne, jag minns allt och vi får göra om våran road trip i sommar, men den här gången åker vi inte till Dalarna, haha! 
 
 
När jag kikade på bilderna så tänkte jag "var så jag verkligen så där rund om ansiktet förr? Det är ju verkligen stor skillnad jämfört med nu..." 
Jag uppskattar verklige din present L! 
Hade det hur trevligt som helst, kändes lite som "get together" när vi träffades, har inte träffat L och M sedan januari i år om jag inte minns helt fel. 
När jag kom hem var klockan rätt mycket så det blev lite fika istället för middag. 
Syrran kom hem från J runt 21 och vi umgicks lite, pratade om vad vi gjort och så. Blev lite tv tittande innan vi gick och la oss. 
Syrran fixade ugnsbakad havregrynsgröt till frukost och det är faktist en bra frukost, man håller sig mätt länge. 
Värdade mellan 8:45-12:00 och det var rätt lugnt på Friskis. En motionär sa "vad mycket folk det är, har de inget liv?" och då tänkte jag "inte du heller eftersom du är här och tränar" haha, det var dagens citat! 
S och hans kompisar kom förbi och tränade vid 11 och jag visade runt de lite, jag tror att de tyckte att det var ett hyfsat gym i alla fall, men kanske inte vad de är vad vid, haha. 
Jag gick ner och bytte av L som skulle äta lunch, hon var nämligen själv där nere så ingen kunde byta av henne, hann prata lite med I innan jag bytte om för att träna, blev ca 20 min jogg, lite armar och lite mage. 
Jag var rätt tankspridd så det blev inte så effektivt så jag åkte hem och killarna var fortfarande inte klar efter ca 2 ½ timme på gymmet. 
Jag och syrran åkte till Högbo efter lunch och vi hade tänkt åka skidor men hon fick för sig att vi skulle ta en promenad runt milen först för att kolla hur spåren såg ut... 
 

Det blev i alla fall 6.66 km promenad och 6,66 kr till forsknig med appen, så alltid nåt. 
Fick besök när vi var på promenad av en bambi som stod och titta på oss...
 

J kom efter ett tag och så åkte de skidor, jag kände inte att jag orkade åka, jag var ju rätt trött efter promenaden och gymmet och för lite sömn tog ut sin rätt så jag åkte till Köpis, handlade mat, lagade mat och så kom syrran hem precis när maten nästan var klar. 
Jag bjöd på förrätt som bestod av avokado med tonfiskröra, hemma gjord örtmajonäs, gräslökspotatis med ugnsbakad pepparlax och en sallad och efterrätt blev kokosmjölk med hallon och lakritspulver. 
Gräslökspotatisen har jag längat efter länge men inte fått för mig att laga, men nu blev det äntligen av. 
Köpte en stavmixer på köpis som en födelsedagspresent till mig själv och den använde jag till potatisen och det gick rätt smidigt, slapp man använda potatispress eller liknande. 

 
Efterrätten var godare än förväntat och den är rätt nyttig så jag kommer nog göra den flera gånger. 
J kom över när vi satt och åt och vi kikade lite på tv, han ville spela kort men varken jag och syrran orkade så det blev inget, Slö kollade på tv och sen åkte han igen på kvällen. 
Blev inte så sent för mig och syrran heller efter att han åkt så vi gick och la oss ganska snart.
Tack för idag, jag har haft en bra påskafton, hoppas ni också har haft det! 
Glad påsk! 
Magen känns bätter efter sömnen i alla fall, så det var väl bara nåt tillfälligt och så länge det inte är magkatarr är jag nöjd. 
Syrran kom hem från Stockholm och väckte mig runt 11 och det blev bara tre timmar sömn efter nattpasset, jag får väl ta igen sömnen en annan dag... 
Jag och syrran åkte till J i Rörberg och vallade våra skidor för att syrran ville åka och jag ville fixa till mina skidor efter senaste åket. J, hans bror och hans föräldrar högg ved och det var inte bara ett träd de skulle hugga... 
C grillade korv så vi blev bjudna på korv med bröd, fika, kaffe och te och det var rätt mysigt att sitta på verandan med solen som värmde. 
Tog längre tid än förväntat att valla skidor eftersom tejpen på skidorna var svår att få bort... 
Vi hade egentligen tänkt att åka skidor efter vallningen men så blev det inte, klockan blev så mycket och pappa hade redan kommit hem så jag och syrran åkte till Ica Maxi och handlade lite mat och lagde rostas och rutfrukter i ugnen och så blev det en sallad till. 

 
Hemlagat är ändå godast! Blev två matlådor över så det får vi väl frysa in så har man till nästa gång man behöver en matlåda. 
Efter middagen så slappade vi mest, syrran försökte hjälpa pappa att deklarera sina skattepapper medan mamma satt och kikade på kantonesisk serie och jag tränade ca 60 min innan jag gick och la mig. Imorgon bitti ska jag värda på självaste påskafton. Godnatt! 
 
 
Klev upp runt 9 och tänkte hinna träna innan jag skulle på lunch med J och P men så blev det ju inte. 
Blev lite frukost och sen var jag fast vid tv:n och lappen och hann göra mina ärenden jag skjutit fram på så länge, så det var väl bra ändå. 
Jag och J tog samma buss ner på stan och så träffade vi på P utanför Lilla Saigon för lunch buffé. 
Det var riktigt gott med buffé, var nog några månader sen jag åt buffé och jag var väl egentligen mest sugen på friterad banan med glass. 
 
 
 
Hade riktigt trevlig på lunchen och sen följde vi med J till polisstation för att hon skulle hämta ut sin hittelön, P gick hem efter polisbesöket och jag och J gick och mötte upp M och så gick vi på stan en stund, shoppade lite kläder gjorde jag också. 
Kom hem ca 16:30 och åt lite fil med en smörgås, sen blev det 90 min träning, duscha och sen lägga sig och sov en stund för att ladda inför nattpasset. 
Natten på jobbet gick hyfsat tills jag fick ont i magen och klockan bara var strax innan 00:00 och hade sju timmar kvar av passet... Fick ta en Omeprazol men det hjälpte inte, jag får skylla mig själv att jag åt för mycket friterat på en och samma gång så att magen ballade ur på jobbet...
Kunde knappt gå upprätt för det kändes som ett stort hål i magen då, kände lite som magkatarr faktiskt, och det kan man ju få om man äter mycket friterat, stark och fet mat... Har haft magkatarr en gång förr, och det var inte roligt, det var den värsta sorten och då var jag i Hong Kong och skulle vara där tre veckor när jag fick magkatarr efter första veckan, det kändes ju så där... Hoppas det inte blir samma sak den här gången... 
Det var många patienter som ringde och så fort man satte sig ner så ringde det så det var bara gå och svara. 
Den dementa patienten fick för sig att dra ur nålen så det var blod i hela slussen och rummet och då var klockan 6.30 och jag kände verkligen att jag inte orkade och funderade om jag skulle låtsas som om jag inte hade sett och gå därifrån, men det kunde jag inte. Så jag ringde efter sköterskan som fick städa upp blodet medan jag hjälpte patienten som satt på toa och behövde byta kläder. 
Jag var helt slut efter nattpasset och det fattades en undersköterska på dagpasset och de undrade om jag inte kunde stanna och jobba ett pass till, haha skoja inte, jag ställde verkligen inte upp så trött som jag var. 
Godnatt säger jag från sjukhuset! 
 
