Nu har jag anmält mig till Tjejvättern som äger rum i juni, det ska bli spännande, nu känns det verkligen som om tjejklassikern kan börja!
Blev ett spinning pass på förmiddagen och så tog jag en promenad till och från träningen, gick en sväng på stan gjorde jag också.
Senare på eftermiddagen skulle jag hämta F på Bromma flygplats, P ville också följa med så det fick han, spöregn på vägen dit och spöregn på vägen hem, tur att man sitter säkert i en bil.
Stannade i Uppsala på vägen hem och åt på Bruger King, kom hem ca 21 på kvällen och kikade lite på tv innan jag gick och la mig, blev en lugn valborgsmässoafton för mig, imorgon bitti väntar nämligen jobb.

 

Tenta idag, satt till 13.55 och slut tiden är 14, det kändes som om jag inte har den blekaste aning om hur tentan gick, den som lever får se. Jag hoppas i alla fall att jag klarade tentan...
Värdade efter tentan klockan 17-20 och efter det körde jag ett kort och effektivt träningspass på en timme. 

Pluggat i stort sett hela dagen, enda gången jag inte pluggade var när jag tog en promenad till Näsby park för att handla lite inför hemresan och till frukosten.
Annars var det plugg från ungefär 8.30-18.00. Tog självklart paus för lunch, mellanmål och middag.
Åkte hem till Gävle igen runt 21 tiden, hade egentligen tänkt åka runt 19-20 men jag kände att jag behövde plugga lite till och nu kunde ju J hjälpa mig så jag pepprade honom med frågor.
Ringde M på hem vägenn och kollade läget och hur det hade gått på spelningen de hade igår. Kunde dock inte närvara, men det visste de redan. Kom hem strax innan tolv på natten och gick och la mig på en gång, någon längre skönhetssömn blir det inte, men imorgon är det domedagen, tentan ska skrivas, önska mig lycka till! 

 

Idag fyller lillebror år, det blev ett till spinning pass för mig på förmiddagen, sedan blev det ugnsbakad omelett till lunch och efter lunch tog jag tag i kemi plugget, jag har ju faktiskt inte pluggat kemi på två dagar nu, men kände att jag behövde en liten paus.

Mot kvällen lagade vi tacos och till det en jordnötssmörs glass till efter och passade på att fira lillebror igen, på hans riktiga dag, den här gången var inte föräldrarna med men istället var J med. Efterrätten var godare än förväntat faktiskt.

 

Fick lite tid över och ringde och grattade I på hennes 60 års dag, hon blev överraskad att jag kom ihåg hennes födelsedag, men hade inte lillebrorsan fyllt samma dag som henne så hade jag nog inte kommit ihåg det heller.
Grattade H också, han fyller 25, ganska komiskt att jag känner tre som fyller år idag. 
Dags att plugga lite mer! 

Det blev en mumsig frukost med havre pannkakor, keso, kiwi, färska jordgubbar, te och jordgubbs sylt med syrran innan vi gjorde oss klara för att åka ner till Stockholm. 

Var nere i Stockholm runt 15 tiden och såg att ett spinning pass skulle starta snart så jag bytte om till träningskläder, tog med mig riks kortet och gick på spinning passet, efter spinning passet passade jag på att köra lite gym.

Jag och syrran väntade på att J skulle komma hem så vi kunde laga mat, till middag blev det hemgjorda hamburgare med potatisgratäng och sallad.

Efter maten blev det en kvälls promenad runt viken och slottet. Det fanns mycket fina hus att titta på. 

Tog en pluggfri dag idag och åkte till Valbo och Ikea för att handla lite med syrran som behöver lite prylar till sin lya och göra lite andra ärenden som jag inte hunnit med under veckan.
Blev ett jogging pass i Hemlingby på förmiddagen, femma och milen var översvämmade så det blev två varv runt 2 km spåret istället, känner att jag måste komma igång med löpningen inför Vårrrust som är om ca en månad. 
På kvällen blev det mys med glass gjord på kokosmjölk och bär, glass maskinen var ett bra köp! 
Pappa åkte imorse som vanligt, men det är trevligt att ha syrran och lillebror på besök, men imorgon åker vi tre till Stockholm, J har lovat att hjälpa mig med kemin, han läser ju ingenjör med kemi inriktning så jag hoppas att det kommer att gå bra.

