Träffade min case grupp klockan 10 idag och gick igenom hur vi skulle dela upp arbetet och hur vi skulle redovisa. 
Gick till A för att höra med henne om vart man kan få tag i papper som man fyller i om man gjort illa sig under skoltid, tänkte mest på att jag vurpade med cykeln och det var ju till skola och man är försäkrad till och från skolan och under skoltid så det är ju bra om det finns på papper utifall det skulle bli något i framtiden. Hon hittade inte på papperna och bad mig återkomma imorgon så hon kunde leta lite. 
Hade inga föreläsningar idag så efter "mötet så gick jag hem och åt lunch, sen var det bara att sätta sig vid lappen och googla och läsa i kurslitteraturen för att svara på lite frågor om vad EEG är, varför det används etc.  
Det gick ganska fort och slänga ihop lite fakta, men allt kommer ju inte att stå med i en eventuellt powerpoint så det kan man finslipa på senare. Vi ska träffas imorgon förmiddag och gå igenom vad vi har hittat och hur vi ligger till. 
Efter EEG uppgiften så har jag läst lite i anatomi och fysiologiboken, blev si så där ca 30 sidor så det känns ganska bra ändå. En del nya ord men de flesta känner man igen från föreläsningarna. 
Det har väl inte hänt så mycket mer roligt idag, ska strax lägga mig så man får lite skönhetssömn. Godnatt! 
Försökte göra 7-min passet i förmiddags, det gick så där. Det var inte så lätt att göra armhävningar och dips, det gör fortfarade ont, men förhoppningsvis blir det bättre. På tisdag är det vallakurs så jag hoppas axeln är tillräckligt bra att kunna prepera mina skidor. 
Tog en promenad ner till stan och gick på skyltsöndag. Behövde köpa nya tandhuvudborstar till eltandborsten så det har jag äntligen gjort. Kollade på julklappar också, snart borde den första vara inhandlad. 
När jag kom hem började jag med storkok, blev si så där 2,5 kg mat så nu finns det matlåda till hela veckan. 
Det blev fläskfilé med ädelost och det blev faktiskt riktigt gott. Kommer definitivt att göra det igen. 
 
 
Godnatt gott folk. 
 
Vaknade strax innan nio och kikade på nyhetsmorgon. Det är tredje dagen som jag inte har gjort 7-minuters träningen, sista livet innan det nollställs och det vore väldigt surt. Nästan tre veckor idag. Typiskt att man ska göra illa sig. Imorgon hoppas jag axeln är tillräckligt bra så jag kan köra mitt pass. 
Trapphuset luktar inte särskilt gott efter gårdagens fest. Det luktar gårdagens öl som har spilts, det är ränder på väggen närmast räcket, äckligt! Tog mig till Iksu och för en promenad på ca 5,5 km. Konstigt nog fick jag skavsår av mina skor, det har jag aldrig fått av de här skorna. Trodde först att det var en sten men det var det inte. Frågade efter ett plåster i receptionen innan jag gick hem, annars hade det tagit en halv timme att gå hem... 
 
 
Tvättade när jag kom hem, en ganska sen tid, det var enda tiden. Eller det fanns ju en annan tid 7-9 imorgon bitti men den var jag inte så pepp på så det blev en lugn kväll idag.
Imorgon ska jag göra storkok och matlådor till veckan. 
Slutade 15:30 idag och tog bussen till Ersboda för att handla lite, tog sedan bussen till Strömpilen också för att handla, tänkte att jag kunde handla allt på en och samma gång. 
När jag ändå var på Strömpilen så åt jag på Big Boy. L sa att burgarna där är grymt goda, men nja jag den jag åt var inget speciellt måste jag säga. Har fortfarande min favorit. 
Blev en lång dag idag, men det var ganska skönt och få allt gjort under en och samma dag. Nu slipper jag handla i helgen. 
Kunde ju knappast undgå att det var wienerbrödets dag när det var reklam utanför Maxi när jag var där, verkar som om det alltid är nån kaka/bakelse/tårta dagar nu för tiden, eller så har man bara märkt det mer. 
Bussen till Ersboda hade samma interiör som bussarna hade i Gävle för ca 3-4 år sen och jag trodde de hade bytt ut alla bussar här i Umeå sen jag besökte Umeå första gången för tre år sen. Lite nostalgi känsla slog in och åksjukan var inte välkommen. Blir lätt åksjuk om jag åker buss när jag är ovan. Men när jag väl har vant mig så blir jag inte åksjuk längre, men vanan kommer ju inte att inträffa. 
 