Åkte till skolan och gick på frågestund på kemin, men kände inte att jag hade tid med det så jag gick efter ca en halv timme och satt och pluggade med Frida och Catta istället. Lunchade och hade kemi laboration efter det, nu är det bara en lab kvar efter den här på krusen, ska bli skönt att slippa skriva lab rapporter. Men labbarna i sig är för det mesta ganska roliga.
Idag skulle vi göra nån gelfiltrering och kromatografi. Vilket innebar att man skulle filtrera gelen ett x antal gånger, droppa i lite natriumhydroxid och kopparsulfat, sedan in med brunnen i micron och se vad som händer.
De femton brunnarna var från början genomskinliga innan vi värmde i micron och så här såg de ut efter.
 
 
Ganska coolt tycker jag.
Den andra labben skulle vi klippa ut ett ark kromatografi papper, pricka in några punkter med fyra olika tuschpennor och sedan lägga papperet i ett kärl med vatten och se hur vattenlösliga färgerna är.
Det blev ganska coolt det med, men har för mig att jag har gjort det förr, i typ högstadiet eller nåt.
 
 
Satt och skrev klart lab rapporten efter åt och blev klar och skickades sedan in, godkänd blev den på en gång också. Läraren vi har i kemi labbarna är verkligen super snabb på att kolla igenom rapporterna, vilket är ganska skönt så man slipper vänta flera dagar/veckor innan man får svar.
Åkte hem efter skolan, åt mellanmål och åkte sedan till gymmet och tränade armar, armarna hade jag i alla fall ingen träningsvärk i. Imorgon tror jag inte att jag hinner träna, men det märker jag väl då.
Åkte in till skolan på förmiddagen och pluggade lite, åt lunch, pluggade lite till och sen träffade jag på två kursare som jag satte mig och pluggade med.
Frågade de om de skulle med till Maria och äta våfflor efter kemi föreläsningen, den ena skulle med och den andra skulle åka hem och plugga till sitt matematikprov hon skulle ha på Komvux.
Frida och Maria åkte till Sätra efter skolan medans jag åkte ner på stan och gjorde lite ärenden innan jag åkte till Maria.
Våfflorna var hur goda som helst, hade verkligen längtat efter våfflorna eftersom jag redan i helgen hade varit sugen...
Umgicks, tittade lite på tv, snackade skit, gick ut med Marias hund och hade allmänt trevligt. Kom inte hem förens runt 23 och gick och la mig när jag kom hem, kändes lika bra så jag hinner sova ut lite imorgon.
Startade tv:n imorse och kollade på nyhetsmorgon när jag åt frukost innan jobbet och de talade om att det är våffeldagen idag, det visste jag redan, eftersom den dagen alltid infaller två dagar efter min födelsedag, annars hade jag aldrig kommit ihåg det.
Åt frukost, gjorde mig klar inför jobbet och så var det rätt lugnt på jobbet. Hade en student med mig som skulle gick sin sista praktik vecka och det visade sig att vi kände lite samma folk, ovanligt va?
Hade bra patienter och de flesta klarade sig själv så det var rätt skönt. Mitt öga var inte riktigt med idag, alla på jobbet undrade vad jag hade gjort och frågade om jag hade fått ögoninflammation.
Ingen aning svarade jag, men det går säkert över. Det blev bättre under dagen och det var inte alls lika rött efter nån timme.
Efter jobbet så åkte jag hem, åt mellanmål och åkte sedan till Friskis för att gå på ett spinning pass, det kanske jag inte skulle gjort, det kändes i benen kan jag säga, men det var bara att kämpa på!
Hade inte så mycket träningsvärk efter igår, men för mig brukar alltid träningsvärken vara värst två dagar efter så imorgon kommer det nog bli jobbigt, och speciellt om jag gick på spinning passet också...
Efter spinningen åkte jag hem, åt middag, kollade lite på tv och sen gick jag och la mig, var rätt slut efter spinning passet.
Grattis på födelsedagen Maria! 
Vaknade runt 9 tiden och syrran gjorde ugnsbakad havregryn, det var godare än förväntat faktiskt, kanske blir en ny favorit till frukost.
Efter frukosten körde jag och Hannah ett intervallspass i villan med syrran som coach och det var jobbigt, kommer garanterat ha träningsvärk imorgon!
 
 

Duschade, packade ihop mina grejer och tog Roslagsbanan, tunnelbanan, pendeln och bussen till Maria och Alex. När jag stod och väntade på pendeln så var det inte bara lite folk som stod på perrongen mittemot...
 
 
Hade tänkte att fördriva tiden med att plugga inför högskoleprovet, men så blev det ju inte, istället satt jag och kikade på "halv åtta hos mig" i mobilen istället... 
Tur att min plats på tåget var åt rätt håll, annars hade det inte varit någor roligt. Killen jag satt bredvid tyckte nog att det var besvärligt med sällskap, för när jag kom och satte mig så klev han upp när tåget hade börjat rulla och kollade om det fanns andra platser, antagligen för att han vill sitta själv, men då behövde inte jag oroa mig om att nån skulle sätta sig bredvid mig.  Ganska skönt att han hittade en annan plats, för jag kände bara för att sitta själv, lugn och ro på tåget tills jag kom hem. 
Fikade lite när jag kom hem till Gävle och gick och la mig rätt fort efter det, imorgon bitti väntar jobb. 
Tack för en trevlig helg alla inblandade, jag kunde inte haft en bättre födelsedag!
 