 
 
 
 

Hade frågestund på kemin idag, men jag blev inte så mycket klokare av det eftersom läraren själv gjorde fel och inte visste vad han själv höll på med...
Det slutade med att jag gick ifrån frågestunden, det är två frågestunder idag så vi får väl se om jag känner för att gå på eftermiddagen efter lunch. Kändes i alla fall som bortkastad tid när jag satt där på förmiddagen.
Lillebrorsan har kommit hem och pappa med, så vi ska fira lillebror idag, han fyller egentligen år på lördag men han hade tid att åka upp till Gävle så varför inte.
Tog en promenad med syrran efter firandet, blev en promenad på lite mer än en mil.

 

 

Idag är det sista kemi föreläsningen och på måndag är det tenta, det känns så där kan jag säga. Men det är bara att plugga allt man orkar och göra sitt bästa, bära eller brista.
Ett spinning pass fick avsluta kvällen och en fin bild över skogen på vägen hem. 

 

 

Cyklade till skolan på förmiddagen och pluggade självständigt ganska bra faktiskt.
Pluggade med de vanliga jönsarna och ibland är det skönt med sällskap, ibland kan man inte koncentrera sig med sällskap och då kan det vara skönt att plugga själv, idag blev det båda dera.
Efter skolan blev det ett vattenjympa pass på Fjärran och simning efter det, simmade ca 500 m om jag inte minns helt fel, lär ju träna lite inför Vansbro tjejsimmet som är i juli. 

 

 

Blev ett förmiddags pass på kärl kirurgen, kände patienterna lite eftersom jag hade samma patienter igår också. Ibland är det skönt att ha patienter som sköter sig själv när man känner att man själv inte har tålamodet att hjälpa dem...
Körde ett spinning pass efter jobbet och sen hann jag träffa M en stund och åt middag med henne innan hon skulle åka hem till Stoc
På kvällen fick jag ett ryck och cyklade till macken och pumpade upp mina däck till Merida cykeln och så passade jag på att inviga cykeln på en gång, blev lite mer än en mil innan jag cyklade hem igen. 

 

 

 

 

Åkte till Valbo på förmiddagen och köpte min efterlängtade glassmaskin som jag ska inviga när jag har tid, hade hoppats på idag men efter Köpis blir det jobba 13.30-22.00
Tränade lite på crosstrainern hemma när jag kom hem, skönt att köra slut på benen lite mer. 
Dags att slänga sig i sängen nu, imorgon bitti väntar ett förmiddags pass på jobbet. 

Dagens började med ugnsbakad havregryn med jordgubbar och en smörgås till. 
 
 
Sen åkte jag till skolan för att plugga, men istället chillade jag, S och E hela förmiddagen, blev i alla fall lite plugg... 
Sen åkte vi till Köpis och åt buffé och efter det åkte vi förbi S som skulle hämta lite prylar. 
Efter lunchen gick de andra två på fysik föreläsningen medan jag gick till biblioteket och pluggade kemi. 
Åkte hem runt 15:30 och åt mellanmål innan jag skulle på spinningpasset. Efter spinningspasset blev det en promend med P också, blev inte en så lång, kände mig rätt trött i benen efter spinningen.
Åkte hem och åt middag och sen poppade jag popcorn, som jag längtat! Varit sugen i flera veckor nu!
Blev en film och popcorn och det fick avsluta fredagsmyset! 
 
