Tog sovmorgon idag och när
jag klev upp dammsög jag här hemma, jag hade ju lovat mamma i lördags. 
Jag har aldrig gillat att dammsuga och kommer nog aldrig att tycka att det är kul. Dammsugaren fastnar överallt och sladden är ivägen! 
Det blev i alla fall fint efteråt, tur är väl det. 
Tog bussen till jobbet idag, kändes lite snopet att det nästan slutade spöregna när jag satt på bussen, fick nästan lite dåligt samvete för att jag "latade" mig med att ta bussen istället för cykeln... 
På jobbet blev jag inre irriterad på en dam som inte gjorde något, hon gjorde allt annat än att packa påsarna till centrifugen och sen gjorde hon fel med Lundafrysen så då kom mitt elaka jag fram och tänkte "rätt åt henne"... 
Körde ett spinning pass och ett core pass på måbättre efter jobbet, det gick rätt bra. Träffade dock på en tjej som gick i min parallel klass i gymnasiet som gav mig onda ögat och samtidigt kollade in mig, hon hade i alla fall gått upp väldigt mycket i vikt sen jag såg henne sist och det var säkert flera år sen, ja jag vet, kanske en onödig kommentar men den som inte tål vad jag skriver behöver heller inte läsa. 
När jag kom hem så låg en jordgubbe på bordet, försts tanken som slog mig var att mamma hade varit ute i trädgården och kollat till jordgubbarna och snäll som hon är så sparade hon en gubbe till mig! Nu ska jag duscha och sova, godnatt! 
 
 
Det var tänkt att jag skulle cykla vätternrundan nästa år, men det ser ut som om det inte blir så med tanke på att min kusin gifter sig den 6/6 nästa år, inte i Sverige utan i Singapore. 
Om jag inte har tusen omtentor så ska jag försöka ta mig till andra sidan jordklotet och passa på att gå på bröllop och träffa resten av släkten i Hongkong. Det är redan tre år sedan jag var där sist och tiden går alldeles för fort. 
 
Igår åkte jag till Sollentuna centrum för att kika på en racer cykel, köpte en ny cykel, åkte och hämtade min lillebror i Solna efteråt. På väg norrut så var det bilkö som vi fick köa i 20 minuter på grund av vägarbete. 
Vi kom till Arlanda ganska precis när mammas flyg hade landat och hämtade upp henne innan vi åkte vidare mot Gävle. 
Mamma hade köpt lite prylar och så hade hon tagit hem färska litchi, mums! 
Runt 22:40 hörde syrran av sig och ville ha skjuts hem, jag förstår henne, regnet verkligen vräkte ner då. 
 
Litchi. 
 
Mamma och lillebror. 
 
Racern! 
 
Idag tog jag en tur med nya racern, i början var det lite vingligt men det gick bättre allt eftersom kilometerna tickade iväg. Jag hade bara ena skon fast satt i clipsen, kände inte att jag ville ha båda fötterna fast i pedelerna utifall jag var tvungen att sätta ner en av fötterna på marken. Det blev i alla fall ca 2 mil idag, särskilt fort gick det inte, men var inte heller riktigt redo eftersom jag invigde min cykel och inte hade cyklat på en racer förr. 
För er som inte vet så är en racer en landsväg cykel med lätt vikt och smala däck. 
Har skjutsat både syrran och J till Söder och lillebror till tågstation vid två olika tillfällen idag så det känns som om jag har varit chaufför hela helgen. Handlade lite på vägen hem och träffade på Js mamma på konsum, pratade lite med henne innan jag gick och betalade. Lillebror testade racern och han tyckte den var så där, inte så konstigt när cykeln är för liten för honom. Han föredrog kärringsnurran istället så vi bytte cyklar nånstans på vägen. Vi cyklade inte så långt men lillebror hade inte cyklat på flera år. Nu ska jag strax gå och lägga mig, godnatt! 
 