Grattis på födelsedagen till mig själv!
Efter knappt fyra timmars sömn blev jag väckt av Johan och syrran som kom in och sjöng "jag må hon leva" för mig och jag var helt slut efter så lite sömn, fast jag vaknade till runt halv åtta, åtta när Johan och syrran klev upp och jag riktigt hörde hur de försökte tassa runt och inte väcka mig men jag hörde de ändå, men de var mer tyst än vanligt i alla fall.
Blev ingen frukost på sängen men eftersom de hade stått och gjort amerikanska pannkakor innan så var frukosten framdukad så det var bara att kliva upp och hugga in.
Efter frukosten tittade vi lite på tv och jag tittade lite i "den kompletta guiden till högskoleprovet" och så fick syrran för sig att skriva första delen eftersom Hannah ska vara provvakt så hade hon delproven hemma från förra året.
Jag åkte ner till Mariatorget runt 13.36 med Roslagsbanan och då ringer Lisa och sjunger, man blir ju bra förvånad när man svarar och så sjunger personen i andra sidan luren, gulligt av dig Lisa!
Träffade sedan syrran, Johan och Hannah på Medborgarplatsen och vi gick sedan och åt på Shani, en indisk restaurang.
Maten var hur god som helst, efterrätten var okej, men lite ovanlig. Glömde ta kort på efterrätten men det är sånt som händer ibland.
 
 
 
 
 

Åkte tillbaka till villan efter maten och släckte ner till Earth Hour och så tände vi ljus, min syrra sa att hon skulle bjuda mig på fika imorgon om jag lyckades blåsa ut alla nio ljusen (stora stearinljus) på en och samma gång, och självklart blåste jag ut åtta! Surt som sjutton!
Men då tyckte de andra att det inte kunde vara så svårt så då skulle de också testa. Det roliga var att Johan skulle blåsa och tyckte att det såg enkelt ut, men han blåste inte ut ett enda ljus. Det skulle man ha filmat, haha.
Spelade Dam och Hannah vann, det var bra kämpat av henne och syrran vann inte en enda gång (så hon hade sex kort kvar när Hannah hade vunnit).
När Earth Hour var över så startade vi tv:n och kollade på "Taken 2" och åt chips, popcorn, ost och finn crisp, det var bara vinet som fattades.
Filmen var helt okej, men första var bättre. Efter filmen umgick vi lite och sen fick min syster för sig att börja dansa i rummet innan vi skulle sova.
Tack för alla gratulationer, alla som sjöng, maten och trevligt sällskap på min födelsedag!
Sista dagen som 22 åring avslutas med VM kval och inleder födelsedagen den 23 med att fylla 23 år, känns lite konstigt och lite häftigt på samma gång, det händer ju bara en gång i livet, liksom alla andra år man fyller.
Åkte till Stockholm runt 13:30 tiden och kom fram ca 15:15 och då hade syrran gått och tränat och Johan var inte hemma.
Väntade på att lille brorsan skulle komma hem så jag kunde låna hans SL-kort.
Gjorde mig klar och hann träffa på både syrran och Johan innan jag skulle iväg och göra lite ärenden.
Hittade "den kompletta Guiden till högskoleprovet" begagnad på en hemsida och köpte den av en tjej som jag mötte upp på Mariatorget och efter det åkte jag sedan ner på stan och så mötte jag upp dem andra fem personerna i tunnebanan i Ropsten för att åka tillsammans till Solna Centrum och traska till Friends Arena för att se VM kval, Sverige - Irlands matchen.
Matchen slutade 0-0 och den var så där, det hände liksom inget och jag tyckte att matechen var rätt tråkig, men Friends Arenan var ju väldigt stor och det var ungefär 50 000 som såg matchen live så det var en häftig upplevelse måste jag säga.
 
 
 
 
 
 
 
Fyra personer åkte hem till Gävle efter matchen och jag och Nisse åkte ner till Hötorget för att möta upp några andra på en pub.
Åkte sedan vidare till Sjätte tunnan, en medeltids pub på Gamla stan för att möta upp Maria, Alex, Fredric och några till.
Tappade bort de jag åkte dit med så jag umgick med Maria och hennes gäng istället. Tänkte åka hem runt 2 och när jag gick runt för att krama och säga hejdå till alla så säger Fredric "jag tänker inte låta dig gå, vi ska sjunga efter den här låten" ja, så där stod vi och kramades i nån minut tills låten kvar slut och jag fick sätta mig ned bredvid Maria och så drog hela puben igång och sjöng "jag må hon leva" för mig och Maria. Jag fyllde ju på natten eftersom klockan var över tolv och Maria fyller den 24 så det blev ju lämpligt.
Jag missade dock tunnelbanan hem så jag fick ta nästa, fick sällskap av en kille som var med i puben, han skulle av på centralen tror jag och jag skulle vidare till Danderyds sjukhus och byta till bussen hem till Näsby park. Kom hem 03:40 och somnade inte förens runt 5.
Tack för en underbar och trevlig kväll alla inblandade!
Hämtade skidorna vid lunch och åkte ca 5 km, blev två varv runt 2,5 km rundan i Hemlingby.
Usch vad mycket skräp det var på spåret och man fastnade vart och varatannat när man åkte så det var inge roligt åkväder idag, blev mest irriterad kände jag. Hoppas det är bättre nästa gång jag ska åka.
Värdade på kvällen och det var rätt mycket folk, men torsdagarna är ändå lugnare än måndagar, då är det väldigt många motionärer som tränar.
Gick ner till bowlinghallen efter Friskis och kollade på The Pinheads bowlingmatch och planerade lite hur vi skulle göra imorgon inför Stockholm och så.
The Pinheads förlorade men bättre lycka nästa gång.
Tog en promenad istället för att stå och vänta på bussen så man bidrog med några kronor till forskning.Fikade lite när jag kom hem och sen gick jag och la mig, kändes som om jag hade haft fullt upp hela dagen så jag var helt slut.
 
20 mars
Kemi föreläsning på förmiddagen och jobb på kvällen. Känns som om det är den nya vardagen, både skola och jobb på samma dag när man bara hann med skola förr, men nu går jag ju bara en kurs så då har jag ju mycket mer tid att jobba. Det känns ganska skönt att få en skaplig lön nästa vecka, och känna att man kan leva lite. Jobbade ca 25 % både januari och februari och så fick jag inget studiemedel på det så jag kan ju säga att ekonomin var ganska tight då. Men som reklamen säger "allt blir bättre med tiden" verkar ju stämma just nu. Hade en skaplig kväll på jobbet, men den slutade inte lika bra då jag fick en akut dålig patient som blev okontaktbar och andades konstigt så vi fick storlarma och ringa jour läkaren. Jag vet inte hur det slutade för patienten men när jag gick hem så var läget under kontroll. Hade tänkte att hämta ut mina skidor idag och åka lite, men eftersom jobbet ringde så var det bara att åka, jag får hämta och åka skidor imorgon istället, nu var det ett tag sen!
 
19 mars
Blev jobb på förmiddagen idag och slöade på eftermiddagen. Det var rätt lugnt på jobbet, hann med allt som skulle göras, hade några hemgångar att göra och så hade jag en sjuksköterska som gick ut över som kunde hjälpa mig med mina två helskötslar, annars hade det nog inte gått så bra som det gick.
En extra person är alltid en extra person, den person är alltid till mycket stor hjälp, för det gör att sjuksköterskan kan göra sitt så hon blir klar med hennes medicin delning medans omvårdnadsdelen också blir klar i skaplig tid.
Lagade marocansk kyckling med mangosås när jag kom hem och det blev godare än förväntat måste jag säga.
Blev bjuden på bowling på kvällen och det gick väl så där, men det var roligt ändå.
Gick och la mig när jag kom hem, var helt slut efter att ha haft fullt upp hela dagen.
 
