Vaknade rätt tidigt idag, när jag ville snooza lite till så kom det in en geting i mitt rum som surrade nåt helsike högt att jag till slut klev upp. Kände av pollen dirket när jag vaknade och det fick bli några spray i näsan innan det försvann, tur att det inte är mer i Umeå... 
Hjälpte mamma med syrrans bilder från Amsterdam och tog mig sedan ner på stan för att möta upp D som skulle komma med grejerna som syrran skulle tagit med sig från Stockholm men beslöt sig för att stanna kvar där istället. 
När jag hade hämtat grejerna så gick jag förbi Ica och handlade lite morsdags present till mamma innan jag for hem igen. 
Mamma blev glad över presenterna. Från början hade jag tänkt köpa praliner och blommor, men eftersom hon åker på onsdag så kändes det lite onödigt så det fick bli lite annat som hon kan ta med sig som färdkost istället. 
Kollade på nyhetsmorgon på morgonen och tog en "mumfie" med mamma, det är ju ändå morsdag. 
Igår kändes det väldigt onödigt att åka till Gävle för att stanna där i knappt 20 timmar innan jag skulle fara tillbaka till Umeå, men nu i skrivande stund så sitter jag på tåget upp igen, och känner faktiskt att det var värt att åka hem och få träffa mamma och hälsa på henne. Pengar kommer och går, men människorna blir bara äldre för varje dag och man kan ju faktiskt dö imorgon så det kändes helt klart värt att åka hem. Synd bara att syrran inte kom hem, hade velat träffa henne också, innan hon åker till Barcelona men jag kan bara utrrycka min vilja och kan faktiskt inte vara alla till lags även om jag ibland skulle vilja. 
Innan jag tog bussen ner till tågstationen så kramade jag mamma och sa "det blev inte så lång tid jag stannade" och mamma sa "en liten stund är bättre än ingen stund alls" så hon uppskattade de timmarna jag var hemma i alla fall, det gjorde min resa värd mer än pengarna jag la ut. 
Tåget var 40 minuter försenad från Uppsala och vi är fortfarande ca 40 minunter försenad och vi är Sundsvall om ca 25 minuter. 
Jag har i alla fall lite ögongodis jag kan titta på, mellan plugg pauserna. Dags att återgå till plugget, trevlig kväll gott folk och grattis alla mammor på morsdag! 
 
Tog den lite nyttigare varianten till tårta. Måste bara påpeka att mamma inte är längre än mig även om det ser ut så...
 
Första gången jag ser vakter på spåren. 
 
Tentan gick nog inte vägen denna gång, men det är som det är. Jag får ta nya tag i sommar och ladda inför omtentan i augusti och jag hoppas och vill tro att det är den enda omtentan i augusti! Jag vet i alla fall att jag inte kommer vara ensam som skriver den, för av ca 45 kursare så var det 32 som skulle skriva omtenta, men vi kanske var typ 15 personer som skrev idag. 
Det här året har inte varit kul (i plugg världen), plugget har inte gått bra, men det bästa? Jag har inte gett upp och jag har lärt känna mina kursare bättre.Jag ger inte upp, jag fortsätter tills jag mår målet även om det kanske betyder att jag måste gå om ett år. 
 
Jag åkte till Gävle efter tentan, mina gamla bluetooth hörlurar fick duga, även om de glappar. Hoppas att mina andra som är knappt två månader gamla kommer tillbaka och den som tog de på IKSU lämnar in dem... 
När jag kom till Gävle igår så var det kvavt och varmt, trodde inte att det skulle vara så varmt även om jag visste att det skulle vara varmt. Det kändes bokstavligen som utomlandsvärme, det var så kvavt att mina luftrör reagerade och nästan behövde ta min astma medcin, höll dock ut då jag bara skulle till bussen och det tar typ 6-7 minuter att gå. 
Hälsade lite snabbt på mamma när jag kom hem, hon var beredd att gå och lägga sig och jag tittade på tv och åt lite innan jag också gick och la mig. 
 
