Biomedicinsk analytiker

0kommentarer

Måste bara ventilera här. 
Jag blir så upprörd när folk som inte är utbildad till biomedicinsk analytiker faktiskt kan jobba som det. 
Ja, det är brist, men det har Sverige vetat om hur länge som helst! 
 
Här sitter man och tentapluggar och det känns helt värdelöst, varför? Jo, för jag har jobbat som laboratorietekniker och gjort biomedicinska analytikers jobb. Jag skulle kunna hoppa av plugget och jobba som biomedicinsk analytiker fast jag inte ens är färdig utbildad. 
 
Det finns inte en chans att någon som inte har tex en tandläkarutbildning skulle få jobba som tandläkare. 
På andra ställen i Sverige är det så pass mycket brist att de hotar att stänga ner sjukhuset på grund av bristen på biomedicinska analytiker. 
Det är kanske inte så många som vet vad vi gör eller ens hört talas om det. Det är väl inte så konstigt om man inte går ut och gör reklam för det?
 
ALLA vet att det är brist på bland annat sjuksköterskor, undersköterskor och lärare, hur mycket brist det kommer vara om ett x antal år och så vidare, men det är INGEN som vet att det är brist på biomedicinska analytiker. 
75% av alla biomedicinska analytiker ska ta pension innan år 2025, och att det sedan kommer att saknas 2400 biomedicinska analytiker, hur många vet det?
 
Sverige har vetat det i så många år! Varför händer det inget? Varför gör man ingenting åt situationen? 
Istället tar man in folk som inte är utbildad till biomedicinska analytiker och låter de jobba. Hur länge ska det hålla? Varför ska man plugga till biomedicinsk analytiker om man kan plugga något annat och ändå få samma jobb? 
 
 

Kommentera

Publiceras ej