Nu är det gjort, jag har anmält mig till Tjejvasan och nu finns det ingen återvändo, bara fem lopp kvar! Heja mig!
Började igår med motionsloppet, Vårruset väntar i maj, Tjejvättern i juni, Vansbro tjejsim i juli, Lidingö tjejlopp i september och sist men inte minst Tjejvasan i februari nästa år, jag är redan taggad! 
Hade jag inte varit nybörjade på skidor hade jag anmält mig till Klassikern istället för Tjejklassikern, men man lär ju börja någonstans! 
 
 
Åkte till skolan för att träffa en kursare och skriva klart min lab rapport som vi sedan skickade in, skönt, nu har jag inga lab rapporter fram till nästa vecka när vi har en ny lab. 
Jag har i och för sig en komplettering på förra lab rapporten men jag får inte tag på den lab partnern så jag vet inte riktigt hur vi ska göra med den ännu. Men den måste ju kompletteras. 
Kroppen är rätt mör idag och knäna gör ont, inte så konstigt när de ser ut så här:
 
 
Åkte till Friskis efter skolan och hämtade en bunt med Friskispressen och tänkte fylla på stället i högskolan nästa gång jag åker dit, det är ju alltid slut där. 
Lagade middag när jag kom hem och sen tränade jag 45 min kondition hemma. Inte varje dag man gör efterrätt, men idag blev det Cremé caramel till efterrätt, mumma!
 

Nu ska jag strax sova, imorgon bitti väntar jobb. Godnatt! 
Klockan ringde 7 och jag snoozade en halvtimme ungefär. Klev upp, åt frukost och gjorde det vanliga innan jag åkte iväg till Skidstavallen för att anmäla mig till Motionsloppet. 
Velade ett tag om jag skulle ta 5 km eller 10 km innan jag bestämde mig för att anmäla mig till 10 km motionklassen. Inte så många anmälda, men det var nog flera som körde klubbmästerskapet.  
 

Starten gick 11:20 och redan på första lilla backen kände jag att det var bakhalt, men jag fortsatte tills jag såg 2,5 km och funderade ett tag om jag skulle skippa milen och byta till 5:an istället men sen tog jag mig i kragen och tänkte att jag fasen skulle ta mig runt milen trots att jag hade jätte dåligt vallade skidor och dåligt fäste. Ångrade mig ganska fort när jag såg första backen som i och för sig inte var så lång, men den var så där brant mot slutet av backen så jag försökte ta mig upp på backen med skidorna och det gick ju snarare bakåt än framåt... 
Men med mycket om och men så kom jag upp och jag svor varje gång jag kom till en backe... 
Ska jag vara ärlig så tog jag av mig skidorna tre gånger för att jag inte kom upp för backarna fast jag försökte och kände att det var omöjligt, det var ju inte så smart och köra milen på ett ställe man inte är van vid heller, men jag kommer ju knappast åka till Oxberg och köra de 30 km innan jag kör tjejvasan heller så det var bara att försöka ta i så gott det gick och ta sig runt. 
När jag kollade på klockan så hade jag åkt 3,4 km och hör och häpna, tiden stod på 50 min!! Inte ens när jag stod på skidorna första gången så hade jag så dålig tid, det visar bara att jag hade jätte dåligt fäste på skidorna och efter 7 km så såg jag två herrar som kom och åkte mot mig och de ville kolla att inget hade hänt för att jag hade varit ute så länge. 
Åkte av en gång när spåren spårade på en nedförsbacke och jag åkte så klart med, jag som just precis tänkte "det är ju bra spår, tur är väl det så man slipper åka av" och just då spårade jag ur och var helt oförberdd på det så jag ramlade ju självklart, det gjorde så ont att jag nästan tappade andan och satte saliven i halsen, snacka om chockad... 
När jag var nära mål så såg jag småbarnen som hade startat "Barnens Vasalopp" och jag tänkte "hoppas jag inte kör på någon unge här på nedförsbacken, flytta på er!"
Några meter innan mål så ropade de ut mitt namn i högtalaren och det var nog inte så lätt för de att uttala mitt namn för det lät väldigt roligt och man hörde osäkerheten i mannens röst. Han talade även om att jag hade vunnit ett pris som jag kunde hämta och att jag hade kämpat på bra, jag var ganska stolt över mig själv när jag hade kommit i mål och kvinnan som delade ut saft berömde mig också. 
När jag stod och återhämtade mig en stund så såg jag Ingegärd komma springandes mot mig och berömde mig. När jag väl tog av mig skidorna så förstod hon också att jag hade haft det tufft, för glidet på skidorna tappade jag efter ca 5 km och skidorna var nästan släta för att fästet hade försvunnit.
Det kom fram flera och beundrade mig och det var roligt att så många brydde sig fast de inte ens känner mig, det var bara att tacka och ta emot och jag är sjukt stolt över mig och min prestation!
 

Hälsade på även på Boel, Stefan, Tommy, Malte och Melvin som också var på Skidstavallen, Melvin åkte "Barnens Vasalopp" och han var så duktig, han fick både diplom och medalj! 
 
 
Malte var rätt busig och när han väl hittade vattenpölen var det kört! Boel och Stefan åkte en sväng med skidorna medan jag och följde med Melvin som ville åka en till sväng på skidor. 
Vinsten jag vann bestod av tre burkvalla, ganska ironiskt men behövligt, nu har jag till nästa säsong!
 

Efter en heldag ute i fina, sköna och nästan varma miljön så åkte jag hem och lagade Kafta och till det blev det sallad, pitabröd och vitlöksdressing. Det får avsluta min kväll, nu måste jag vila!
 
