Gick bra att skriva där i mitten av januari men sen hann tiden komma ikapp mig och det glömdes bort som vanligt.. 
Har haft lab nästan hela veckan, skrivit endel labrapporter, jobbat alldeles för mycket och tränat alldeles för lite. 
Bakade en kladdkaka i tisdag och bjöd grannarna, vi skulle egentligen äta kladdkaka och spela tv-spel, men mitt Nintendo fungerade tydligen så det var lite tråkigt. Vi tittade på tv och pratade istället, vilket var lika trevligt. 
Det hände en liten smäll i labben idag när vi skulle göra en lösning. Hade råkat lämna korken på när vi gick på lunch varpå det blev för varmt i kolven och locket flög upp i taket. Slutade med saltlösning i halva labsalen. Bra intryck man gör hos de nya kursarna... 
Sprang lite på löpbandet i gymmet, det gick rätt bra. Det blev inte så länge, men det var roligt och få springa igen! 
En kort sammanfattning av veckan... Hörs!
Dagen började med upprop och efter det föreläsning. Eftersom mitt kursbok inte finns att köpa längre så frågade jag M om jag kunde få låna boken, och H mötte upp mig i Lindell och lämnade över kursboken. Så schysst att M ville låna ut boken. Jag ska verkligen njuta av att jag har två svenska kurslitteraturer i denna kurs. Annars har man alltid haft engelsk kurslitteratur. 
Åkte sedan ner på stan för att jobba i tre timmar. När jag kom hem så gjorde jag grönkålschips. Kände att jag var tvungen att göra något åt grönkålen som låg i kylskåpet innan de blev för gamla. Det blev rätt gott med grönkålschipsen och det var inte så svårt heller. 
När jag var klar med chipsen så fortsatte jag med cashewnötterna. Kokade de i vatten och rostade dem sedan i ugnen, så himla gott! K älskar ju verkligen mina rostade cashewnötter så han fick en liten burk med nötter av mig, lyckligare får man leta efter den här kvällen. Ska börja med en ny rutin och alltid gå och lägga mig samma tid varje kväll, så lika bra att göra sig klar nu. Godnatt
 
Inte den bästa bilden direkt, men det ska föreställa grönkålschips. Trodde jag bränt vissa, men de bruna smakade inte bränt så tur var väl det
 
Åkte ned på stan och köpte två glasburkar som jag tänkte ha torrvaror i. Det blev fint i skafferiet sen när jag gjorde iordning det. Promenerade till IKSU för att köra ett sprint pass på eftermiddagen. 
Hade druckit rätt dåligt så jag blev lite yrslig under passet, men det gick bra. Glömde dock ta med mig astma medicinen på passet så det var ingen höjdare. När jag alltid tar med mig den behöver jag aldrig ta, men när jag inte har med mig den då ska jag behöva den... 
Imorgon börjar plugget igen och det känns kul. Det ska bli kul och träffa alla andra och känna att man äntligen börjar bli klar med programmet. Jag hoppas det kommer bli kul med alla labbar vi ska ha i den första kursen. 
Det känns som om det kommer bli rätt mycket den första kursen eftersom vi ska skriva labrapporter, grupparbeten, leda labbar, redovisningar och så tenta på det. Jag hoppas också att alla håller sig friska så man inte blir inringd och man behöver jobba... 
Det är ganska nice och ha ett jobb, men man måste också komma ihåg att plugget egentigen är mitt jobb, det är det jag ska göra 40 timmar i veckan, vilket kan vara svårt att komma ihåg ibland och man prioriterar fel. 
Men jag ska göra mitt bästa och jag vet att jag måste klara den här kursen på första tentan. 
Dags att sova och tagga till imorgon, hej! 
 
