Det var tungt att kliva upp idag men inte så mycket och göra något åt. 
Kom till medicinska biblioteket klockan 10 och gick därifrån 20.45 lagomt trött och groggy. Det känns som om man bor där...
Men snart är tentan här och det finns ingen tid att förlora, bara att plugga på och hoppas att man klarar tentan. 
Biomedicinska analytikerprogrammet börjar med en kemi tenta och jag kan ju erkänna att man borde lärt sig kemin lite mer ingående när jag gick basåret förra året, men det är ju lätt och vara efter klok... 
Nu ska jag snart lägga mig, imorgon väntar ännu en lång dag med tenta plugg! 
Godnatt! 

Idag är den stora dagen, nämligen Tjejvättern, första etappen av fyra i tjejklassikern.
Det ska cyklas 10 mil runt Motala, Borgsholm, Skänninge och tillbaka till Motala.
Det gick bra, åt en bra frukost och lite stressad som vanligt, glömde bort att "pimpa" cykeln och lite sånt som man inte tänker på... I alla fall så var det lugnt när jag väl stod och väntade på min start. Det var roligt, Korpen höll uppvärmningen och det var fint väder. Lite kallt, men jag hade benvärmare som jag får kasta av mig i första stoppet i Borgholm när jag kommer dit.

Det tog 4 timmar och 42 minuter att ta sig runt, först var målet att komma fram inom sex timmar, men ju närmare jag kom målet så tänkte jag "jag kan faktiskt fixa det under fem timmar" så det började jag cykla ännu fortare.
Tog rygg på några cyklister när jag cyklade och stämningen var fantasktiskt, speciellt ljudet av alla cyklar som rullade på marken, det är sköna ljudet!
Cyklade förbi fina utsikter, speciellt ett turist stället på ett berg efter Borgsholm där man såg ner över motorvägen, byarna, ängarna, allt var så fint, ångrar mig lite att jag inte stannade och tog en bild, men bilden kommer att finnas i mitt huvud.
Sköna ner och uppförsbackar och det var en ruggig bra väg att cykla på, jobbigast var nog efter första stoppet när det var så mycket uppför, många gick med sina cyklar för att det var så brant, och andra tuffa var efter tredje depån där det kändes som en lång och brant backe, men i själva verket kanske det inte var det, men trött var jag och det var "bara" 20 kilometer kvar till mål.
Tänk vilken vinnarskalle man kan få mitt under loppet. Träffade inte på syrran förens i Skänninge eftersom hon inte kom fram i första depån och den andra depån hämtade jag bara energi dryck och sen hoppade jag på cykel igen. I den tredje depån blev det både bulle och blåbärsdryck, annars hade jag nog aldrig orkat, jag var så jäkla slut där i tredje depån och därför kändes väl kanske backen ännu tuffare än vad den egentligen var.
Men i vilket fall så hoppade självklart kedjan när jag hade en mil kvar, på en nedförsback och det kändes så surt att behöva bromsa ner och vända på cykeln för att fixa kedjan, men jag stannade i alla fall nästan i mitten på nedförsbacken för jag tänkte att jag skulle få lite nedförsbacke resten av vägen. 

Det var lite svårt att komma ut från grusplätten jag stod på, eftersom det kom så många cyklister i hög hastigthet.
Men det gick bra att fixa kedjan, blev lite svart om fingrarna och kläderna men det fick jag ta.
När det återstår ca 1 kilometer kvar så kände man trycket från publiken som kollade på, och jag kände verkligen hur nära målet var och det kändes så kul och komma i mål, synd att man inte kunde styla genom att släppa styret och hålla händerna i luften som en seger eftersom det var kö vid mål så man fick nästan tvärnita istället, man hade solen i ögonen och såg inte riktig all folk som "köade" vid mål. Såg att syrran stod där och hejade, några bilder fick hon också. Vid medalj utdelningen så såg jag tjejen och killen som satt vid ingången när vi kom till gamla korpen huset igår, men de kände inte riktigt igen mig eftersom jag hade hjälm och solbrillor på mig.

Jag och syrran åkte tillbaka till Korpen huset och hon tränade medan jag skulle duscha och göra mig klar, tog sedan cyklen ner till målet och åt lunch, maten var godare än den såg ut i alla fall. Passade även på att skicka iväg en bild till mamma som befinner sig på andra sidan jordklotet och hon frågade om jag skulle starta loppet eftesom hon inte tyckte att jag såg nå trött ut, det tar jag verkligen som en komplimang! 

 Målet. 
 

Mötte sedan upp syrran och vi hämtade min kasse jag lämnade i Borgsholm och sedan hämtade vi mitt diplom.
Innan vi for tillbaka till Stockholm stannade vi vid Göta Kanal och åt glass på vägen, fin utsikt över Göta kanal var det och god glass också.
På vägen mot Stockholm stannade vi vid en Coop i Linköping tror jag det var och handlade lite färdkost. Gottade mig med godis och två småpåsar cheeze balls och dill chips. Det smakade extra bra efter en 10 mils lång cykeltur kan jag säga!
Vi kom till Stockholm ca 19-20 tiden och fixade lite middag, sen sov jag kvar där, imorgon ska jag köra hemåt Gävle igen. Går och lägger mig efter en händelserik dag!

Starten.

Ingång mot målet. 
 
Göta Kanal. 
 
Göta Kanal. 
 
Göta Kanal. 
 
Göta Kanal. 
 
Göta Kanal. 
 
Syrran. 
 
Den "berömda" glassen. 
Har haft en helt okej dag idag. 
När jag klev upp fick jag se den här fina vyn. 
 
 
Knallade till universitet och hade den sista kemi föreläsningen innan tentan som är om 8 dagar och det känns inte bra...
Gick hem och åt lunch och sen gick jag till medicinska biblioteket för att studera, blev lite mer än ett par timmar innan jag fick skrivkramp och blev helt groggy i skallen. 
O, H och B satt kvar när jag gick och när O frågade vad jag hade studerat så var jag tvungen att tänka efter en stund, ja vad hade jag gått igenom egentligen? Jo men sen kom jag på att det var syror och baser. 
Gick hem och tejpade ihop mitt paket som jag sedan passade på att skicka när jag ändå skulle hämta min kurslitteratur till nästa kurs. 
Det var rätt blåsigt och det regnade litegrann. 
Mot kvällen så såg det helt plötsligt ut så här utanför fönstert, snacka om förvånad, jag trodde ju att det regnade, men det övergick tydligen till snö... 
 
 
Nu är det dags att lägga sig, god natt allesammans! 
En bild säger mer än tusen ord. Plugg 24/7...