 
Slappade hela förmiddagen innan jag höll på att få något fel så jag började sms:a folk och kolla om nån ville ta en promenad eller åka till Köpis, men nä, alla var upptagna. 
Tog en egen promenad här hemma med stavarna och kom hem och duschade, åt mellanmål, åkte jag till XL och hämtade mina skidor och sen bar det till Köpis för att shoppa. Det blev två toppar, tre par byxor och en typ kavaj liknande jacka. Skönt med lite nya kläder, inte shoppat sen i sommras om jag inte missminner mig. 
Handlade lite mat åt mor min och så ska jag laga Kafta imorgon kväll, hoppas det blir gott! 
Jag hoppas att skidorna är super bra imorgon inför motionsloppet, annars kommer jag bli besviken på deras jobb.. 
Körde en bilvända på kvällen och försökte rensa lite tankar, det gick så där men det var skönt att köra en vända, blev  ca sju mil. 
När jag skulle åka hem så råkade jag åka på fel avfart så jag åkte åt fel håll, tur att det inte var så långt till nästa avfart, för det hade varit mindre roligt.
Kikade lite på tv när jag kom hem och nu ska jag väl strax lägga mig så jag får min skönhetssömn, imorgon väntar första skidloppet! 
Vaknade 3:45 idag och kunde absolut inte somna om och sova tills klockan ringde klockan 5. Det var bara att gilla läget och började spela lite på mobilen innan jag klev upp 5:15 och gjorde mig klar för jobbet, äta frukost, byta om, tvätta ansiktet etc.
Fick gå ut över idag och så fick jag med mig en kille som går i åttan och hade sin sista prao dag.
Han fick följa med mig att ta prover, hade sju patienter som skulle bli stuckna idag, han fick inte testa, men jag visade hur man skulle göra och talade om varför man till exempel stasade och varför jag valde blodtrycksmanchett istället för stasband etc. 
Gick jätte bra att ta proverna på patienterna och fick blod på alla på första försöker fast två av patienter var svårstuckna och jag trodde att jag behövde sticka två gånger, men det gick bra ändå, och så var jag ju tvungen att imponera lite på prao eleven. 
Kom till en patient som är stickrädd och svårstucken och jag trodde att jag var tvungen att sticka henne två gånger när det inte kom något blod när jag stack in nålen, men jag lyckades ändå pricka rätt och blodet rann på. Hon tyckte att jag var jätte duktig och hon kände knappt när jag stack henne och då blir man ju själv glad att man gjort ett bra jobbb ifrån sig och att hon kände sig så pass bekväm fast hon skulle bli stucken. Me happy!
Sista patienten jag skulle sticka var rätt kraftig och då tänkte jag "åh nej, han är säkert jätte svår stucken" eftersom kraftiga människor inte har så synliga vener som vältrände har så trodde jag att jag skulle få leta efter venerna noga innan jag stack och på det hade jag bara en arm att välja på eftersom han hade dropp i den andra armen. Men när jag väl pumpade upp armen så kände jag en ven ganska snabbt och jag kände mig lättad. Hittade en osynliga ven så jag fick känna mig fram innan jag stack i nålen. 
Efter prov rundan följde prao eleven med mig ner till plan 3, jag skulle lämna proverna och prao eleven skulle få vara med på lab och kolla hur de jobbar där. 
Åkte upp till plan 12 igen, fikade och sen hjälpte jag de andra vårdparen. Fick se några bensår som var så där djupa, gula, variga och luktade riktigt illa. Tänk att man kan känna igen att det är bensår genom att bara känna det på lukten, det är rätt vidrigt och man kan väl säga att man är arbetsskadad om man kan lukta sig till bensår... 
Efter jobbet åkte jag till Team Sportia XL och lämnade in mina skidor. Tejpen höll på att nötas bort och så behöver  jag lägga på glid valla så det får de fixa till imorgon så att jag kan åka skidor på söndag. 
Åkte hem, åt mellanmål och sen åkte jag ner till Friskis, ville träna men å andra sidan ville jag inte trötta ut mina muskler inför söndag så jag joggade och promerade 45 min på bandet istället. Åkte sedan hem, åt middag och så kollade jag på postkodsmiljonären och gladiatoerna. Blev rätt trött eftersom jag klev upp innan 4 imorse så det är lika bra att gå och lägga sig, godnatt då! 
 
Ingen träning idag inte, kemi laboration på förmiddagen och jobba på eftermiddagen och ikväll. Slutar 22 och sen är det bara åka hem och lägga sig, för imorgon börjar jag jobba klockan 7. 
Vi gjorde klister på kemi laborationen, det var rätt häftigt. Men jag kan säga att de syrorna vi använde, H2SO4, HAc, etanol och CaCl2 gjorde vad läraren sa skulle hända: det kunde reta på luftvägar, irritera, fräta och så är de brandfarliga. 
Vad jag vet så var det ingen grupp som fick någon syra på sina kläder så att kläderna började fräta och gå sönder, ingen explosion blev det heller, tur är väl det. Men jag märkte av att etylacetatet påverkade mina luftvägar. Det kändes som om man börjar bli sjuk och blev hes och sträv i halsen. Värst var på jobbet när jag var så hes att rösten bröts ibland och lite slemig var jag också. Jag hoppas det släpper till imorgon när jag ska jobba igen, ikväll får väl gå ändå även om rösten bryts lite då och då och måste harkla mig för att kunna prata "rent". 
 
Vätskorna delar på sig och det övre skitet blev klister när man tillsatte kalciumklorid. 
 
Jag är så jäkla besviken just nu!
Fy fan! Jag var så taggad och glad och trodde att det skulle gå bra nu. Men sån jäkla tur har jag aldrig! Självklart skulle det vända! Hela veckan har varit konstig och självklart dimper brevet ner i brevlådan som pricken över i:et, och veckan är inte slut än!
Fuck this shit! FAN!
Det verkar som om jag har en för installerad väckar klocka i mitt huvud nuförtiden. Jag vaknar alltid 7:50-8:10, men det är faktiskt rätt skönt att kliva upp då för då har man hela dagen framför sig. 
Åt lite frukost innan jag åkte skidor, hör och häpna 9:30 på morgonen! Körde 6:an i Hemlingby och det gick bra tills jag såg den där kurviga nedförsbacken och fegade ur, klev av skidorna, gick ner för backen i ca två meter, spännde fast skidorna igen och åkte ned resterande av backen. 
Varför jag fegade ur? Jo, för att jag såg att skidspåren hade spårat ut och jag vet att om jag hade åkt ned för backen hade jag åkt rakt ut i skogen eftersom jag inte har lärt mig att lyfta tillbaka skidan i spåret igen och jag kände inte för att slå mig på ett träd eller en sten. 
Men jag lyckades vurpa ändå när spåren spårdade ur fast jag inte hade räknat med det. Känns som om jag kommer att få en rump kaka imorgon, jag kan inte ens sitta på den vänsta sidan... 
Människorna som är i Hemlingby är så trevliga, det är alltid någon som vill prata med mig, men de är väl kanske inte så vana att se en kines gå med skidorna i högsta hugg... 
 