 
Var på Bodypumps nya release 100 idag. Tyckte att passet var rätt likt det förra så blev lite besviken faktiskt. Skönt och röra på sig efter en veckas jobb och lite småförkylning som aldrig bryter ut. 
Vi var 100 personer på passet vilket gjorde att man bara fick en uppsättning vikter, alltså 2 st av 1 kg, 2,5 kg och 5 kg. Det var rätt jobbigt när jag hade drygt 10 kg på de flesta övningarna. Kändes för lätt att ha 7 kg och 10 kg var lite för tungt på vissa övningar men nog tog man sig igenom passet ändå. Efter passet fick man en lite goodiebag och jag gick upp på gymmet för att testa och springa lite på bandet. 
Lyckades springa 3 + 2 min och det var roligt. Det kändes bra i foten så jag ska väl göra nåt schema där jag trappar upp löpningen utan att gå in för hårt nu i början. 
Pratade med syrran i telefon på väg hem och hon var ute och sprang medan vi pratade, det var längesen vi pratade typ två timmar i telefon. 
Blev en lugn kväll, hängde med L i några timmar tills hon var klar med bakningen och sen var kl runt 21:30 så jag kollade på nån serie innan jag gick och la mig. Skönt med lugn kväll måste jag medge. 
Hörs! 
 
 
Det sägs att fredag den 13:onde är den minst otursdrabbade dagen eftersom alla förväntar sig att de ska få otur, så istället är alla extra försiktiga. 
Jobbet gick bra idag, hade lite störningar, inte alls lika mycket som igår. 
Gick förbi stan efter jobbet för att reklamera mina skor, fick tillbaka pengarna och köpte ett par svarta Levi´s jeans istället. Sjukt nöjd med dem faktiskt. 
Carlings inne på MVG är duktiga på jeans. Har alltid fått bra service när jag varit där, tummen upp för dem. 
Åkte förbi Axtorpet på vägen hem för att jag skulle hämta mitt paket som jag beställde för typ två veckor sen. Bra försenat, men den kom i alla fall fram till slut. 
Promenerade sista vägen hem och chillade en stund. Hoppade sen in i duschen för att göra mig klar och åka till T som skulle ha förfest. 
Var rätt stressad eftersom jag var lite sent ute och det blev inte bättre av att J sa att jag skulle skynda mig när jag stod och plattade min lugg. Så när jag kom hem, så såg jag att jag glömt att stänga av plattågen. Tur att jag hade hängt upp plattången och inte lagt den på golvet, för i så fall hade det nog slutat illa. 
Plattången var inte brännhet men varm nog och det är ju tur att den har begränsad så att den inte kan bli hur varm som helst. 
Det var trevligt hos T, längesen man såg dem. Vi åkte sedan vidare till Origo, det var rätt mycket folk. Stod och köade typ 20-30 minuter innan vi fick komma in. Väl inne var det massa socionomer där, vet inte om de hade haft sittning eller nåt innan men det var i alla fall Origos första kväll för året. Hade inte trott att det skulle vara så mycket folk där. 
Kul att äntligen kunna dansa och hoppa igen. Men det var ju så klart någon som klev på min vänstra fot också. Förstår inte hur folk alltid lyckas kliva på mina fötter. 
När jag och J skulle gå hem så ropade en random person på J, vi visste inte vem det var, men hon hittade visst inte hem. Det visade sig sen att hon bor inneboende hos någon/några som bor i huset brevid. 
Jag hade en trevlig kväll, imorgon väntar bodypumps release 100. Godnatt! 
Det var som ett lotteri att gå till jobbet imorse. Det var inte plogat någonstans och det hade varit klass 2 varing för vädret. Kändes som ett lotteri beroende på vart man gick, på vissa ställen var det inge snö alls och på andra ställen var det väldigt djup snö. Tog mig i alla fall till jobbet och testade att gå utan ortosen så det kändes bra. 
Började jobba 5:30 och när klockan var 5:35 hade tre personer redan hunnit ringa in. Trodde först att det var störningar pga dåligt väglag och så men det var bara lite random frågor kunderna hade. 
Dagen flöt på, det var väldigt mycket störningar på trafiken och ett tag funderade Transdev till och med på att ställa in hela lokaltrafiken för att det hade varit så mycket problem med att bussarna fastnat, åkt av vägen etc. 
Det löste sig i alla fall och de behövde inte ställa in, men det var kraftiga förseningar. 
Förseningar var det nog på alla bussar. Många regionbussar hade också problem pga dåligt väglag, trafikolyckor osv. 
Blev en lång dag på jobbet, fick jobba stanna och jobba till 16, så ett 9,5 timmars pass satte väl fint en torsdag. 
Kom hem runt 17 för att min egen buss var rätt sen, men konstigt nog var jag inte så trött, men blev snabbt trött när jag varvade ner. Chillade mest när jag kom hem, kollade lite på "Suits" innan jag gick och la mig. 
Idag blev det sovmorgon. Skulle till ortopeden och fysioterapeuten på morgon och nu har det gått 14 veckor sen jag opererade mig. Känner mig fortfarande inte helt återställd men det kommer nog ta ett tag. Fysioterapeuten sa att det kan ta upp till ett år innan man känner sig helt återställd i musklerna så det är bara att hålla ut, men det kommer ändå inte att hindra mig från att cykla loppet i höst! Längtar till våren när man kan fara ut och cykla igen, det är något av det bästa jag vet. 
Läkaren sa att det såg bra ut, foten är mycket mer stum än höger och hon tycker nästan att högerfoten är överrörlig. Fick lite nya övningar från fysioterapeuten som jag ska komplettera med dem jag redan har.  
Trodde aldrig att jag skulle sakna att ha jeans på mig, men efter att ha använt tigts och strumpbyxor i 12 veckor så var det ganska skönt att ta på sig ett bar riktiga byxor.
Ortosen får jag successivt avlägsna nu, men jag kommer nog inte att använda den imorgon. Det bästa är ju att vara utan, men kan vara bra att ha den som stöd om man ska utmana fotleden framöver. Ska bli spännande att testa och springa, kolla hur foten reagerar och om man kommer att få ont. Finns ju massa småmuskler som fortfarande är stela. 
Dagens juice var ärligt talat odrickbar. Den var så fruktansvärt äcklig att jag faktskt hällde ut det sista...
Smoothisen är heller inte den bästa jag druckit, tur man dricker olika varje dag så jag håller tummarna att morgondagens är mycket bättre!  
 