Idag är det Internationella Blodgivardagen och Blodcentralen i Gävle var på torget och satte på sadelskydd på cyklarna. 
Fyra upplärningsdagar på Blodcentralen har varit lärorik. Fyra dagar resulterade i att centrifugen gav felmeddelande tre av fyra dagarna, glömde peanger minst fyra gånger på buffy coaten igår och jobbade 3½ mer än schema lagd tid igår. Om det berodde på att det var fredag den 13 igår eller inte vet jag inte men så har veckan varit och ändå helt okej och bättre blir det nog. 
Försökte plugga lite på tåget igår, men det var nästintill omöjligt då personerna bredvid mig pratade så mycket att det inte gick att koncentrera sig, det kanske går bättre på vägen ner till Gävle igen. 
När jag kom hem så fixade jag min kvarglömda matlåda från en vecka tillbaka, kände att det var lika bra att fixa den på en gång och inte vänta en minut till. 
I rummet så luktade det väl lite grann, men det kunde ha varit mycket värre! Vädrade lite och lukten försvann. 
När jag skulle öppna min matlåda så öppnade jag den faktiskt ute i balkongen, vilket jag tyckte var smart. 
Hämtade kompostpåse och hällde i all sörja i den på en gång, tur att det var tillräckligt slemmig att man bara kunde hälla ner allt. Gick sedan och slängde kompost påsen på en gång, det luktade inte så gott kan jag säga. 
Diskade matlådan och locket luktade mer än matlådan som inte luktade så mycket efter diskningen. Hoppas bara att lukten försvinner ifrån locket, antar att lukten från salladen och ägget har osat upp på locket och förhoppningvis har nog inte lukten satt sig på själva kylgrejen som finns i locket. Får se hur den ser ut imorgon. Hade det inte varit en Frozzypack hade jag slängt hela lådan!
 
Sallad, ett kokt ägg och surdegsbröd som möglat sönder! Slängde till och med klämman... 
 
För övrigt har jag pluggat lite idag, det gick väl hyfsat. Tur att universitetet höll på med nåt pådrag att det var öppet så man kunde komma in i Lindellhallen. Både UB och MB har stängt i helgen så det var ju inte så bra. 
Jag kommer bara in i Biologihuset med mitt kort och där är det inge roligt och sitta och plugga. 
Vi får se vart jag och A ska plugga imorgon, kanske blir det stadsbiblioteket på stan.
Nu ska jag lägga mig, godnatt!
Andra upplärningsdagen på transfusionsmedicin är avklarad och det är så roligt med allt nytt! Jobbade till och med 1 timme och 45 minuter mer än vad jag skulle idag.
J dök upp med min namnskylt efter lunch, rätt stolt över mig själv hitintills. 
 
Från undersköterska till laboratorietekniker! 
 
Igår centrifugerades, svetsades, pressades och vaggades blod, buffycoat och plasma. Det är så spännande med allt och det är så mycket annorlundare på transfusionsmedicin än på kirurgavdelningarna.
Här behöver jag inte stressa och inte vara rädd för att jag inte ska få rast på förmiddag, eftermiddag och lunch vilket är väldigt skönt och det känns faktiskt mycket mer slappt och "lyxigare", haha.
Idag var jag även lite på tappningen och rätt som det var kom det in en person jag kände som skulle tappas.
Det var roligt på tappningen, där kan jag verkligen se mig själv jobba i framtiden.
 
Tack alla blodgivare för eran insatts! (Gårdagens givare). 
 
Nu ska jag försöka plugga lite, men det är tufft att både jobba och plugga för tiden räcker inte till...
Trevlig kväll! 
 
Ni vet den där besvikna känslan man kan få om man inte klarar en tenta? 
Den känslan har jag inte kvar längre... Känns som om jag vant mig... 
Jag visste att jag inte var redo när jag skrev tentan, men jag hade i alla fall hoppats på bättre resultat än sist för att visa att man är på rätt väg, men så var det inte. Jag gick baklänges, inte första men man kan ju hoppas att det är den sista, men det vet man ju aldrig. Men jag är absolut inte bitter, bara att fortsätta plugga tills man klarar sig! 
 
Jag klarade i alla fall min fysiologi tenta, hade mindre än 3 poäng till VG så lite besviken på det, men jag är i alla fall glad att jag klarade tentan. 
 
Ikväll väntar Vår ruset och jag är faktiskt rätt pepp, jag hoppas såklart att slå förra årets tid, men jag har inte sprungit så mycket som jag önskat och den här banan har jag inte heller sprungit så vi får se hur det går. 
Nu ska jag packa räven och byta om och sen ta mig till Nolia. 
 
PS. Ingen hyra denna månad ska betalas och så har skatte pengarna rullat in, det är en bra dag trots allt! DS.