Sista kemi labben står på schemat, så skönt! 
Blev spektrofotmetri och det innebar att ta reda på konentrationer på riboflavin, C-vitaminbrus och en vitamin tablett. Skönt att jag och N hann klart med lab rapporten innan 15, för då var jag tvungen åka.
Efter skolan åkte jag och postade två paket, åkte hem och åt och sen var det bara att sätta sig på bussen och ta sig till Friskis, där väntar värdskap och efter det bowling match. 
Pinheads vann sin match idag, grattis! Jag tror det är andra raka om jag inte minns fel. 
Åkte hem efter matchen och kollade klart på Skellefteå - Luleå på hockey och grattisl till vinsten Skellefteå, nu är nog S glad att de vann! 
Nu är det dags att lägga sig så man kommer upp imorgon!
Att försova sig är inte roligt. Jag trodde jag hade ställt klockan, men i själv verket så hade jag bara flyttat ned pluppen till alarm och inte flyttat upp pluppen igen, så när jag vaknade trodde jag att klockan var 5:51 så jag tänkte att jag kunde sova en stund till, när jag vaknar andra gången så står klockan på samma sak och då såg jag att pluppen inte var upp flyttad och klockan var 7:30 Blev ganska sur faktiskt, för jag hade planerat att åka till skolan klockan åtta och vara ännu mer effektiv i skolan, men så blev det inte.. 
Hann i alla fall plugga lite innan lunch och efter lunch blev det frågestund på kemin och läraren var helt okej tills han började förvirra alla.. 
Kände mig helt slut efter frågestunden och kände inte alls för att gå på föreläsningen efteråt men jag gjorde det ändå, jag vet ju att det är för mitt eget bästa. 
Efter skolan åkte jag hem och åt mellanmål och efter det blev det ett spin intervall pass. Skönt att cykla av sig kemi frustationen... 
Pluggade i skolan om vanligt idag, känner mig inte så effektiv fast jag pluggar varje dag... 
Höjdpunkten idag var i alla fall att det satt en GIF spelare bredvid oss i biblioteket och pluggade ekonomi, lite häftigt faktiskt. 
Åkte hem efter skolan och åt mellanmål innan jag åkte iväg till Friskis för att träna, det blev både rygg och mage idag. Känns skönt i ryggen efter att ha kört 50 kg i marklyft. 
Tyckte det var en konstig "sträng" på himlen när solen lyste, inte vet jag om det är vanligt, men det såg lite coolt ut. 
 
 
Blev sugen på att baka igen så den här gången blev det cupcake bakning efter gymmet!
 

Det var ett okänt nummer som ringde mig på kvällen och jag trodde att det var reklam så jag struntade i att svara, sen hade personen lämnat ett meddelande och det visade sig att han var intresserad av att köpa min Garmin klocka, så nu är den såld! Nice, då slapp den ligga här hemma och skräpa. 

Så fort jag kom fram till skolan idag så fick jag huvudvärk, tog en Alvedon och hoppades på att huvudvärken skulle försvinna så jag kunde börja plugga istället. 
Det blev ju inte bättre när jag hittade en jätte trevlig hemsida med massa bakverk... Det blev med andra ord en trög start då jag inte kom igång med att plugga förens jag hade "chillat" en timme efter att jag kom till skolan.. 
När jag väl hade kommit igång med plugget så blev jag både hungrig och kissnödig och det kändes väldigt jobbigt, det är inge roligt att bli avbruten i sitt plugg flow... 
 

Efter skolan så åt jag middag och laddade inför vattenjympa, 1 km simning och nästan 1 mil promenad.
Gick ganska snabbt att simma 1 km idag, men det kommer ju absolut inte vara så där lätt på tjejsimmet i Vansbro, det är ju inte i bassäng man simmar då liksom... 
Imorgon har jag bokat HIT, men vi får se vad kroppen säger om det. 
Det är rätt skönt att ta lång promenader och prata massa skit, bolla idéer och prata plugg. Kom hem strax efter 23 och det är ju egentligen lite sent på en vardagskväll, men ibland gör det faktiskt ingenting. 
Lika bra att lägga sig så att man laddar batterierna till imorgon! 
 
 
Blev en sväng till gymmet efter frukosten idag igen, det är så skönt när man verkligen har kommit igång med träningen! 
Blev ett rygg och axel pass idag och rätt om det var så hade jag tydligen kört 10 övningar, det är skönt när allt flyter på som det ska. 
Åkte och handlade efter gymmet och fick för mig att jag skulle baka kladdkaka till efterrätt så då blev det så. 
Självklart blev det en kalorisnål kladdkaka med kvarg istället för smör, och det bästa är att det faktiskt inte smakar någon skillnad! 
Om det är någon som vill ha recepetet så säg till! 
 
