Då börjar helgen lida mot sitt slut och jag har faktiskt haft en awesome helg! 
I fredags kollade jag legitimation vid entrén och det var faktiskt ganska roligt. Frågade man om leg så fick man ju några flin ibland men det var så värt det, jag hade hur kul som helst när jag där med mina neongula armband. 
Hann kolla lite på artiserna däremellan och Alphaville med Forever young var riktigt bra. För att nämna några bra band som jag hört i helgen är ALBERT, Det stora monstret, Patata & Freddy King, Karakao och Ane Brun. 
De fyra första jag nämnde hade jag aldrig hört förr och blev glatt överraskad över deras musik faktiskt. 
Jag skäms fortfarande lite över att jag råkade kika in i rummet när en kille från Patata & Freddy King bytte om. Men så här var det, jag stod vakt för rummet för att inga obehöriga skulle gå in, och rummet var precis brevid scenen och han gick in där när ALBERT stod på scen och så tog det så lång tid där inne så jag undrade om något hade hänt och när jag kikade in så stod han och byte om och ja, vad ska man säga? Han flinade när han såg mig resten av kvällen i alla fall, jag förstår honom, det var lite pinsamt, men nu i efterhand ganska komiskt, haha. 
ALBERT var också rätt bra, det är så störigt när man har hört ett bra band och så har de ingen skiva! Bara två låtar på Youtube. Men det verkar som om de ska släppa en skiva snart i alla fall. 
Sist jag verkligen väntade på en skiva var faktiskt hösten 2011 när jag och L hade sett "Jag saknar dig" på bio och jag verkligen gillade film musiken som tillhörde Ailucrash och nu får jag vänta på ALBERTs skiva, men man brukar väl säga: den som väntar på något gott väntar aldrig förlänge? 
ALBERT kom från Malmö och även fast jag inte vart där på 20 år så har jag fortfarade Malmö varmt om hjärtat. Kanske ska man åka dit i sommar? 
Det bästa är i alla fall att jag befann mig på samma efterfest med bland andra ALBERT och Patata & Freddy King. 
Och på tal om efterfest hände det värsta random grejen!
En tjej kommer fram till mig och säger: 
Tjejen: Är du från Gävle? 
Jag: Ja..? Hur visste du det? 
Tjejen: Jag känner igen dig, jag kommer också från Gävle. 
Jag: Jaha,det kanske är dubbelgångaren du blandat ihop mig med? När är du född? 
Tjejen: 93:a och gick på Vasa
Jag: Aha, jag gick inte på Vasa men min dubbelgångare gjorde det tror jag. 
 
Alltså, jag flyttar 50 mil norrut och så stöter jag på en tjej som känner igen mig, helt sjukt. 
I alla fall så började vi spekulera om vart hon kan ha sett mig eller nån gemensam vän, men vi kommer inte fram till någonting... Det enda var att hon känner Ls lilla syster, men hon sa att det var rätt nyligen de lärde känna varandra så det kunde inte varti där heller, to be continue... 
 
Jag kom hem typ 6:40 imorse och var faktiskt fortfarande pigg, men gick och la mig typ nån timme efter sov typ 3 ½ timme innan jag klev upp, ville ju inte vända på dygnet. 
Jag och grannen cyklade till Kårhuset Villan som bjöd på våfflor, det satt ganska fint måste jag. Vi mötte upp Ks kursare innan vi gick in, vi kom strax innan 13 men det var reda folk där innan, fast de öppnade 13. 
När jag stod i kön till våfflorna kommer det en kille som ska hämta kaffe som säger att han känner igen mig från renoveringen i oktober och han bor tydligen på andra sidan korridoren. 
Jag kände "inte igen, nån jag inte känner igen, igen"
Kanske har ett vagt minne av jag sett honom nån gång men inte alls den efter renoveringen. 
Efter lunch så cyklade vi hem igen, jag hade glömt mina hörlurar så jag hämtade de och gick sedan till Lindehallen och satte mig där och pluggade i si så där 5½ timme. 
Tog mig till ICA och sen så städade jag köket, min köksvecka. Blev en sen middag men det är väl sånt som händer. 
Nu ska jag i alla fall göra mig klar för att sova, får se om jag orkar kliva upp kl 6:15 och träna... 
 
Earth Hour, Ane Brun släkte ner lyset och publiken lös med sina mobiltelefoner, var såg rätt häftigt ut. 
 
 
 
 
 
Det blev en sväng till IKSU och körde indoor walking kl 7.10 imorse. Det var riktigt skönt. Gillade dock inte ledaren så mycket, hon kan inte ha kört hårt, hon var knappt andfådd... 
Det blev frukost och dusch när jag kom hem innan jag gick till Universitetet. 
Det blev en föreläsning om transkriptionen och en box redovisning. 
Efter lunch var jag till studieverkstan för att prata lite studieteknik och sånt. Blev plugg med J från 14-20. 
När jag kom hem hittade jag K i köket som hade kakan i ugnen. Det blev en jordnötssmörs/chokladkaka, den var riktigt god! 
Vi firade både mig som fyllde år i söndags och K som fyller år idag så det var riktigt trevligt. 
M kom senare och fikade med oss och sedan kom även J som tog en bit. Det blev en mycket trevlig avslutning på kvällen. 
Nu ska jag göra mig klar för att sova, godnatt! 
 