 
Kom inte hem förens strax innan halv åtta och kikade på postkodsmiljonären och lite serier. Korridoren bredvid hade rövar party, lät som om det var min egen korridor som hade fest, men när jag skulle till köket så såg jag att så inte var fallet. Ska försöka sova i alla fall. 
Varit till skolan idag, promenerade denna gång, men asfalten var torr så jag kunde ha cyklat, men jag har inte fixat kedjan ännu och axeln gör fortfarade ont. Kan fortfarande inte dra upp armen över huvudet eller ta upp armen till 90 grader, men det går ju framåt. Synd bara att 7-minuters passen blir lidande, måtte det bara bli bra tills på söndag. för på lördag har det gått tre dagar och man har bara tre liv innan appen nollställs, vore ganska surt, är inne på tredje veckan. 
När jag kom hem efter skolan så blev jag sugen på äppelpaj. Tackar syrran för portions pajformarna. Hade ju knappst gjort en hel paj om inte formarna fanns. 
 
 
Det var ganska skönt att ta med sig min lilla Asus jag fick av pappa till skolan, det gick inte så jätte fort att skriva med en hand, men det gick ju betydligt fortare än att skriva för hand. Kanske ska fortsätta och ta med mig den, jag renskriver ju ändå allt i Acern annars. Besparar ju lite tid, men då får jag ju inte repetionen av att renskriva. Får se hur det blir. 
Blev lite tv tittande innan läggdags. 
Tänkte cykla till skolan idag, vilket visade sig vara en ganska dålig idé när det var glashalt på marken och bilisternas däck till och med slirade när de skulle bromsa och jag har ett allaround däck och ett sommardäck på min cykel. Ni kan ju gissa vad som hände, jag vurpade och det gjorde jäkligt ont. Jag skulle bara bromsa lite och då sa framdäcket ifrån och gled iväg och så låg jag mitt i vägen. Var tvungen och ligga kvar ett tag för att det gjorde så ont i axeln. När jag försökte ta emot mig på vänster handen så gled den iväg så att armen åkte rakt ut och det gjorde ännu mer ont  i axeln, kändes som att det hade vridits ur led, tur att en inte gjorde det! När jag låg där på marken så stannade en bilist bakom mig (jag blockerade ju hennes väg) så hon frågade hur det gick och jag sa att det gick bra, när jag försökte ta mig därifrån så började traktorn som "strödde" grus i ett vägarbetshål köra mot mig, han hade inte sett mig så jag fick nästan panik och försökte flytta på mig så fort så möjligt för att inte traktorn skulle köra på mig... Stackars vänster axeln, den har tagit så mycket stryk, verkar som om jag har en vänster slagsida, landar alltid på vänster sidan oavsett om jag går, springer, åker skidor eller cyklar.
Kommer nog få fina blåmärken på knäna också. Jag tänkte fortsätta cykla till skolan tills jag upptäckte att kedjan hade hoppat och jag kände inte för att fixa den så jag gick med cykeln till skolan istället, struntade fullständigt i att jag kom försent. När jag kom till skolan så hade de ändå inte startar föreläsningen så det var lugnt. 
Gick så där att anteckna speciellt när bordet är lite högt så försökte anteckna lite med blocket på låren. 
Nervsystemet stod på schemat igen och det var bara repetion från i måndags och läraren ordbajsade sista 45 minutrarna. Jag antog att det skulle vara repetion på eftermiddagen också så jag struntade i föreläsningen och tog mig till Iksu istället. Blev bara en promenad på bandet, det gick helt okej, kunde inte svänga med vänster armen som vanligt men det gick. 
När jag kom hem så tänkte jag göra pannkakor, men det gick inge bra så jag hällde smeten i en paj form och skickade in den i ugnen istället. Till pannkakorna blev det hallon och jordgubbskvarg.
 
