Måste bara ventilera här. 
Jag blir så upprörd när folk som inte är utbildad till biomedicinsk analytiker faktiskt kan jobba som det. 
Ja, det är brist, men det har Sverige vetat om hur länge som helst! 
 
Här sitter man och tentapluggar och det känns helt värdelöst, varför? Jo, för jag har jobbat som laboratorietekniker och gjort biomedicinska analytikers jobb. Jag skulle kunna hoppa av plugget och jobba som biomedicinsk analytiker fast jag inte ens är färdig utbildad. 
 
Det finns inte en chans att någon som inte har tex en tandläkarutbildning skulle få jobba som tandläkare. 
På andra ställen i Sverige är det så pass mycket brist att de hotar att stänga ner sjukhuset på grund av bristen på biomedicinska analytiker. 
Det är kanske inte så många som vet vad vi gör eller ens hört talas om det. Det är väl inte så konstigt om man inte går ut och gör reklam för det?
 
ALLA vet att det är brist på bland annat sjuksköterskor, undersköterskor och lärare, hur mycket brist det kommer vara om ett x antal år och så vidare, men det är INGEN som vet att det är brist på biomedicinska analytiker. 
75% av alla biomedicinska analytiker ska ta pension innan år 2025, och att det sedan kommer att saknas 2400 biomedicinska analytiker, hur många vet det?
 
Sverige har vetat det i så många år! Varför händer det inget? Varför gör man ingenting åt situationen? 
Istället tar man in folk som inte är utbildad till biomedicinska analytiker och låter de jobba. Hur länge ska det hålla? Varför ska man plugga till biomedicinsk analytiker om man kan plugga något annat och ändå få samma jobb? 
 
 
Tog sovmorgon igår och skippade träningen på morgonen. Tvättade istället kl 7-10 och sen så for jag till Naturvetarhuset och pluggade. Runt kl 14 gick jag över till Teknikhuset och träffade några andra. Vi drog sedan till Origo på EPP och sen gick vi vidare till Lokal på musiquiz som startade runt kl 17. Musikquizen var ganska rolig, de hade i alla fall låtar man kunde och som inte var allt för gamla. 
Efter musikquizen gick vi förbi Ica och köpte lite kex, ost, salami och prosciutto och sen tog vi bussen till Teg och hade "ost och vin kväll". Vi hade två röda viner och de smakade helt okej med tillbehören. 
Körde lite tv tittande innan vi slog på "Lego the movie" och efter det "Monthy python and The holy grail". 
Den sista filmen förstod jag mig inte riktigt på, kan ju vara för att jag råkade somna och det var olika "sagor" i filmen. 
Vi kom väl hem strax innan 2 och så gjorde jag en kvällsmacka innan jag packade ihop lite grejer inför imorgon.
 
Bästa suddiga bilden.. 
 
Testade en "nutella semla" igår, helt okej, och bara liiite allergikänningar av hasselnöten.
 
Annars har veckan varit helt okej, pluggat mest och jobbat lite när det krisat. 
Träningen har gått bra, blivit fyra mornar på gymmet. Mornar = ca kl 6:20.. 
Höll på att vrida axeln ur led i tisdags när jag körde triceps press. det gjorde lite ont, men värre smärta har jag varit med om.. Tror inte att axeln hamnade ur led men det var rätt obehagligt ändå. 
I onsdags lyckades jag halka på vägen till IKSU. Måste ha sett roligt ut. Det var en bil och en plogbil som var i farten när jag halkade. Det går bra nu, tre "olyckor" på en vecka. Jaja, det vänder väl snart, jag lever ju i alla fall. 
I torsdags gjorde jag äntligen revansch på pannkakor, den här gången blev det inga ruttna ägg! 
 
 
Ha en bra dag! 
Denna gång är det i alla fall "bara" tio dagar sen en uppdatering.. 
Har hunnit med en del saker under dessa tio dagar, bland annat: 
- varit på inflyttningsfest
- knytkalas (det var så många som kom från andra delar av världen, svår slaget knytkalas!) 
- kollat på innebandymatch i Umeå Energi Arenan 
- kört spinningpass (typ tre månader sen sist), foten kändes okej i alla fall, dock fortfarande lite svårt att stå 
- filmkväll 
- varit på gästföreläsning med Kodjo Akolor
- jobbat
- pluggat
 
Det är redan februari, känns som om januari har gått så himla fort och åldernojan börjar krypa sig på igen, inte lika jobbig som förra året. Det kanske är nu man hade önskat sig att man var född sent på året? 
Åh, det går väl över så småningom.. 
Idag har det varit en slitsam dag. Kunde inte sova igår så det blev inte så mycket till sömn. Tränade på morgonen innan jag åkte iväg och jobbade och efter jobbet for jag förbi Clockwork en sväng och sen avslutades dagen med plugg. Åt middag när jag kom hem och nu ska jag strax gå och lägga mig. Hoppas man kan sova den här gången. 
Körde ett benpass imorse och det kändes kul att ÄNTLIGEN kunna göra squats och marklyft igen, utfall vågade jag inte göra än. kände redan när jag skulle gå upp för trappen hem att jag skulle få träningsvärk, får väl se hur det känns imorgon.. Tänk att en kortison spruta kunde ställa till det så mycket för en! Men det går framåt, och det verkar ju läka. Trapporna kan jag också gå normalt i nu, men eftersom man vant sig att gå på halva foten i nästan tre månader så får man väl försöka komma ihåg att gå på hela foten på trappstegen framöver. 
Tårna verkar dock inte bli mer rörliga, känns lite jobbgt att tårna blev påverkade fast de inte skulle blivit det, men sen det finns folk som har det värre också...
Måste bara berätta om en så klantig sak man kan göra, jag snubblade i mitt rum och ramlade på golvet och slog i höften och fick typ ett brännmärke på knäet, nu finns det fyra blåmärken på samma knä... 
Jag har alltid tänkt tanken "tänk om man skulle ramla nu" när man står på ett ben och ska ta av sig sina byxor och de fastnar i ankeln. Den här gången hann jag inte ens tänka tanken... 

Lägger upp lite bilder här nere från dagarna som varit: 
Bästa utsikten man kan ha när man kliver upp på morgonen
 
Hade tacorester så gjorde en tacogratäng av alltihop
 
Så här kan se det ut när man är sist ut från dansgolvet en lördag.. 
 
Inflyttningsfest hos M 
 
Regionslutspel
 
En av de bättre köksprylarna!
 
Knytkalas och inflyttningsfest hos C
 
Gästföreläsning 
 
 
Godnatt på er!