 
Blev dock lite för gräddad, men den var god ändå och det är det som räknas! 
Det får avsluta både söndagen och veckan, imorgon är det en ny vecka och ännu mera pepp plugg! 
Klev upp runt 10 idag, och det är sent för att vara mig. Man märkte dirket på vädret att det var grått för är det grått och så så brukar jag kunna sova lite längre. 
Åt frukost efter att jag hade klivit upp och kände efter lite, men känner inte att jag har någon träningsvär så jag tog mig ner till gymmet och tränade lite extra...
Har också anmält mig till högskolan/universitet till hösten och det känns så där. 
Jag känner mig faktist inte redo att flytta härifrån, men jag får försöka förbereda mig mentalt, det är ju några månader kvar... 
I höstas var jag redo att flytta, men så blev det inte, så nu är det bara att ställa om igen.
Skulle egentligen på fest på kvällen men jag var inge pepp och så kände jag inte för att dricka heller så jag skippade festen och lagade hemma gjorde kycklingburgare med klyftpotatis med P istället. 
Kycklingburgaren blev faktiskt ganska gott, det var nog första gången jag lagade kycklingfärgs idag. 
Eftersom jag inte har något lock på burgaren så ser det lite märkligt ut på bilden. 
 
 
Efter maten spelade vi kort och jag vann flest gånger, du får ta en revanch någon dag fram över, om du inte vill ha pisk igen. Vissa vet ju att jag är oövervinligt på kort ibland, tex när jag och S körde vändtia och jag det stod
8-0 till mig... 
Börjar dagen med att åka och byta till sommardäck, övervägde ett tag att byta nästa vecka eftersom det ska snöa imorgon, men å andra sidan så är ju sista dagen för dubbdäck på måndag om inte vinterväglag råder och om väder guderna har rätt så ska snön smälta lika fort som den kommer... 
Åkte till skolan efter däckbytet och pluggade och efter skolan så testade jag på HIT passet för första gång med P. 
Det var rätt jobbigt konditionsmässigt och jag hade en snittpuls på ungefär 85% av min maxpuls och det kändes ju rätt tufft efter ett tag när jag fick ont i luftröret, men det var bara att fortsätta springa och springa lite långsammare, men det gick ju bra ändå. Vi får väl se om jag får nån träningsvärk imorgon. 
 

Tog en liten promenad efter passet för att "möta" upp bussen på vägen istället för att stå och vänta, åkte hem och runt 21 så kom P förbi och vi kollade på "Gone", åt chips med dip och drack Loka Strawberry icecream. 
Smaken på Loka var ganska märklig, eller den var ju rätt god, men man är väl inte van att det ska smaka som jordgubbsglass. Filmen var så där tycker jag, lite b:ig. 
Pluggade på dagen och på eftermiddagen, efter skolan åkte jag till stan för att hämta min efterlängtade nya Polar RCX 5 pulsklocka! 
Invigde klockan genom att gå på vattenjympa, simma 500 meter och sedan ta en 9,14 km lång promenad med S på det. Man lär ju ta igen vilodagen som jag hade igår..
Känner att jag behöver börja simma lite om jag ska klara av att simma tjejsimmet i Vansbro i juli, tiden går fortare än man tror...
Kom hem strax före 23 och då var det bara att gå och lägga sig. 
Nu tar min Garmin Forerunner 305 pension och är till salu om det är någon som är intresserad av att köpa den. 
Den fungerar felfritt och medföljer gör kartong, pulsband, klocka, laddare, manual etc. 
Det är grymt roligt med en ny pryl och nu har jag ännu mer motivation till träna ännu mer! 
 
 
Efter dagens träningpass så är jag rätt nöjd med min nya Polar klocka, jag hoppas att det fortsätter så. 
Månduag: 
Nu har jag äntligen börjat plugga kemi och det känns väl bra att jag har börjat men å andra sidan är det så mycket som ska in i skallen så jag hoppas allt sitter där.. 
Blev ett cirkelfys pass på kvällen och en promenad med S efter det. Den här gången blev det 8,24 km. 
 
Tisdag: 
Läst ännu mer kemi i boken och på eftermiddagen var det kemi föreläsning. 
På lunchen fyllde jag och några till i en enkät om Campus restauangen och fick en termosmugg som tack. 
 

Efter skolan blev det ingen träning eftersom jag har vilodag och då värdade jagtill stängning så jag hade inte hunnit träna i vilket fall. 
 