Åkte hem och duschade, åt lunch och gjorde mig klar för skolan. Mamma hade inte kommit hem när jag gick ut så då tänkte jag att jag skulle få betala bussen själv men sen när jag stod och väntade på bussen så kom mamma helt plötsligt bakom mig och sa att jag var döv eftersom jag inte hörde henne ropa på mig så hon fick springa efter mig istället. 
Efter kemi föreläsningen så satt jag och en kursare och gjorde klart våran kemi lab rapport och som vi sedan skickade in. Jag hoppas att den blir godkänd så vi slipper komplettera.
Åkte till stan efter skolan och värdade på Friskis och träffade på några kursare som tydligen tränar där. 
Hade så mycket att göra på Friskis att jag var helt slut när jag åkte hem. 
Det kom en man och frågade efter en nyckel och jag kollade i "kvarglömda" lådan och stod och rotade där en stund, men jag hittade inte på nyckeln och sa "Nä, jag verkar inte hitta någon nyckel" och när jag väl tittade upp så stod inte mannen kvar, utan där stod två förvirrade killar som tittade på mig som två frågetecken och jag såg nog minst lika förvånad ut själv!
Tittade på "Sveriges mästerkock" när jag kom hem och nu ska jag lägga mig, mina ögon börjar bli grusiga. 
Åkte till skolan runt 11 och skrev lab rapport med mina lab partner. Skönt att bli av med en lab rapport, bara en kvar och på torsdag ännu en till då vi har lab igen. 
Kul att datorn la av inte en, utan två gånger! Tur att vi hann spara! Man tycker ju att skolan borde ha pålitliga datoret, men ingen dator kommer någonsin kunna vara pålitlig om ni frågar mig. 
Tekniken fortsätter att krångla, ja, så är det bara! 
Fick svar ganska snabbt om att rapporten är godkänd så det känns ju skönt. 
När vi blev klar gick jag sedan och åt lunch och sen satt jag och läste "Strålmannen" med två andra kursare som satt och studerade fysik.
Gick sedan till kemi föreläsningen som började 15:15 och efter det åkte jag hem och tog en promenad på kvällen och var fruktansvärt sällskap sjuk så jag försökte få med någon att gå med mig, men då var självklart alla upptagna,  ensam är stark, eller? 
Kände att jag inte ville svika mina 10 000 steg om dagen när jag har lyckats hålla det uppe i 9 dagar! 
"Snart" kanske man kan stryka ännu ett nyårslöfte, vi får väl se om jag lyckas denna period med stegräknaren eller om det får bli nästa period, men jag hoppas på denna period!
En vecka har gått sedan stor vurpan i Hemlingby, men blåmärket har banne mig inte lagt sig ännu och jag tycker heller inte att den har blivit någon mindre heller. 
 

Gick förbi bowlingen runt 21 och såg att Team Örnblom var på plats och hejade på de, pratade lite och så, sen tog jag bussen hem. Kände inte att jag orkade bowla idag.
Kom hem, kikade lite på tv och nu är det dags att lägga sig. 
Händelsrik dag på jobbet när brandlarmet gick... Tog venrpover på tre patienter och det sitter verkligen i ryggmärgen att ta prover, fick blod på första försöket på alla tre. 
Åkte skidor efter det och det gick hyfsat. Körde 2,42 km på ca 18 min så det tar sig. 
Körde samma varv två gånger och andra varvet gick snabbare än första, antagligen för att jag är mer observant första varvet för att se hur spåren ser ut. 
Tog en promenad med en kursare efter skidåkningen och det blev samma vända som igår, men min mobil dog så statisitiken från "Gå för hjärtat" appen forsvann. Men när jag väl var hemma och skulle ladda mobilen så hade jag fortfarande 32% kvar av batteriet fast det inte gick att starta den igen när jag var ute. 
Tekniken och jag, jag är inte förvånad alls, någon gång lär det väl sluta? 
Det är så tråkigt när folk repar ens bil och inte säger något! Jag kan ju inte bevisa att det är den blåa bilen som slagit upp dörren på min bil, men allt tyder ju på det, och inget bevis har man. Men det är väl bara att räkna ut att personen som parkerade den blåa bilen omöjligt kunde ta tagit sig ut ur bilen utan att slå in dörren på min bil, om inte personen i fråga var super smal... 
 
Fick bara sova fyra timmar från igår till idag, vaknade inann åtta och gick och la mig strax innan fyra imorse...
Men men, det var bara att gilla läget och kliva upp, var ju inte trött heller så jag kunde inte somna om, jag kanske hinner ta en powernap innan RAW comedy ikväll, annars kanske man somnar...
Gick en långpromenad med en kursare på 8,07 km i det fina vädret och bidrog med 8,07 kr till Women in red.
Fler borde ladda ner appen och göra en god gärning att promenera, då mår man ju bättre både själv och på det så skäner Becel 1 krona för varje kilometer man går.
Slog ingen rekord tid precis, men det var skönt att bara gå och prata i det fina vädret.
 

Gick sedan ner på stan från Högskolan och träffade en polare en stund, hon har nämligen tappat bort sin biljett till RAW comedy som är ikväll.
Killen på Depeschen sa att vi fick prata med personalen på konesrthuset och att dem där kanske kunde skriva ut en ny biljett.
Åkte sedan hem från stan och tänkte hinna powernapa innan jag skulle iväg igen men det gjorde jag självklart inte.
Hann bara äta och göra mig klar och sen var det bara att ta sig ut igen.
Hannes kom och hämtade mig och Jeannette och Jocke och hans sambo skulle vi träffa på konserthuset.
Jag tyckte att föreställniningen var helt okej, den kunde faktiskt ha varit bättre, men komikerna var väl säkert trött efter deras 15 föreställningar, det här var deras sista och pausen skippade de också.
 

Jeannette och Hannes var hungrig så då åkte vi till Max och åt, sen var det bara hem och lägga sig, imorgon ringer klockan 5:00 igen!
Klev upp 5:15 för att äta frukost, byta om och göra mig klar inför jobbet som började klockan 7. När jag väl kom till 112 K där det stod att jag skulle vara så fattades det en sjuksköterska som jag skulle gå med, och det slutade med att jag fick gå ner till 111 B och en sköterska från 111 B fick gå upp till K och K skulle egentligen ha en till undersköterska som skulle gå med sköterskan från B, bara det att bemanningen inte fick in någon undersköterska som kunde jobba... Blev lite besviken att jag fick inte någon risgrynsgröt, en av undersköterskorna hade börjat fixa gröt och på 111 B blev det ingen gröt.. Det var en bra dag på 111 B, de flesta klarade sig själv och patienten som behövde mest hjälp hade vak så det var en skön dag, tur att det inte fanns mer att göra, då hade jag definitivt varit helt slut. Efter jobbet åkte jag hem, duschade och gjorde mig klar för värdfesten som började klockan 16, men kom lite senare och dök upp runt 16:35 istället, hade inte en chans att hinna till 16. Jag missade ett dans pass men fick vara med på Ki balans passet de hade efter åt. Gick sedan vidare från Royal till torget där festen skulle fortsätta, där blev det lite samuraj lek och en namn lek. Samuraj leken var lite bökig innan man kom in i leken och förstod vad man skulle göra och vad man skulle skrika. Efter lekarna blev det buffé och lite snack.
 