 
 
Nu ska jag göra mig klar för att sova, ska försöka sova på höger sidan istället för vänster som jag alltid gör annars... Godnatt! 
Det var riktigt tungt att kliva upp imorse när man somnade sent igår. Skippade till och med 7-minutaren, får göra den ikväll istället. 
Lymfoiad organ och endokrina systemet stod på schemat på förmiddagen. Föreläsaren är ganska bra men skriver dock som en kråka... 
Efter lunch blev det en genomgång på medicinsk terminologi av skelettet, organen och musklerna. Det kändes ganska bra, visste de flesta av dem men vissa hade jag inte hört, antagligen för att det inte var viktigt för den läraren i gymnasiet, men det var roligt att lära sig något nytt också. 
Tog en promenad ner till stan efter skolan och fick lämna tillbaka reflexerna, passade även på att sätta in pengar på samma gång. 
Det var inte så kallt idag, men det regnade. Slutade dock att regna när jag var på väg hem.
Hann ringa T3 innan deras kundservice stängde. Fck ett sms under eftermiddags föreläsningen om att jag hade en förfallen faktura som var obetald och om jag inte skulle betala den inom tre arbetsdagar så skulle de stänga av mitt internet. Det konstiga var bara att jag inte hade någon obetald faktura... 
Killen på kundservice sade i alla  fall att jag hade betalat in på fel OCR nummer, men det stämmde inte heller. Jag tycker inte om när de försöker övertala en om att man har gjort fel fast man inte har gjort det... 
Hur som helst så löste det sig och han fixade det. 
Synd att Sverige förlorade idag. Det var en hyfsad match men sånt är livet. De får försöka VM 2018 istället. 
Körde 7-minutaren strax innan jag skulle lägga mig och det var skönt att göra av med lite energi. 
 
Fick sovmorgon idag, ganska mysig sådan när det såg ut så här från fönstret, skolan började inte förens 10:15 och då var det nervsystemet som stod på schemat. 
Det blev en behövlig repetion, kände igen det mesta men har också glömt det mesta... 
Läraren bara matade på under föreläsningen och vi fick inte någon paus eller rast. Hon tyckte vi såg trötta ut vi slutade, jo men det var ju inte så konstigt... 
Tog in cykeln till Biologihuset för att fixa reflexerna, kändes lite kallt att stå ute i minus grader. Reflexhållaren var antingen förstor eller för liten, så typiskt! Hoppas jag kan lämna tillbaka reflexerna fast jag tagit sönder kartongen... 
Det blev ett två timmar långt spinningpass med tema återhämtning med E 19-21 och när jag kom hem så var jag så upprymd att jag inte kunde sova förens närmare 1, ingen bra idé när man ska upp tidigt dagen efter. 
 
Ringde syrran när jag vaknade och pratade lite med henne. 
Tog mig sedan till Iksu och blev rätt förvånad när det låg flertal träd som hade blåst omkull mitt på vägen.
 
 
Körde ett cardio training pass med tema alpin försäsongsträning. 
Det var jobbigt men ganska roligt. Efter träningen gick jag förbi snömässsan och kollade runt. Hittade ett par Hestra vantar som jag köpte. Måtte de hålla mina köldskadade händer varma i vinter! 
Cyklade ner på stan och köpte reflexer till cykeln och till mig själv. Köpte även LED belysning som man kan ha på kläderna. 
Jag tänkter inte skylla mig själv för att jag själv har utsatt mig för att synas om en olycka är framme! 
 