Onsdag: 
Ännu mer kemi föreläsning i skolan och egna studier på förmiddagen. 
Efter skolan åkte jag hem och åt mellanmål och sen bar det åt till Friskis för ett gym pass. 
 
Det händer liksom inte så mycket om dagarna när man går i skolan på dagen och tränar efter skolan och sen är kvällen här. Men det har varit en skön start på veckan, vi får väl se hur resten av veckan ser ut... 
 
 
Den inbyggda ringklockan i hjärnan ville kliva upp innan åtta imorse medan jag ville sova vidare... 
Blev lite frukost, surfade lite och sen åkte jag ner på stan och handlade lite och efter det så blev det ett spinningpass. Var rätt trött på spinningpasset, höll nästan på att somna där ett tag och jag tror jag fick ett blodsocker fall mitt i passet... Äh, jag ramlade inte av cykeln och det hände ingenting så det var väl tur det. Köpte en banan innan jag åkte hem så det blev bättre och jag blev lite piggare. 
 
Vart tog våren vägen egentligen? Och när ska det blir vår!? 

 
Åkte hem och fick i mig middag och sen är det slappa hela kvällen kan jag lova. 
Tänkte ta ut ett par spinningskor på Friskis bekostnad, men självklart fanns inte min storlek. Har varit och kollat på Intersport flera gånger, men min storlek verkar aldrig finnas. Ska nog åka till Team Sportia XL och kika där istället.
Imorgon ska jag börja plugga kemi inför kemi tentan och jag ska klara tentan på första försöket har jag bestämt mig för! 
Hade klockan på 5:45 imorse så att jag kunde snooza innan jag skulle kliva upp. Det är så skönt och snooza men idag var det en sån dag som man verkligen inte ville kliva upp. 
Klev upp, fixade frukost, gjorde iordning min matlåda och gjorde mig klar för att åka till skolan. 
Tänkte åka lite tidigare eftersom jag antog att det skulle vara fullt på parkeringen men det var den inte fast jag kom dit nästan 8:10, men jag ställde ändå bilen en bit bort, det är ju den enda promenaden jag kommer att få idag... 
Högskoleprovet håller på 9:00-16:20 och sen är det bara att kasta sig i bilen och åka hem, duscha, byta om, äta lite mellanmål och ta sig till Skatteverket där kvällens fest äger rum. 
Kom dit strax efter 18:20 och man skulle egentligen vara där 18 men eftersom jag skulle passa bussar och så också så blev det som det blev.
Hade det trevligt på festen och det var rätt mycet folk som kom, biffen som serverades var verkligen jätte god, perfekt stekt. 
 
När de flesta hade begett sig vidare eller hem så gick jag och mötte upp P och hans lagkamrat och vi gick sedan till Heat för att träffa J och hennes kompisar. Där blev det bland annat en hallon shot. 
 
 
Jag blev rätt trött och seg när klockan tickade iväg och ändå hade jag druckit nästan tre koppar kaffe på Friskis festen. Jag dricker inte kaffe i vanliga fall men när jag vet att jag kommer bli trött så åker kaffet ner för att dämpa trötthets symptomen...
Slapp ta bussen hem och J var nykter som körde så vi fick skjuts hem. Klockan var väl strax innan halv tre när jag kom hem och så var jag så trött att det bara var att gå och lägga sig. 
Tack för en trevlig kväll och jag hoppas att högskoleprovet gick bra...
Åkte som vanligt till skolan och pluggade på förmiddagen och eftermiddagen, tänkte egentligen gå på HIT ikväll men jag hade sån träningsvärk att jag skippade det. 
Tog en väldigt lång promenad istället. Först gick jag med P och vi gick i ungefär 90 min och sen gick jag med S och vi gick ca 105 min. Jag glömde dock att sätta igång "gå för hjärtat" appen när jag började gick så jag missade några kilometer. 
 
 
Det var ganska skönt väder att gå promenad så det kändes inte att jag hade varit ute i mer än tre timmar och promenerat, blev dock lite kallare mot kvällen men det är ju som det brukar. 
 
Till och med strumporna gav upp efter 17,1 km! 
 