Till och med fysioterapeuten sa att hon såg att vaden och låret är mindre på vänster än höger och foten är fortfarande lite svullen, men nog går det över såsmåningom. 
 
9/1
Började jobba 5:30 imorse och har nästan glömt bort hur skönt det är att promenera på morgonen.
Det gick ganska lätt att kliva upp kl 4, göra sig klar och sedan promenera till jobbet. 
Blev lite förvånad när någon kom in genom dörren typ 5:45, men det visade sig vara H som skulle vänta på skjuts. Det var rätt nice med lite sällskap. 
Har också kommit på hur skönt det är med rekvisitoner när man ibland bara inte orkar med kunder, så kan man istället sitta och göra en rekvisition och svara på telefonen istället. Alla har vi våra dagar när vi bara inte orkar helt enkelt. 
 
10/1
Har varit peppe på börja plugga så jag hoppas att jag har denna pepp kvar på måndag när universitetet börjar igen. Kan ju inte påstå att jag haft en sån pluggmotivation på ett tag, men nu verkar den vara på väg tillbaka och det känns väldigt bra. 
Fick en ny reka på jobbet idag, eller ja, den var egentligen inte ny utan den var inte färdig sen tidigare så jag avslutade den. 
Efter jobbet åkte jag till Ersboda och handlade lite, kom hem och gjorde ordning för morgondagens juice och smootihes. 
Var rätt rastlös när jag kom hem så jag startade säsong 3 på Skam, måste erkänna att jag sträckkollade hela säsong tre och sedan gick jag och la mig... 
Eftersom jag inte behöver kliva upp kl 4 imorgon så blev det ändå drygt 7,5 timmers sömn så helt godkänt från min sida. 
Första veckan i januari har det inte hänt något spännande. Jobbat mest, tvättat, ringt och grattat syrran när hon fyllde år. 
Hunnit med att gå på bio, såg "Måste gitt", den var bättre än förväntat, eller ja, jag hade inte förväntat mig så mycket av den eftersom jag knappt visste vad den handlade om eller sett trailern. Verkligen sevärd måste jag säga. 
I lördags blev det en kväll i Mariehem, vi åt mat och spelade "Ticket to Ride". Hade aldrig spelat det först, så vissa kanske skulle säga att det var nybörjartur att jag vann, men jag säger nog att det var taktik och strategi som gjorde det. 
Tänkte att jag för engångsskull skulle vara ute i god tid för att köpa min kursbok, men den är slut överallt! 
Verkar varken finnas någon begangad som någon vill sälja eller i bokhandeln. När jag var till bokhandeln och frågade så sa dem att den var slutsåld redan i höstas och ingen nyproduktion har skett sen dess... 
Får väl se om vi kommer ha en annan bok istället eller hur det blir. Nu ska jag hitta på nåt annat att göra, hörs! //Y