 
När jag kom hem gjorde jag egna köttbullar som enligt mig blev helt perfekta! Bästa köttbullarna jag har gjort i alla fall. 
 
 
Kikade lite på tv innan jag gick och la mig. Jag hoppas jag inte har så mycket träningsvärk imorgon, har nämligen bokat in två timmar spinning med tema återhämtning. 
 
Cyklade till Strömpilen idag för att handla lite på Maxi, det gick ju bra att ta sig dit, cyklade bara fel två tre gånger. Hamnade på Ume älven så det var bara att cykla tillbaka och komma ner under Ume älven istället, stannade och tog en bild istället. Skyltningarna var ju inte det bästa men jag kom ju fram till slut. 
 
Ume älven.
 
På kvällen var det finsittnings som väntade. Vi var några som träffades hos O innan vi gick till Origo. 
På sittningen var det tre rätters som serverades och på menyn var det kantarell toast till förrätt, fläskfile med kantareller, potatis, sallad och rotfrukter till varmrätt och till efterrätt blev det citronsorbet med nån typ av varm/ljumen mangosås. 
 
Förrätt.
 
Varmrätt.
 
 
Efterrätt.

Citronsorbeten var godare än förväntat, de andra fick hallonmousse med choklad och de tyckte inte alls att den var god, de sa att den smakade hallon yoghurt med choklad så jag var ganska nöjd med min sorbet. 
Under maten blev det några visor och spex och strax innan vi var klar med middagen så presenterade faddrarna årets nollegrupp och årets nolla. 
Årets nollegrupp jag och min grupp spökena och som pricken över i:et så var årets nolla en som var med i våran grupp också så det var roligt, inte riktigt oväntat att B skulle bli årets nolla direkt. 
Vi var några som satt och pratade när det helt plötsligt kommer en kille och sätter sig obekvämt nära mig och jag känner hur jag mer och mer lutar mig åt N som sitter bredvid. Tillslut gick den där killen i alla fall, han kom lite för nära mitt space.
Fick ont i magen runt midnatt, så där i mellan gärden och kände ihålig, vet inte vad det var men trotsade den och gick ut och dansade med de andra ändå och hade trevligt
Det blev ingen vinnarbild på spöklaget, J gick rätt tidigt och vi hann inte på honom och det kändes ju inte riktigt schysst om inte alla var med, minnena får man ha i skallen.
 
Man kan vinna medaljer på annat sätt...
 
Man ser vilka som har medaljen på sig... Två är dock inte med. 
 
Origo stängde och jag, L och M tog osss hemåt, vi bor alla på samma ställe och jag och L bor i samma hus så äntligen får jag sällskap ändå in till porten, annars är det jag som alltid får ta mig hem ensam. 
Tack för en trevlig kväll alla inblandade. 
Idag var det en rätt seg fredag. Vaknade i skaplig tid med orkade inte dra mig upp ur sängen på några timmar... 
Åkte och handlade efter frukosten och när jag kom hem var klockan strax innan 15 och sen cyklade jag till NH för EPP och träffade några kursare där. 
Efter det promenerade vi till O för att kika på fotboll och i vänta på det så spelade vi XBOX. 
Trial var ganska roligt. Men jag hade lite svårt att manövrar över min gubbe som ville ligga och vila på rygg hela tiden... 
Tråkigt att Sverige förlorade, hoppas på bättre tur på tisdag. 
Tack för en trevlig kväll! 