 
Idag var det riktigt trögt att komma igång med plugget. Jag var visserlligen på MB ca 9-18 men jag kan ju inte påstå att alla timmar var effektiva. 
På eftermiddag fick vi reda på att läkemedelsberäkningstentan var rättad och jag blev godkänd, 100 % på en tenta är nog första och sista gången. 
Jag har länge undrat hur mycket min ryggsäck som jag bär på varje dag väger, nu har jag vägt den och hör och hämpna, 10,5 kg! Jag visste att den vägde mycket, men inte så mycket..
 
 
Det har blivit lite tv tittande, ordnat upp och rensat mina papper till alla kurser och pluggat lite. 
Snart blir det nog läggdags, jag börjar bli trött, imorgon är det ännu mer plugg som gäller. 
Det gäller att hålla i nu, sex veckor kvar! 
Efter att jag avreagerade mig imorse så har ingenting nytt hänt. 
Plugget gick så där men lite gjort blev det. Målet idag var egentligen att bli klar med nästa tenta men det blev den inte, har sju frågor kvar som jag ska göra klart imorgon. 
Först var målet att jag skulle göra hela, sen blev det för mycket med för lite motivation så jag sänkte kraven till att göra halva tentan och det slutade med att jag gjorde mer än halva tentan så det känns ändå bra fast inte hela tentan blev gjord. 
Jag snubblade övere "tonårsexorsismen" och vet inte riktigt vad jag ska tro om det, men om man tror på något så funkar det väl? 
Nu ska jag kika på nyheterna innan jag går och lägger mig, godnatt!
Jag är så jäkla förbannad! Jag förstår inte varför de inte kan hjälpa en student att lösa ens problem. 
Jag har tre tentor på två veckor och på dessa två veckor ska jag även hinna med 10 upplärningdagar inför sommar jobbet i Gävle. Både jobbet och tentorna är på vardagarna, en enkelresa tar minst 5 timmar att ta sig till Umeå. 
Hur ska jag lösa det här? Jag är så jäkla förbannad att ingen kan hjälpa mig. Det enda som står är "särskilda skäl" och INGEN kan hänvisa specifikt vilka "särskilda skäl" som gäller. 
Lärarna som håller i kursen/kurserna lär väl ändå förstå att jag vill klara tentorna för att få gå vidare till T3 och inte behöva välja mellan att förlora ett jobb eller att gå vidare till T3.  
Kåren och lärarna hänvisar till "Regelverk för Betyg och Examination punkt 3.7 Examination genomförs normalt på den ort där kursen ges. Om särskilda skäl föreligger kan en student ha möjlighet att examineras på annan ort. Förutsättningarna för tentamen på annan ort är att godkänd skrivningsbevakning och lokal kan anordnas till rimlig merkostnad för institutionen." Det som gör mig ännu mer arg är att jag redan kollat upp lokaler och tentavakt och det kommer inte kosta mig eller Umeå universitet något eftersom HIG ska ha tenta de/den dagarna jag har min tenta i Umeå. 
 
Att studera nu kommer ju inte att gå när man mår så här, men jag får försöka ta mig i kragen och studera. Det känns ändå lite bättre att ha avreagerat sig här. 
Krigen är inte över! 

