Idag blev det öppning på jobbet, klev upp 4.30 och var piggare än förväntat för att ha sovit i typ fyra timmar. Det var inte en enda person som ringde fram till runt 7 tiden. Antar att det har att göra med att inga tåg eller buss var försenade.
Blev lite trött där runt åtta-halv nio men blev räddad av att få gå och fika i 15 minuter. Blev en tidig lunch också, redan 10:30 åt jag lunch. 12:20 cyklade jag till N, umgicks en stund innan labben och sedan cyklade vi till Universitetet. Såg en Domus påse hos N, den ser precis likadan ut från Domus i Gävle innan de renoverade och bytte namn för säkert 10 år sedan. Jag blev bra chockad kan jag säga! Vad gör en 10 år gammal påse i Umeå!? Bilden ser ni nedan. 
Det blev en lättsam labb och ingen lab rapport, hurra! Blodgruppering stod på schemt och det var lite rörigt i början men det gick bättre och bättre tills M glömde ett steg innan jag skulle pipettera erytrocytkoncentrationen.
Hur som helst så stämde blodgruppen på labben och den blodcentralen sa så det blev ju rätt i vilket fall.
 

Efter labben så gick vi ner till datasalen och satte oss där, tänkte att jag skulle försöka plugga lite men det var lättare sagt än gjort... Drog hem efter 19 och eftersom det är min köksvecka så tänkte jag plocka undan lite i köket under tiden jag skulle laga mat. Problemet var bara att nån hade lagt en liten skål bakom en tallrik som skålen var lutad mot, skålen for i golvet och som tur gick den inte sönder, men däremt hade jag inte lika tur med glaset som for i golvet när nån hade lagt glaset under en stor dunke vilket jag inte såg. Blev totalt less så det var bara att ta fram sopen och börja sopa. T undrade hur det var med mig och jag förklarade min dag och då förstod han varför jag så less när glaset for i golvet. Det är inte första gången jag råkat ha sönder ett glas som hamnat på golvet för att någon "gömt" den under något större, så jag borde ju lära mig av mina misstag nångång... 
Gick och la mig runt 22 och det var läääänge sen jag låg under täcket vid den tiden kan jag säga! 
 
Lyckades försova mig idag. Skulle tvätta kl 7 men vaknade 7:20 så jag missade typ 25 min av min tvättid men det gick bra, jag hann med det jag skulle tvätta i alla fall. 
Var på Mb ca 9.30 och O satt redan där och pluggade och min laptop ville inte vara med denna morgon så jag fick inte i ordning på min laptop förens strax innan 10 så det kändes verkligen som min morgon. 
Åt lunch efter kl 13 och sen så blev det inte så mycket effektivt pluggande... 
N kom efter 14:30 och jag tog en powernap runt kl 16. Tänkte att 15 min skulle räcka så jag satte klockan, vaknade till, försökte plugga men somnade igen så 15 min powernap blev istället 60 min... 
När det visade sig att det var varmare ute i "stora salen" än i grupprummet så flyttade vi ut, det var så kallt i grupprummet att jag satt med jackan där inne. 
Var kvar på Mb fram till 18:40 och cyklade sedan mot stan för att träffa sjukgymnasten kl 19. Hann springa in i Stadium en snabbis också, det gäller att vara effektiv ibland. 
Sjukgymnasten hittade inget fel på min fot/vad men å andra sidan hittade han en grop, frågan är bara om den gropen har funnits där förr eller om den uppkommit efter min senaste vrickning. Jag fick lite övningar som jag ska göra i två veckor och sedan gå på återbesök så vi får hoppas på att det är bättre till dess. 
Sjukgymnasten lasade även min fot och han sa att foten kunde bli öm efteråt, så min plan att springa efter sjukgymnasten försvann. 
Han frågade vad jag läste och det visade sig att jag och hans bror läser samma program och samma termin. Jag visste att Os bror var sjukgymnast, men hur stor är oddsen att det var just hans bror jag skulle besöka av alla sjukgymnaster i Umeå? 
När jag var klar hos sjukgymnasten så cyklade jag till Biologihuset, där satt N och pluggade så jag pratade lite med henne och tanken var att jag skulle plugga lite eftersom jag ändå inte fick springa ikväll men det blev inget plugg, hittade ingen motivation och stannade ungefär en timme innen jag cyklade hemåt. 
Ska ju upp tidigt imorgon så det blir väl och lägga sig tidigt ikväll. Hoppas man kommer i säng någorlunda i tid bara.. 
Godnatt! 
Efter fem timmars sömn från gårdagen, eller ska man säga imorse? 
I vilket fall så kollade jag ut, det regnade, och då blev jag ännu mindre pepp på att dra ut, men sen när jag väl kom ut, så slutade det att regna och solen tittade till och med fram så det var jag ändå glad att jag hade tagit mig i kragen och tagit mig ut. Senare på eftermiddagen så började det regna igen och det var rätt disigt och grått ute så då kände jag mig ännu mer självbelåten att jag redan varit ute och sprunigt. Det gick bra att springa idag och jag har löptränat i 12 veckor i sträck nu, diciplinen har varit bra dessa veckor och nu är det "bara" fem veckor kvar och hoppet om milen under timmen kanske inte är så långt borta längre. 
Mycket kommer nog bero på vädret när loppet är för är det minus grader pallar inte luftrören. Idag var det ändå 3 plus grader ute så helt okej löpväder. 
 