Satte klockan på 6:21 igår för att jag skulle hinna med passet på morgnen, tog en dusch och åt frukost. 
Kom till och med ihåg att packa ner matlådan. Hade tänkt att gå till skolan idag, men hade lite bråttom så det fick bli cykeln. Det var rätt vitt på marken och jag har inga dubbdäck i fram så jag tog det försiktigt, det verkade inte särsklit halt i alla fall. 
Det blev en föreläsning om lymfatiska organ och efter det delade K ut våra labrapporter från den förra kursen. 
Jag och O fick komplettera våra, frågan är om någon blev godkänd, hon var rätt petig... Tog lunch efter labrapport utdelningen och efter lunch cyklade jag och O till MB för att komplettera våra labrapporter och sedan skriva gårdagens labrapport. Vi var rätt trötta båda två runt 16:30 tiden men vi hade bestämt oss för att bli klar och lite flummigt på slutet blev det. När vi satt och läste igenom labrapporten kom H och vi frågade om han kunde läsa igenom våran labrapport innan vi skickade in den eftersom att det stod i kompendiet att en annan labgrupp skulle granska rapporten innan den skickades in. 
När H hade läst klart och vi hade skickat in den så kunde vi äntligen ta oss hemåt. Runt 19 gick vi från MB och det kändes rätt skönt att ha gjort klart rapporten. Bra jobbat! 
När jag kom hem så blev det käk och sen kollade jag upp Sverigeleden. Upptäckte att den inte går till Gävle, inte undra på varför jag inte hade hört talas om leden förens något år tillbaka. Jag kommer i alla fall till Bollnäs. Får väl låna bilen från pappa som har en restaurang där eller så får jag väl ta cykeln på tåget de sista 10 milen till Gävle i sommar. Blir si så där 900-1000 km cykling från Umeå till Bollnäs med Sverigeleden. Börjar redan bli lite peppad! 
Imorgon blir det EPP och förhoppningsvis fotboll också! 
Godnatt alla nattugglor!
Det blev en "tidig" morgon idag. Klev upp strax efter åtta och körde mitt pass, hoppade in i duschen och gick ner till tvättstugan och tvättade. Hade tvättid 9-11 och så blev det frukost efter att jag kastat in tre tvättar. 
Strax innan 12 slog det mig att jag skulle ringa T3 så jag gjorde det, var nummer sex i kön och när jag köplats nummer 1 så blev jag bortkopplad! Ringde upp igen, men då hamnade jag på köplatts 7 och så kände jag inte att jag hade tid och stå i ännu en kö så jag fixade lunch istället. Jag får ringa igen efter skolan. 
Tog mig till skolan runt 13 för en blod laboration. Laborationen var rätt seg och långsam och det tog tid för läraren att tala om vad vi skulle göra. 
Vi fick ställa in våra mikroskop för att kolla på några erytrocyter och räkna våra egna. Eftersom A inte fick något blod från mig i fredags så lånade jag någon annans venprov. O stack mig i fingret så jag fick veta mitt hemoglobin, men hade inget att jämföra med. Men det låg bra, bästa jag haft faktiskt. 
Slutade runt 16:45 och jag gick hem, ringde T3 och bytte om samtidigt. Knallade sedan till IKSU för ett spinningpass, kände att jag hade träningsvärk så jag kunde inte köra järnet av mig direkt. Glömde hårsnodd gjorde jag också så det var inte så skönt att cykla med långt och utsläppt hår, håret var mest i vägen... 
När jag kom hem åt jag middag och chillade lite framför tv:n innan jag gick och la mig. Imorgon börjar jag 8:30 och det känns rätt tidigt jämfört med att man börjat 13:15 hela veckan... 
Idag läste jag faktiskt lite i humanbiologi kurslitteraturen. känns ganska skönt att ha börjat läsa. 
Gjorde upp ett schema som förhoppningsvis ska göra mig lite mer pepp på att läsa... 