 
Stannade kvar till ca 21:30 och gick vidare till Allstar för att möta upp några vänner som kollade på Melodifestivalen. Blev kvar på Allstar till stängning och trodde verkligen inte att jag skulle orka vara där så länge, men har man roligt så har man. Träffade på några kursare och andra vänner på Allstar och det var trevligt, kanske därför man orkade vara kvar så länge. En väns vän som var med oss såg ut som den där killen som hade sin praktik på 111 A och går sjuksköterske programmet, trodde först att det var samma person men efter att ha bytt ord med den här killen på Allsta så visade det sig att det inte var han och att han inte heller hade några syskon. Ibland är det märkligt hur människor kan vara så lik någon annan, en dubbelgångare.
Träffade på en kille som sa att han hade hört ett visst rykte, som han självklart inte ville tala om vem som hade talat om det för honom, men det är väl "roligt" att det går rykte om en, kul att man kan bidra med "smaskigt" skvaller till allmänheten... Tog bussen hem och min polare frågade om jag skulle med på efter fest, tackade nej, jag var så himla trött och jag har nog aldrig varit vaken i 23 timmar i sträck utan att ha vilat eller tagit en powernap. Men 24 timmars perioden har jag fortfarande inte lyckats hålla mig vaken, någongång lär jag ju slå det rekordet också.
 
 
Tack för en trevlig dag, kväll och natt!
"Sista" dagen innan helg och jag inleder den med att jobba 7-15 på 111 A. 
Gick helt okej, hade en till undersköterska med mig den här gången också så det var skönt. Hade inte hunnit med allt själv innan förmiddags fikat utan extra händerna. 
Fick sätta en hematuri kateter med spoldropp på en patient idag, han hade så ont, och det var inte så konstigt när det var så mycket koagel, ca 250-300 ml koagel som satt ivägen för att han inte kunde kissa. 
Det bara smattrade i sårspurtan när jag fick spola för hand innan jag kunde koppla på spoldroppet. Det är sån där märklig känsla när det smattrar i sårspurtan, det känns verkligen som om man hjälper patienten då, och han hade inte heller lika ont när jag väl hade fått bort de värsta koaglerna som satt i vägen innan det började rinna på som "vanligt". 
Fick även tid att följa med en tant ner till apoteket för att hon skulle hämta ut stomi material, vi visste att det skulle ta lite tid, men inte att jag skulle få vänta mer än 40 min.. Tur att vi var två undersköterskor och att det var rätt lugnt när jag gick ner. Tiden tickade iväg och rätt som det var så var det lunch, och jag på strax efter 12 på att jag hade glömt att beställa köket, men det är som det är. 
Efter jobbet åkte jag förbi skolan en sväng och träffade några kursare, läste en stund och åkte och handlade innan jag åkte hem.
Fick lite abstinens runt 18 tiden och ville gå ut och gå men jag kom liksom inte ut så jag behövde sällskap, sms:ade Jocke som också fyller år idag och frågade om han ville gå en sväng och det ville han! Hans sambo var tydligen på någon firma fest. Jag trodde att Jocke skulle vara upptagen ikväll bara för att han fyller år och säkert hade massa planerat... Nä, jag är inte fördomsfull inte... Det blev nästan 5 km promenad och Doris var lika lekfull som vanligt, hon ville väl springa av sig lite och hittade en pinne som hon hade i munnen och gick bredvid mig, bara det att den där pinnen hade flera grenar så att hon gick runt och piskade mig tills Jocke bröt av grenarna, busig vovve! 
Kom hem, kikade klart på gladiatorerna och sen gick jag och la mig, imorgon väntar en lååång dag... 
Klev upp runt 8 idag och åkte sedan till skolan för att hämta min biologi tenta. Fick 41/61, jag blev nöjd med resultatet. Man kan ändå bara få godkänt eller underkänt. 
Satt och läste "strålmannen" hela dagen, blev mer än 100 sidor faktiskt. Tänk om det gick lika fort att läsa en kurs bok.. 
Efter skolan åkte jag hem och lämnade bilen och tog bussen ner på stan. Hade tid hos frissan klockan 18 och klippte bara lugg, vill ha kvar det långa håret och så slitet är inte mitt hår så att jag "behövde" toppa det. 
 
 
Gick till Team Sportia XL efter det och frågade om råd för fäste och sånt och efter det gick jag tillbaka mot stan och kollade på Pinheads bowlingmatch, tyvärr så losade dem. 
Åkte hem och tog det lugnt en stund innan jag gick och la mig. Imorgon väntar jobb! 
 
Åkte till skolan för att gå på kemi övningen och beräknade formler och lärde oss hur man vet vad det är för ämne när man bara har en strukturformel och tvärtom. Det gick helt okej men man lär nog räkna själv för att förstå allt. Ibland är läraren så snabb att man inte hänger med utan bara skriver av vad läraren skriver på tavlan och det är ju verkligen inte bra. 
Satt kvar i skolan en stund med några kursare och läste "strålmannen" medan de andra pluggade matte inför deras tenta. 
Efter skolan åkte jag till gymmet och det var ingen bra idé att träna ben dagen efter man åkt skidor... Nu förstår jag varför man ska vänta minst 48 timmar innan man tränar samma muskel grupp/grupper igen. Istället för att träna ben så blev det kondition och mage istället. 
Hann åka hem och göra mig klar för att följa med  en polare till Maxi för att handla. 
När jag kom hem kollade jag på det som var kvar på "Sveriges mästerkock" och efter det var det läggdags. 
Klev upp runt 8 idag och var rätt seg. Läste "Strålmannen" tills  klockan var runt halv tio och åt lite frukost, sen bytte jag om och åkte till Hemlingby och åkte ca 5 km skidor och det gick helt okej. Spåren var väl inte de bästa, kanterna var rätt dåliga. Jag åkte av spåren flera gånger när jag åkte och jag har ju inte riktigt lärt mig att lyfta på ett ben för att lyfta tillbaka skidan in på spåret igen. Ramlade en gång när jag fastnade med ena skidan i en nedförsbacke så att jag flög framlänges och gled så där snyggt på magen på snön bredvid och slog i hela vänstra sidan. Axeln gjorde ont, slog i knäet rätt hårt och på det så slog jag i hakan också fast jag inte märkte det. Såg det sen när jag speglade mig när jag kom hem och på knäet blev det ett snygg blåmärke.
Jag får sällan blåmärke så när jag väl får blåmärke då har jag slagit mig riktigt hårt. Imorgon kommer jag garanterat att få träningsvärk känner jag redan nu med lite värk i vänster axel/armen.
Åkte hem, slängde i en tvätt medans jag duschade och åt lunch. Tur att tvättmaskinen bara tar ca 60 minuter att tvätta träningkläder så att tvätten var klar innan jag skulle åka till högskolan och gå på kemi föreläsningen.
Hade rätt ont när jag skulle försöka skriva på föreläsningen efter att jag hade ramlat.
På väg till skolan var det fint väder, snart kan bara ha solbrillor igen.
 