Tog bussen hem och åt en sen middag och sen är det läggdags, jag måste ju ladda med sömn inför högskoleprovet imorgon! 
Det blev en super seg morgon för mig idag så jag kom inte till skolan förens klockan var 10:30 och då satte jag mig och pluggade. 
Det blev ugnsbakade havregryn med kvarg och hallon till frukost, mumma! 
 
 
Efter skolan blev det ett spinning pass, tog med mig matlåda till Friskis och åt middag där och sen gick jag förbi bowlinghallen för att kika när The Pinheads hade match. Den här gången vann de, det var de värda! Det var ju ett tag sen de vann... 
Åkte hem efter matchen och gick faktiskt och la mig på en gång, eller nja, jag spelade lite spel i mobilen innan jag gick och la mig, helt fast blev jag.. 
Åkte till skolan och pluggade på morgonen, när jag kommer fram till skolan så inser jag att jag har tagit fel kasse till skolan. Jag lyckades ta med mig pjäxorna istället för matlådan!
Det roliga var ju att jag inte ens märkte att jag hade tagit fel kasse förens jag skulle lägga in "matlådan" i kylskåpet i skola så då orkade jag inte åka hem och hämta lådan, det blev vegeterisk burrito istället. 
 
 
Åkte hem och åt mellanmål efter skolan och åkte sedan ner till stan för att träna. 
Det blev ett cirkelfys pass idag, om jag inte missminner mig så var det säkert lite mindre än ett år sen jag var på cirkelfys nu. 
Det gick rätt bra och det är fortfarande roligt. Svingen var dock jobbig för ryggen, höften orkade ju flera repetioner men ländryggen bangade så jag orkade nästan inte ens de sista 45 sekunderna på sista varvet. 
Åkte hem och åt middag efter passet sen kikade jag på "Sveriges mästerkock" och surfade lite på lappen innan läggdags. 
Tog samma buss som syrran ner på stan och åkte sedan till skolan för att plugga inför högskoleprovet. 
Syrran skulle luncha med L innan hon åker tillbaka till Stockholm. 
Tack för en super trevlig helg! 
 
Träffade på några kursare som jag satte mig och pluggade inför högskoleprovet medan de pluggade till fysik tentan på måndag. 
Gick hyfsat för mig att plugga ändå, jag hoppas verkligen att det går bra på högskoleprovet. Det känns som om allt hänger på det provet just nu...
Tog en vilodag från träningen idag, kände verkligen att jag behövde det. 
På kvällen skulle jag värda fram till stängning och S kom förbi och tränade på gymmet, skönt med lite sällkap, det var inte så mycket folk på gymmet ändå, trodde nog att det skulle vara mer folk eftersom det har varit påsk...
Blev ingen bowling för mig ikväll, ska upp tidigt och plugga med kursarna imorgon bitti. 
Bara att kämpa på, snart är dagen här! 
Började dagen med frukost och sedan bar det åt till Högbo för att åka skidor med syrran, J och hans föräldrar.
Blev 10.77 km för mig och det tog nästan hälften så lång tid som sist när jag åkte motionsloppet i skidstavallen...
En man åkte in i mig idag och så skällde han ut två andra, en nybörjaren och en som skulle lära ut för att nybörjaren inte kom upp på backen så hon gick på bredden på spåret och jag hade precis flyttar mig från spåren för att jag skulle komma förbi och så är väl den där mannen inte tillräckligt uppmärksam så han åker nästan rakt in i nybörjaren och så satte han sin stav mellan min skida och pjäxa så att jag ramlar och slår i knäet i hans skida och så nästan skriker han "ni kan ju för fan inte gå på bredden på spåret!" Och så åkte han iväg igen, kändes som om han skällde ut mig fast det inte ens var mitt fel och ännu ett blåmärke känner jag att jag kommer få. Jag som äntligen hade blivit av med alla mina blåmärken. 
 

Åkte hem efter skidturen och åt lunch och sen tog jag och syrran en promenad till Ica maxi för att handla lite.
När vi kom hem gjorde jag pumpa soppa, den blev godare än förväntat måste jag faktiskt säga.
På kvällen slökollade vi på en film som ingen av oss egentligen följde och syrran var rätt elak som lurade J ganska hårt så att han blev arg på henne.
Men det är ju trots allt första april...