 
Satt igång och läste direkt när jag vaknade, kanske så man ska göra i fortsättningen om man börjar sent så får man ut lite mer av morgonen också. 
Körde 7-minutaren innan duschen och sen blev det en sen frukost innan jag tog mig till skolan.
Trodde vi skulle sluta 17 idag men fick veta av kursarna att vi slutade 16 så det var ju inte helt fel. Svängde förbi Universitets biblioteket (UB) innan jag gick hem och skrev ut lite papper inför blod laborationen imorgon. 
Blev ett total training pass med E och varvade ner med en kort promenad på bandet efter det. Jag är fortfarande inte van vid att de inte har streching efter passen, det hade de alltid på Friskis. Jag strechar så sällan efter pass när det liksom inte "ingår". Jag glömmer oftast bort när jag kommer hem... 
När jag kom hem så blev det mat och så blev jag medlem på IKSU längdskidor. Känns ganska roligt att vara delaktig. Ska försöka ta mig till de gemensamma tisdagsträningara nu när det är barmark. Ser mer frammemot skidträningen!
Det blev lite tv tittande innan läggdags.
Det var ganska mysigt att vakna upp till solen idag. Solen värmde täckte som om det inte var varmt nog, men mysigt var det. Hade inte dragit ner mina persienner så solen lös rakt in. 
Körde 7-minuters passet innan dusch och så blev det frukost efter det. Hade ju planerat att plugga på förmiddagen, men så blev det inte... 
 
Tog mig till skolan och när jag kom så var det några kursare som stod samlad och kollade på ett papper. 
Papperet visade sig vara resultatet av tentan med kodnumret. 
Jag trodde jag skulle bli lika exalterad som sist men icke sa nicke.. Det blev mer "jaha, är det tentan, vem bryr sig?" så kändes det... 
Måste säga att jag faktiskt hade tänkt att börja plugga kemi igen i väntan på ovissheten, men det slapp jag. 
Jag klarade tentan och jag var varken glad eller nöjd över resultatet eller att jag hade klarat mig, jag blev nästan lite deppig och frånvarande. Jag vet faktiskt inte varför jag inte var nöjd eller glad, jag hade ju faktiskt klarat tentan och slipper omtentan i december. 
I alla fall så tog jag mig till IKSU efter skola och det blev ett spinning pass på 70 minuter, det var ganska skönt och få pumpa ut lite negativ (?) energi från mig själv och mådde faktiskt bättre efteråt. Det kanske var det där hormonet som utsöndras när man tränar som gjorde att jag mådde bättre efteråt, blev till och med lite piggare. 
Tänkte köra lite på stak maskinen efter spinningen men kom på mig själv att jag hade spinning skorna på mig och de ger ju inte bäst stabilitet så jag struntade det, kanske tar det imorgon istället. 
När jag kom hem så lagade jag mat, det blev köttfärssås den här gången och som efterrätt blev det en Starbar, måste ju fira att jag klarade tentan plus att det är chokladens dag idag. 
Nu ska jag fortsätta och kika på fotbollsgalan, god kväll! 
 
Det börjar bli en vana det här med att köra 7-minuters passet på morgonen när man kliver upp. 
Hade inte tänkt att sova till 11 idag, trodde jag skulle vakna innan 9 som jag gjorde igår men så blev det inte så jag fick lite bråttom när jag skulle möta upp E. 
I vilket fall så träffade jag E på Team sportia istället, där hade de skidmässa och det blev det lite shopping.
Handlade sedan mat för veckan innan jag cyklade hem i snöblandade regnet, det piskade på ganska bra i ansiktet måste jag säga. 
Invigde min säck idag, den var väldigt bekväm att handla mat i, riktigt bra avlastning för axlarna. 
Lagade mat när jag kom hem och senare på kvällen ringde jag pappa, det måste ha varit det kortaste telefonsamtalet på fars dag. Tänkte att jag skulle ringa sent så han hade mindre och göra på jobbet, men ack så fel man kan ha ibland. 
 
 
Nu ska jag göra mig klar för att lägga mig, imorgon ska jag kliva upp tidigt och plugga! 
 