Jag cyklade till stan för att ta ett faste prov på hälsocentralen imorse, nu är det inte långt kvar tills frikort är nära. För mycket besök hos hälsocentralen/sjukgymnasten de senaste sex månaderna att man snart är uppe i frikorts nivå... Handlade lite innan jag cyklade hem igen och åt en rätt sen frukost. Jag skippade lunchen och tog mig till universitet för att skriva läkemedelsberäknings tentan. 
Jag är rätt säker på att jag klarade mig och jag kan faktiskt med säkerthet säga att det faktiskt gick ganska bra. 
Man måste ha alla rätt på tentan så jag hoppas att jag satte den. 
Efter tentan gick jag och N till MB och pluggade, jag satte och gjorde en gammal tenta och svarade på frågorna så gott jag kunde, de jag inte kunde tog jag reda på och jag gick inte förens jag var klar, idag fungerade diciplinen ganska bra. Jag kom hem strax innan 20:45 och åt lite kvällsfika innan jag gick och la mig. 
N gick runt 18 och ungefär 30 minuter senare kom P, han var inte alls så pepp på att plugga så han stannade en timme innan han också for igen. Hans tanke var ju bra i alla fall, att ta sig till MB för att studera men en timme är ju bättre än ingen timme alls. 
Kikade på "Welcome to Sweden" och "Kalla fakta" det finns då folk till allt. Människohandel via Au Pair jobb, det verkar aldrig finnas någon gräns...
Helt okej plugg dag ändå måste jag säga, känner mig nöjd med det jag gjort. Dags att sova! 
Idag hade vi HLR kl 8, det var tidigt, den där halv timmen när man börjar 8:30 är visst mycket på morgonen... 
Det gick bra med hjärt-lungräddningen och inget har förändrats sen jag gick HLR sist, för typ två år sedan. 
Efter HLR gick vi till MB och jag forsatte där jag slutade igår med mina läkemedelsberäkningar. 
Jag gjorde resterande fem delar och sen räknade jag om alla som jag hade ringat in en eller flera gånger tills jag förstod dem och kunde känna mig nöjd när jag gick från MB efter ca 10 timmar... 
När jag kom hem blev det middag och sen lite tv tittande innan det var dags att bädda ner sig. 
Imorgon ska jag ta ett fasteprov på hälsocentralen, jag hoppas det ser bra ut, men innerst inne vet jag att det inte gör det... Annars lär kem labets apparat vara trasig... 
Dagens bestod av case, det var en rätt värdelös "redovisning/diskussion" med tanke på hur mycket tid man har lagt på de sju casen vi fick till den här kursen. 
Visserligen har man lärt sig en del, men upplägget på diskussionen var inte det bästa. Vi var fyra case grupper som sedan blandades om i fyra nya grupper (2-3 pers från vardera grupp) och lärarna var inte ens där och lyssnade. 
Det var nån grupp som var klar redan efter en timme, man kan ju undra hur snabb de var... 
Det blev självstudier efter diskussionen och jag tog mig till MB för att plugga. Läkemedelsberäkningar stå på schemat och jag ska göra om alla tio delar på två dagar för att gå igenom alla uppgifter och sedan gå igenom jag tyckte var extra svåra och krånliga så jag kan spika läkemedelsberäkning tenta på onsdag, det vore skönt att få en del avklarad. 
Gjorde de fem första delarna idag och sen for jag hem och åt, resten av kvällen blev det rätt lugnt, men jag kan väl erkänna att jag kanske borde ha studerat lite till. 
Jag hade egentligen massa planer idag, men eftersom jag fick förhöjt blodsocker efter frukosten så sjönk orken väldigt mycket och jag blev trött och somnade istället... 
Nån gång lär jag väl få balans på blodsockret igen. Vi hade lab och man kunde få ta sig HbA1C - glykerat långtidsblodsocker och där hade jag alldels för högt från normalt, till och med för högt för att vara diabetiker...
Jag hoppas jag blir frisk snart så jag kan börja träna, då ska kilona bort! 
Jag kom till J kl 13 och pluggade med J och M. De gick sedan och handlade lite på Ica till lunchen. 
Det blev lite läkemedelsberäkning för mig och sen gjorde jag äntligen klar caset. 
Att vara "kontrollant" var inte det roligaste uppdraget kan jag sägam speciellt när det har varit dålig kommunikation, ej nårbara etc när man ställt frågor och fått vänta till dagen efter för att få svar på sin fråga. Men nu är det klart i alla fall och nu väntar jag bara på svar från V om hur det är med case diskussionenerna imorgon, schemat är ju så luddigt och inte vet vi vart vi ska ha hjärt och lung räddning heller... Kommuniktionen i denna kurs har och är fortfarande urkass, jag hoppas att nästa kurs är bättre, då har vi också en annan lärare. 
Cyklade runt 19 från J och handlade på Ica innan jag cyklade hemåt för att laga mat och nu ska jag strax göra mig klar för att gå och lägga mig. Godnatt! 
Började morgonen med att vakna upp tre gånger för att sedan somna om igen, till slut gav jag upp och klev upp 7.30 
Tvättade 9-11 och sen gick jag till MB för att plugga. Befann mig på MB fram till stängning, kl 16 och promenerade hem. 
Åt lite mellis när jag kom hem innan jag tog cykeln och skidorna till E som hjälpte mig att ta bort klistret och lägga på parafin inför sommaren innan nästa säsong startar. 
 