 
Föreläsningssalen som vi satt vi såg ut som en aula och så tog man fram skivan som ett bord, och bordet var för högt för mig eftersom jag satt så lågt och då fick jag ont när jag skulle lyfta upp armen och skriva på bordet. Det slutade med att jag tog ner skivan och lade blocket på knäet, då gick det mycket bättre och inte alls lika ansträngade för armen/axeln.
Åkte hem efter skolan och vilade en stund och sen åkte jag ner till bowlingen och bowlade, det gick sådär men bättre än förra gången i alla fall. 
Nu ska jag lägga mig. Godnatt. 
Tränade 30 min kondition hemma på crosstrainern och tvättade innan jag åkte och jobbade på sjukhuset. 
Det var rätt lugnt på jobbet, hade nio patienter och så träffade jag på en av de märkligaste patienterna jag varit med om. 
En kille som är född 88 = 24-25 år som blev knivskuren på krogen och som skar igenom tjocktarmen så att de fick sy ihop tarmen igen. 
Hans satellit syster satt och matade honom, alltså seriöst! Han kan liksom ta saker från bordet och röra armarna men han kan inte äta själv!? Han har opererat magen, inte armarna! 
Jag skulle skämmas om jag blev matad och var 24-25 år och speciellt om jag hade tio persnorr på besök dessutom. Men men, det finns ju folk till allt... 
Pratade lite med Maria i telefon när jag var på väg till jobbet och behövde lite råd om hur jag ska göra med E-kortet. 
Hittade ett brev från Gävle kommun igår när jag kom hem från Stockholm där det stod att jag har blivit antagen till godstransport igen, tredje gången gilt heter det väl? 
Efter jobbet åkte jag hem, trodde att bussen skulle gå 22.09 från sjukhuset men de hade tydligen ändrat till 22.07 så jag missade bussen, tur att ettan gick 22.12 så jag hann med den bussen istället. 
Däckade ganska snabbt när jag kom hem, har ju inte sovit ut sen i tisdags så det tar ju på krafterna. Godnatt! 
Helgen började med att åka till Stockholm med Nettan och Rickard, blev avsläppt hos mina syskon och de åkte vidare till stan för att shoppa. Jag och min syster satt och målade bilen till Marias examens present, det var bra längesen man satt och målade, måste nog ha vart när jag målade om väggen i mitt rum för ca 2-3 år sen.
Presenten blev inte riktigt som jag hade tänkt, hade tänkt att orangefärgen skulle vara starkare och lysa upp mer, men hade tyvärr ingen annan "utrustning" med mig så det fick bli om det blev.  
Åkte ned till stan runt 14.36 från mina syskon för att träffa de andra två och åka vidare till Haninge. Vi kom fram runt 16.15 och åt lite tårta, umgicks, pratade, hade lite allsång i köket medans de andra satt i vardagsrummet. 
 

Gick ner och handlade lite mat med grabbarna grus runt si så där 19 tiden och det är alltid lika roligt när folk försöker supa ner mig för att jag säger att jag inte kan bli full, men de lyckades inte den här gången heller! 
Åkte hem till syrran runt 22:45 tiden och var sjukt trött. Lyckades somna både på pendeln och på Roslagsbanan och vaknade med ett ryck och undrade vart jag var någonstans flera gånger, inte roligt när man inte känner sig hemma där man är. Men men, hem kom jag och syrran hade redan gått och lagt sig och jag gick och la mig ganska snabbt när jag kom hem och slockanade på en gång kan jag säga. 
Min examens present fick en plats på Maria och Alex kylskåp, huvudsaken att hon gillade min present. 
 
 
På söndagen så skulle syrran på Vasaloppsspin, men hon kom försent och förlorade sin plats. Hon klamapde in i rummet och talade om det för Johan med en stor besvikelse, vilket självklart väckte mig, jag vaknade ju redan första gången när hon klev upp. 
Hur som haver, det var ingen idé att somna om, klev upp, kollade på Vasaloppet med syrran och Johan och vi satt och tittade tills första gick i mål. Synd att inte Brink vann, det hade varit roligt om han vann fjärde året irad, istället vann två från Norge. Första mannen som kom i mål var norrmän och första kvinna som kom i mål var norsk. Tråkigt men sant.
Efter att ha bänkat framför tv:n från morgon till lunch så gick jag, syrran, Johan, Hannah och Andreas ut på promead. Det blev en lång runda på närmare 6 km och fick se en hackspett hona med röda fläckar på sig med kikare, det var ganska coolt, Andreas är ju biolog så det var roligt. Man brukar inte dirket gå på fågelskådning själv. 
 
 
När vi kom tillbaka till villan så åt vi lunch, slappade, Johan pluggade, jag och syrran spelade bords hockey, ojojoj vad längesen jag spelade bords hockey, men jag vann över syrran fast hon har spelet utanför sitt rum. 
Åkte till Näsby Park för att ladda på mitt SL kort och handlade lite åt mina syskon på vägen hem. 
Åkte hem till Gävle runt 20:06 med Roslagsbanan och kom inte hem till Gävle förens klockan var 23:20. 
Tog sista bussen hem och hela resan fick jag sällskap av boken "Strålmannen". 
Boken är hur bra som helst, men eftersom jag redan varit på föreläsningen så vet jag ju det mesta som det skrivs om i boken, men ändå värd att läsa. 
 
 
Tack för en trevlig helg, jag hade det toppen bra! 
Jobb idag igen, slutade dock 14 så det kändes skaplig tid att sluta på. Fredags frallan gjorde susen, tänk vad skönt det kan vara att inte behöva göra frukost!
Åkte och hämtade skidorna efteråt jobbet och invigde skidorna med att åka på dem för första gången. Det gick rätt bra faktiskt, men övning ger färdighet så jag hoppas att det går ännu bättre nästa gång. 
Det var svårt med uppförsbackarna, åkte bakåt istället för framåt men jag skulle ta mig fan upp för backarna, mycket om och men så kom jag äntligen upp för backarna som jag kämpade så hårt för. 
Det var ju inte de bästa spåren att åka på om man är nybörjare, isiga spår som det var svårt att få fäste på. Men huvudsaken att jag hade roligt ändå fast det gick som det gick. 
På kvällen tog jag det lugnt, kände inte för att göra något, bara slappa och göra ingenting var underbart, jag ska ändå upp tidigt imorgon och åka till Stockholm så det blir bra med en lugn kväll.