Gjorde 7-minuters passet innan jag hoppade in i duschen och åt frukost efter det.
Tog sedan en promenad till stan och reklamerade min The North Face hot shot ryggsäck. Fick tillbaka summan som ryggsäcken kostade, inte helt fel enligt mig. Kassörskan kände inte igen ryggsäcken och såg för en stund lite förvirrad ut innan jag talade om att den var köpt i Gävle, de hade inte ryggsäcken i deras sortiment här i Umeå. 
Shoppade lite och hade syrran och mamma som telefon sällskap. Handlade mat på Coop innan jag promenerade hemåt igen. 
Kom hem rätt sent och tåg det lugnt på kvällen genom att kolla på film och serier. Ganska chill dag. 
Imorgon ska jag träffa E, det ska bli trevligt! 
 
Hade venprovtagning i skolan idag. Det var ganska roligt. 
Vi hade en genomgång innan vi skulle ta prover på varandra och jag har vant mig med mitt sätt att ta prover och det är inte på samma sätt som de lär ut och tyckte att jag höll konstigt, men är man van med sin teknik så är man. 
Finns ju en anledning varför man bytt teknik eftersom man inte trivdes med den man fick lära sig i gymnasiet...
Det gick bra att ta prov på O och så fick man fem åskådare då, nä ingen press alls. O hade fina kärl så det gick ganska bra. 
A som däremot skulle ta på mig hade lite otur, jag vet att jag är svårstucken och han fick inget blod. Jag som ville veta vad jag hade för blodvärde. Kände på mig att A och läraren hade kört in nålen ganska lång in i armvecket, näst in till hela nålen när A blev osäker och försökte fråga läraren om de inte skulle dra ut nålen när läraren körde in nålen istället, lite roligt var det. Det gick bra för O att ta prover på A fast han var rätt nervös. Övning ger färdighet! 
Efter lunch hade vi hygien föreläsning och humanbiologi föreläsning. Hygienföreläsningen var en repetion kändes det som, det vara bara att snällt sitta och lyssna eftersom föreläsningen var obligatorisk.
Under humanbiologin hade det uppstått ett litet hematom i armvecket, antagligen för att A och läraren "körde över venen" så att venen gick sönder och då brukar man få hematom, men vad gör det? Det försvinner och jag är varken öm eller har ont i armvecket så jag lider inte direkt. 
 


Efter skolan blev det EPP (efter plugget pub) och satt och snackade en stund innan halva gänget drog till Systemet och halva gänge drog hem. 
Jag tog mig till gymmet runt 19 och kom hem strax innan 21. Testade på stak maskinen på gymmet och den kommer nog att användas flitigt inför skidsäsongen, när snön nu kommer.
 

Vågade inte cykla, det såg rätt halt ut och jag har inga dubbdäckar på cykeln så jag tog en promenad istället, skönt det med. 
När jag gick ut från damernas omklädningsrum hittade jag ett VISA kort. Vad är det med mig och hitta kvargglömda saker? Kanske hamnat i en loop... Lämnade in den till receptionen innan jag gick hemåt. 
Dags och sova nu, godnatt! 
 
 
Började dagen med att köra mitt 7-minuters pass och sedan duschade jag och åt frukost. 
Renskrev mina anteckningar från humanbiologin och blev klar med alla anteckningarna strax innan 13 och tvättade 13-15. 
Hann möblera om rummet lite innan IKEA ringde och talade om att de var på väg, de kom runt 15:45 och efter det började jag skruva ihop benen på sängen och sätta upp den efterlängtade taklampan som hänger lite så där snyggt på sniskan... 
 
 
Man behövde tydligen borra fast lampan på taket, jag hade ingen borr så nu hänger den där, den lyser i alla fall. 
Gästsängen/soffan är också färdig "bäddad" så jag är faktiskt nöjd, slipper man sitta på sängen jämt, i och för sig sitter jag ju på sängen ändå, men nu sitter jag ju inte och sover i samma säng så det känns faktiskt skönt. 
Gick och slängde kartongerna i sophuset och grannen underade vad jag höll på med, kartongen är ju längre än mig så det såg väl rätt roligt ut när jag gick med kartongen i trapporna och jag slog i kartongerna överallt känns det som. Ibland är det inte lätt att vara kort! 
Lagade kycklingwok med nudlar till middag, blev faktiskt godare än förväntat. 
 
