Har inte varit så duktig på att uppdatera bloggen när jag varit i Singapore så här kommer bröllopet.  

I lördags kom jag till Singapore runt 5:30 på morgonen och kom till moster nästan en timme senare.När jag kom fram tog jag en powernap på ca 3 timmar och sen gjorde vi oss klara för att åka till Holiday Inn. Väl inne i hotellet så lämnade vi våra grejer i vårt hotellrum och sedan gick jag och syrran ner för att möta J. Jag och syrran delade på Spring rolls.

 Hotellet


Kl 16 började teceremonin, det innebar att kusinen och hennes blivande make skulle ”lämna” över te till bland annat deras föräldrar, morföräldrar etc. Jag vet inte varför man gör så, men det är nån typ av tradition och när de gjort det så får de ett ”rött kuvert” som oftast innehåller pengar. Vad jag förstår så lämnar man över röda kuvert istället för presenter som man gör i Sverige.


Mamma, moster och morbror efter teceremonin.
 
Brudtärnor och bröllopsmarskalkar. 


Kl 18:30 började Holy Matrimoney i Atrium Ballroom, två personer började sjunga lovsånger och efter det började prästen pratade en hel del och några vid vårt bord tyckte han pratade för mycket. Kusinen kom in med sin pappa och överlämnade sedan till den blivande mannen och brudparet gick tillsammans den sista biten. Prästen pratade lite till och så bytte de löften med varandra innan de bytte ringar. De skulle sedan upp på scen, föräldrarna och de mest närstående, och skulle skriva på ett ”giftermåls certifikat” om att de gift sig. Brudparen tågade sedan ut från Atrium Ballroom.

 

Kusinen och hennes pappa. 


Kusinen och blivande man.
 
 


Middagen ägde rum efter Holy Matrimoney och det bjöds på en åtta rätters meny med bland annat abalone, brid nest, anka, skaldjur, fisk och kammusslor. Det var underhållning under middagen med bland annat video, musik, tal, fotografering och sånt som hör till. Talet höll brudparet, jämfört med Sverige så är det de anhöriga som brukar hålla tal.

 Middags menyn.
Mamma och jag
 
Jag och kusin

Vi var klar ca kl 23 och jag följde med syrran och J upp till hotellrummet för att de skulle hämta lite grejer innan de åkte iväg.
Åkte sedan ner till Atrium Ballroom och mötte upp brudparet, moster, hennes man och mamma. Tog en selfie med kusinen och fick sedan hennes rum eftersom hon skulle sova hos hennes vänners rum. Åkte först upp till våning 15 där mamma och moster skulle sova, jag skulle sova på våning 16. Problemet var bara att man satte i kortet till rummet i hissen för att kunna åka, och jag hade inget kort och jag orkade inte gå tillbaka så jag letade mig fram till trapporna och gick en trappa upp, lite motion skadar inte.
Det var rätt soft att sova i ett kingsize säng som var större än 180 cm och överlevde första natten i Singapore.

 All lycka till er!
Want to let you know that I have been in Singapore for a day now and I'm still jet-lagged. 
I think I would let the pictures from my trip to be on this blog instead of publishing on FaceBook and Instagram all the time, enjoy :) 
 
First view from my Aunt´s apartment about 6 am. 
 
And for my Swedish friends and family: I hope you had a great and nice celebration of Swedish National Day!
 
/Y