 
Idag körde jag en telefon dag. L ringde igår men jag hade inte tid och svara så jag ringde upp idag, det visade sig att hon var på besök i Gävle och pratade en snabbis för hon skulle iväg. Sen passade jag på att ringa mamma, pappa och syrran också men det jag egentligen skulle säga till min syrra glömde jag bort eftersom hon verkade så upptagen så jag får väl ringde henne igen nån dag och säga det jag egentligen skulle säga till henne.
Lillebrorsan sms:ade jag för nån dag sen så då kände jag att jag inte behövde ringa honom idag. 
Nu ska jag fortätta och kolla på hypnotisören, boken har jag läst för säkert tre år sen men har inte hunnit med och kolla på filmen ännu. 
Hejsvejs och god natt alla läsare! 
Igår var det Umeå universitets årshögtid och jag var studentmarskalk. Det var inte så besvärligt och vara marskalk och det var ändå rätt okej att stå med en fana, det var typ det enda jag gjorde. 
 
 
Måste ändå säga att det är rätt imponerande att vara professor vid 34 års-ålder! 
Efter prisutdelningen, promotion, procession så blev det lite mingel av efteråt innan alla tog sig in till Universum där fördrink serverades och senare också middagen.
Kvällens meny: 
Aperitif
Rotari Cuvée 28, Italien
Lättgravad regnbåge med citroncrème 
och Mosjöchips
Briccotondo Pinot Grigio 2013, Italien

Mjukbakad oxfilé serveras med en jerezvinäger och potatiskaka med svartrot och jordärtskocka
Club Privado 2012, Spanien
 
 
Crème bruleé
Calvet Sauternes 2010, Frankrike

Kaffe och kaka 
Frukt- och godisbuffé
 
Som ni såg så var det ju ingen kaka utan en pralin som man fick till. 
Förrätten var god, det bästa var nog ändå mosjöchipsen. Varmrätten var så där, oxfilén var lite över stekt och efterrätten var jag lite besviken på, den var inte alls lika god som Crème Bruleé jag åt på kryssningen för några år sedan. Får hoppas på att den som kommer att serveras på Rex kommer att vara godare. 
Jag valde att dricka te till min pralin, te fick jag och en servitris frågade om jag ville ha påtår och jag säger ja, sen frågar jag henne om det är kaffe eller te hon hällt i min mugg och hon säger kaffe. Hon blandade mitt te med kaffe och samtidigt som hon bytte mugg så brände hon mig med sin kanna... Inte nog med det så glömde hon bort att komma tillbaka med teet som hon skulle hämta. 
Mitt under varmrätten så blir vi uppkallade för att kliva upp på scenen och sjunga studentlåten och alla höll sig på fötterna och ingen ramlade, bra jobbat! Efter efterrätten så gick alla in till damernas på nedervåningen, jag hade ingen aning om vad vi skulle göra där men det var bara att följa strömmen och väl inne i damernas så ska manskören sjunga, det var ganska häftigt men jag förstod ändå inte riktigt poängen med just damtoaletterna. Det ekade inte särsklit mycket heller men det kanske är nån typ av tradition. 
Renhornen bjöd upp till dans efter att middagen var avslutad och dansa till jazzmusik var inte riktigt min grej.. 
Man fick passa på att ta lite bilder på photo boothen där en fotograf tog kort. Den här bilden tycker jag är ändå rätt roligt. Det ser ut som om jag står och skriver på N och E, haha. 
 
 
När jag och N skulle gå hem till mig så regnade det ute, tur att jag hade luva så inte studentmössan blev förstörd och klännigen blev lite blöt ner till men det torkar ju utan att förstöra kläningen.. 
Här kommer två gruppbilder, alla är inte med och nedan följer lite fler bilder från kvällen. 
 
 
Studentmarskalkernas egna bord. 
 
Årshögtidens gäster. 
 
Allsång då alla skulle ställa sig på stolarna! 
 
Vissa av bilderna har jag tagit och vissa är tagna från fotografen.  
Jag hade en mycket trevlig kväll och jag kanske kommer tillbaka nästa år och hjälper till! 
Imorgon har vi venprovtagnings laboration igen, den roligaste labben som finns. Det är bara så kul att ta venprover! 
Idag har jag jobbat och lärt mig att sälja Ybuss biljetter, det var inte riktigt likt Linkon eller Posen men det funkar, man kommer nog ihåg så småning om hur man gör. Tänk om det var så här lätt att plugga in information i skallen när det gäller kurser...  
Förutom jobb och plugg så har jag varit till NUS och tagit PPD-testet. Det sved till ett bra tag när hon körde in nålen, kändes som att hon höll på väldigt länge men i själva verket så är det ju inte mer än några sekunder, men det bara känns som en evighet. Jag hade egentligen tänkt skjuta fram testet, men när jag skulle in och ändra tid så fanns det inga och det visade sig att det var slut på PPD-testerna i hela Sverige så det känns lika bra att göra det så det är gjort. 
På söndag funderar jag på att sprigna "dryga milen" som hålls första gången. Det skulle vara ganska bra att springa det loppet eftersom jag faktiskt ska springa 10 km på söndag. Då har jag sprungit tre dagar i veckan i hela tre månader! Helt otroligt att jag har haft sån disciplin att springa både i minus grader, klass 1 varning storm och regn väder och efter gårdagens löppass med E är jag mer än taggad på att köra Tunnel run om ca 5 veckor! 
När jag kom hem idag så träffade jag på mina grannar i köket varpå den ena säger "Har du jobbat? Jag tyckte du såg så finklädd ut." Haha ja jag känner mig som en kontorsnisse med kontorskläder, för vem kunde tro att jag skulle börja jobba inom kundservice i kontorsuniform? 
Nu tillbaka till plugget innan det är läggdags, trevlig kväll!