Dan före doppare dan, inte vid jul dock, utan Tjejvättern.
Pappa kom hem på förmiddagen och vi åkte och handlade lite på Ica Maxi sånt som pappa skulle ta med sig till Hong Kong som souvenirer till fasters man som är engelsk man. Moster och K fick lite te och kuseinen L fick lite choklad. 
När vi hade handlat klart åkte vi hem och pappa packade ner det sista och sen åkte vi till Spicy House och åt buffé innan jag skjutsade pappa och Y till tågstationen.
Pappa fick stenskott på vägen hem från Bollnäs och han hade inte märkt det, självklart blev det en sprickande stenskott och det var ju inte så passande nu när jag och syrran ska åka till Motala om några timmar…
Resan till Motala tog ca fyra timmar och det gick bra att köra, vi kom fram strax innan klockan åtta på kvällen.
Vi åkte ner till centrum när vi hade lastat ur bilen och jag hämtade ut mitt startbevis och vi kollade runt lite i Team sportia tältet och köpte ben och armvärmare och åt sedan middag vid en kaj i närheten vid start och mål till Vätternloppen.
Gick väl och la oss ca 23 efter massa krångel med att pumpa upp Ps luftmadrass som jag fick låna, men efter mycket skratt för att pumpa en madrass så blev den till slut pumpad och vi kunde lägga oss.  Dags och ladda med sömn inför imorgon!  

Bilen packad, bara cyklen om ska på. 
 
Solnedgång i Motala.
 
Motala. 
 
Här startar man imorgon! 
 
Taggad! 

Fixade lite inför Tjejvättern på lördag, handlade lite grejer , H kom förbi och lämnade luftmadrassen jag fick låna och F och P lånade tennisplanen vid mig, vem som vann vet jag inte, kikade bara en stund.
Städade lite innan syrran kom hem från Stockholm, hon kan ha så mycket åsikter om allt här hemma så jag förvarnade henne i alla fall om att det skulle vara stökigt och ostädat, tur var väl det, annars hade väl hon skällt ut mig.
Nu är friheten i alla fall över nu när syrran ska bo här över sommaren och mamma kommer inte hem förens om tre veckor. En vecka fick jag i alla fall vara hemma helt själv, det kändes konstigt men ändå skönt. 
På kvällen blev jag lite sötsugen så det blev lite jordgubbar med maschmallows.

Blev jobb på 111 a idag, en skaplig dag på avdelningen med bra patienter. En patient ringde hela tiden, men då fick man i alla fall något att göra innan man fick något fel på patienten för att hen ringde för mycket, det går liksom överstyr och det är små grejer hela tiden som man egentligen kan göra allt på en gång, men patienten var väl kanske sällskaps sjuk eller nåt. Pest eller kolera liksom. 
Det bästa med jobbet är ialla fall att det är varierar från dag till dag och att man har trevliga arbetskamrater. 

 

Tog en promenad till Team Sportia XL för att byta carbo loader, köpte en med koffein, men vill nog ha en koffeinfri istället. Jag känner inte att jag varken vill eller orkar springa på toa under Tjejvättern på lördag.
Drack kaffe på jobbet nån dag för att testa, och det slutade med att jag fick springa på toa fyra gånger på en timme och det kändes inte som om jag kunde tömma mig varje gång heller, så lika bra och köra koffein fritt. Jag får hålla mig pigg på egen hand helt enkelt.
Tog en promenad tillbaka till stan för att värda på Friskis, blir stängning och F och C kom förbi på kvällen och tränade. Roligt med folk man känner som tränar så man kan störa de när man värdar, vi ska ju ändå prata med motionärerna så det var ju perfekt tillfälle. 

 

Vaknade strax innan 12 efter natt jobbet och såg att jag hade ett missat samtal och några sms.Det bästa med att jobba natt är ändå att man får se soluppgången på morgonen!
Hämta ut min cykel idag, konstigt att de ringer 10:05, vad har de hunnit serva på fem minuter? 
Den var säkert redan klar i fredags men glömde ringa.. 
I alla fall så blev det en sista runda innan jag ska vila upp mig inför lördag. Det blev en vända på 33,42 kilometer med J som sällskap och då startade vi från stan, cyklade mot Valbo och ner mot Owes och vidare mot Hagaström, Sätra, Strömsbro, Gävle golfklubb och sen blev det några kilometer grus innan vi kom ut på andra sidan vid Gävle strand och sen fick jag sällskap till Kristinaplan innan vi skiljdes åt.
 

Försökte sova ut så mycket så möjligt men samtidgt inte vakna för sent på förmiddagen. Jag måste ju kunna sova runt 18-19 tiden innan jag åker och jobbar natt.
Det här får bli sista natten innan Tjejvättern, annars kanske risken finns att jag inte hunnit vända tillbaka dygnet. Zombie blir man ju bara av en strö natt så här.
Som den där smarta gången jag jobbade måndag - torsdag natt (klev av fredag morgon) och på lördag morgon var det högskoleprovet... Jag kan ju tala om att jag inte kom upp och där fick pengarna gå i sjön, det misstaget gör jag inte om i alla fall. 
Hann laga ugnsbakad omelett med tonfisk innan jobbet och där fick jag tre matlådor, behöver jag inte laga mat på ett par dagar.. 
Patienterna var lugna och snälla, de flesta sov hela natten lång och de som ville nåt var de som hade ont så jag satt ju inte helt still hela passet.
Kollade igenom förrådet, fyllde på stickvagnarna, kollade stapeln och lite sånt blev det, man hann göra lite grejer man inte brukar hinna om det är mycket. 

 

 

Idag är det Siljan runt, 160 kilometer från Sollerön, runt Siljan och tillbaka.
Jag cyklade 110 kilometer förra året i spöregn, motvind och 2 grader varmt innan jag gav upp. Det var inte värt att fortsätta om jag varken kunde växla cykeln eller få in ena hörluren i örat igen... Jag kom till Leksand och sen fick S och I komma och hämta mig, snacka om att vara genom fryssen och sköldskadad är jag än idag... Men men, sånt är livet. I  år fick de betydligt mycket bätte väder! Mer än 20 plus grader och gassande sol!
Jag hoppas att det är bra väder när jag ska cykla Tjejvättern om precis en vecka, för det kan väl inte bli värre än förra året!?
Slappade på förmiddagen innan jag åkte till jobbet, blev en k-tur, 16-24.
Det hände faktiskt inte så mycket på jobbet, men ändå blev jag väldigt trött runt 23 tiden. P var så snäll och frågade om jag ville ha skjuts hem och jag tackade självklart ja, jag var helt slut och så spöregnade det också.
Det är mycket lättare att jobba natt än en k-tur. Imorgon ska jag jobba natt i alla fall.
Godnatt!