Gör som Umeborna och cyklar med skidorna.. 
 
M kom sedan över och vi lagade middag, gjorde en drink, bakade bröd och på det en citron kladdkaka. Citron kladdkakan var överraskande god, kanske en aningen för söt. 
Efter det så spelade vi "med vilda gester" och det var rätt roligt, alla vann en varsin gång så det blev rättvist. Vi pratade lite innan vi begav oss hemåt si så där runt 00.20 
Nu är det läggdags för mig, godnatt och tack för en trevlig kväll!  
Just när man håller på att vakna och hinner tänka "vad är klockan?" då ringer klockan som på beställning... 
Klev upp strax innan 7 idag och drog min morgon rutin. Gick till MB och studerade från 9 och sitter fortfarande kvar ännu, men ska strax gå då de kommer ropa ut att de stänger om 15 minuter. 
M kom förbi runt 12 och åt lunch med mig, sen så kollade vi igenom våra case lite. H satt redan här när vi kom tillbaka från lunch och jag trodde inte att han skulle sitta här så första tanken var "vem sitter där?" sen såg jag ju vem det var. 
För övrigt så har det väl gått ganska bra att studera idag. Har gått igenom fem case idag och har två kvar. Det tar lite tid att gå igenom de på grund av att jag ibland lär höra av mig till personen som skrivit det och då tar det tid att vänta tills personen att svara också. 
Hann också med att skriva ner mina anteckningar från lungsjukdom föreläsningen i handouten, när jag hade gått igenom si så där 40 sidor börjar jag ledsna, men det var ju lika bra att göra klart det så man bara kan plugga till det sen.
Jag fick ner till tvättstugan för att kolla om någon hade tagit in strykbrädan och det hade någon gjort, det var snällt! Annars hade jag väl fått göra det imorgon morgon, då ska jag inte missa min tvättid i alla fall. Ikväll blir det nog lugnt, blir väl lite tv, serie eller nån film. Lär ju kunna ta mig upp imorgon också så jag inte missar tvättiden. 
Nu ska jag packa ihop mina grejer och ta mig hemåt, fortsatt trevlig kväll! 
1 maj välkommen! 
Det har varit rätt märkligt väder idag, alltifrån snö till sol. Imorgon verkar det bli stadigare väder i alla fall. 
Jag lånade tvättstugans strykbräda igår, och missade visst min tvätt tid idag, aja nångång måste ju vara första gången. 
Funderar på att gå ner med brädan och skriva en lapp och be personen som tvättar nu ta in den, det kan ju finnas folk som behöver låna den.. 
Ilands problemen, jo visst. 
Annars har dagen varit ganska bra. Lagade lasagne och den blev god, fast jag fick rengöra ugnen efteråt... Jag orkade med lite plugg också, bättre än ingenting alls. Önskade att jag kunde bli frisk så jag kan plugga, man börjar ju känna stressen... Det är nu det börjar, fram till 19 juni. Man kan ju undra hur det ska gå, men skam den som ger sig! 
Jag har haft det trevlig idag, kändes som en liten familj här i korridoren idag. Jag pluggade i köket, M bakade och E tittade på tv, det kändes lite som hemma, fast med andra personer. 
Pratade med E och han hade varit kalas igår, han hade glömt bort att han träffade på mig i Kårhuset igår, förens jag sa det och han kom på det.
Igår var en trevlig Valborgmässoafton, kanske det bästa på länge. Jag har inte haft så glada minnen från alla andra Valborg... 
Jag träffade på K i köket där hon påminnde mig om att hon snart skulle flytta och var tvungen att rensa sitt skafferi. Då slog det mig, ja det är ju faktiskt maj, fy 17 vad tiden har gått fort det här året! 
Nu ska jag masa mig ner till tvättstugan, trevlig kväll!