 
Jag tror att morgonpigga Y börjar återvända efter den mörka hösten/vintern vilket känns väldigt skönt. 
Möblerade om mitt rum idag, eller jag flyttade snarare på bokhyllan. 
När jag kom hem låg det lite roliga grejer i brevlådan: tre frixion pennor och en frozzypack låda! Gratis är gott! 
För övrigt har jag pluggat nästintiöl hela dagen och kvällen. Kom hem strax efter 21 idag. 
Tur att man har trevliga kursare som man kan plugga med! 
Nu ska jag fylla i mitt "pluggschema" sen är det läggdags, godnatt! 
 
 
Ikväll blev det lasagne till middag. Hade egentlige tänkt och göra det igår, men igår kom jag hem runt 21 så då orkade jag inte. Lasagen blev faktiskt riktigt god. Första gången jag gjorde en faktiskt. 
Varit på föreläsning från 8:30 till 12 och sen skrev vi lab rapporten för cellodling efter lunch.
Känns skönt att få städa bort den också. Nu är det bara tenta plugg framtill tentan och det känns så där. 
Slutade plugga runt 23 i alla fall och nu ska jag strax sova. Får se hur revbenet mår imorgon, om det känns okej blir det nog ett Indoor Walking pass på morgonen innan tenta plugget sätter igång. Godnatt! 
 
Börjar bli trött på att ha ont hela tiden. Det skulle säkert hjälpa med Citodon men de vill jag ju inte ta så ofta då de innehåller morfin.
Revbensfrakturen och axeln gör fortfarande ont, inte så konstigt kanske men börjar bli så less på att gå runt och ha ont hela tiden. Man kanske vänjer sig i så småningom.. 
På torsdag ska jag i alla fall till sjukgymnasten som får kika på axeln och då ska jag även försöka komma ihåg att fixa mitt högkostnadsskydd. Det känns som om det är lika bra när jag ändå är uppe i ca 600 kr på tre månader. 
Det är ju tur att det läker, det bara tar lite tid. 
Jag har egentligen bokat spinning imorgon kl 17 men jag tror jag hoppar över det. Jag får ju känningar i revbenet bara av att cykla till Universitet. 
Jag är ändå ganska imponerad av mig själv att ha åkt tjejvasan med revbensfraktur, tränade Vasalopps indoor walking (man kör indoor walking tills den första kommer i mål på Vasaloppet) samt ett spinningpass och ett indoor walking pass förra veckan. Det var ju inte helt smärtfritt, men då visste jag inte att jag hade revbenfraktur heller. Jag tänkte mest "det är säkert ingenting, det går nog över om  dagarnågra" tills det inte gick över och beslutade mig för att besöka läkaren. 
I alla fall så har jag pluggat för fullt inför tentan som närmar sig. Det känns så där. Jag tror jag behöver en annan studieteknik för det går inte in så mycket i mitt huvud... 
Pest eller kolera, får jag omtenta får jag väl skriva om den i juni eller augusti. 
Det känns dock som om jag samlar ihop alla mina tentor till sommaren vilket inte alls är bra, men samtidigt gör jag ju mitt bästa med att plugga så mycket jag kan när jag inte har föreläsningar eller obligatorisk närvaro.
Nu ska jag borsta tänderna och sedan lägga mig. 
Godkväll och godnatt! 
 
Våren kanske äntligen har kommit till Umeå. 
Klev upp 6:30 på en söndag, kändes märkligt att kliva upp så tidigt men har man bestämt sig för att träna klockan 8 så var det bara att kliva upp.
För er som inte vet vad Indoor walking är: http://www.youtube.com/watch?v=VyjUOOuqQHQ 
Det blev Indoor walking på IKSU från 8 fram tills första man/kvinna gick i mål i Vasaloppet. I år var de ca 25 minuter senare än förra året och jag hade bara räknat med fyra timmar så de där sista 26 minutrarna på walken kändes kan jag säga.Totalt blev det ett träningspass på 4 timmar och 26 minuter. Fötterna brändes efter ca 2 timmar så jag frågade om det fanns plåster för att förebygga eventuella skavsår. På IKSU bjöd de både på banan, blåbärssoppa och Gainomax. Det var ganska mysigt att svettas där inne i Wien med alla andra som var på passet och kolla på Vasaloppet samtidigt som man tränade. 
Det var en annan sak att gå hem, det tog väldigt lång tid och jag hade super ont i fötterna och ångrade mig innerligt att jag inte gick ut med soporna före träningspasset. K skulle till Luleå över helgen och frågade om jag kunde ta hans kökshelg så tar han min när jag har köksvecka så ja vaför inte tänkte jag. Typiskt att man för det mesta är efterklok... Åt mat när jag kom hem innan jag tog en dusch. Duschen var välbehövlig då jag kände mig rätt äckligt och kladdig när all svett som man svettats ur och salter och socker fastnat på huden... 
På kvällen började jag bli uttråkad och eftersom jag ändå hade korridorsveckan så invigde jag min nya dammsugare och började dammsuga mitt rum innan jag tog korridoren och alla gemensamma utrymmen här och det var ju nästan roligt att städa med en fungerande dammsugare. Efter dammsugning blev det moppning så nu är det rent överallt. Rastlösheten tog inte slut där utan ställde mig och gjorde egen jordnötssmör också, den blev faktiskt helt okej. Men nästa gång så blir det nog naturella jordnötter istället för saltade.
Totalt har jag gått 37250 steg idag, det är nog högsta rekordet någonsin sen jag skaffade stegräknare, si så där 9 år nu. Oj vad tidgen går fort! Nu har jag gjort mitt för idag, godnatt! 
 
Innan starten. 
 
Invigt nya dammsugaren.
 
Den hemmagjoda jordnötssmören. 
 
Bilden togs efter 24, därav 1 day before.