 
Nu ska jag kika lite på tv innan jag ska lägga mig. Imorgon väntar venprovs laboration, ta venprover på varandra! 
 

Låg och halvsov och funderade på när syrran skulel komma och väcka mig, hon sa att hon skulel väcka mig runt 9 tiden och så skulle hon på spinning 9:45 men jag sträckate mig ändå efter klockan och då var hon strax innan 9. Syrran kom in när jag höll på att dra på mig mina byxor så det var ju lite tajmat. 

Jag åt frukost medan hon gick och tränade och så försökte jag plugga lite pyskologi efter frukosten men det gick inget vidare, folk ville prata så då var det bara att ge upp. 
Runt 12 började jag göra mig klar, byta om, packa och grejja innan jag skulle åka till Lidingö vallen, det tar ju ca 1 timme att åka från syrran till Lidingö vallen och varken hon eller lillebrorsan kom på starten, men det är förståligt. Kommer ändå träffa de efter loppet.

 

Tog mig runt loppet på 1:25:48 och kändes ändå rätt okej, syrran missade målgången, men det var väl inte hela världen, hon kom i alla fall.
Hade egentligen hoppats på att ta mig runt loppet på under 60 minuter men jag lyckades ju både skada mig och bli sjuk så det målet strök jag, hälsan går ju trots allt före. Men jag är ändå glad att jag lyckades ta mig runt, joggandes fast jag är förkyld och hostar slem. 
Pulsen och hastigheten säger ju allt om hur krasslig jag var under loppet. I vanliga fall har jag en puls på ca 140-150 i den hastigheten...

 

Loppet var ganska roligt. varierande bana som jag faktiskt kan tänka mig att springa igen. Abborrbacken var ganska brant, hade försökt och föreställa mig det värsta och det var väl typ så den såg ut också. Gick upp för de flesta backarna för att spara kraft, annars hade det tagit för mycket kraft och springa upp för alla backar, för det var ju inte bara en backe kan jag tala om.

När jag hade duschat och mötte upp syrran som satt utanför så hade det börjat regna, vi tog oss till bussen och tillbaka till stan, hon skulle köpa batteriet så vi hann göra det innan de stängde och sen mötte vi upp lillebrorsan. Vi skulle äta på Asahi Fondue och där var det hotpot som gällde, och så var det självklart buffé så man kunde välja vad man ville hotpotta, mumsigt gott kan jag säga! Kan knappast tro att det finns ett sånt ställe i Umeå...

 Förrätt. 
 

Hotpot. 

Vi åt ett par timmar och sedan åkte lillebrorsan åt motsatta hållet medan jag och syrran skulle tillbaka till henne och hämta min packning som J hade lyckats kasta ihop eftesom jag endast skulle hinna springa in och ut och ta nästa Roslagsbana till centralen igen och åka nattåget mot Umeå. 
J var snäll som packade ihop mina sista grejer som jag hade utspritt, men det mesta hade jag packat ihop innan jag åkte.

Pratade lite med H innan jag åkte och hon var väldigt förvånad över att jag hade flyttat till Umeå och lika så F när han frågade, ja det är väl kanske inte så många som skulle flytta så många mil hemifrån och dessutom helt själv även om man åker för att studera.
När jag satt på roslagsbanan så satt jag i min egen värld, och efter att roslagsbanen stått stilla några minuter började jag undra varför vi har stannat så länge, gissa vad? Jo, banan hade nått slutstation och det var bara två minuter innan den skulle åka igen, tur att jag hann av... 
När jag kom till centralen så gick jag och hämtade min andra väska som jag hade låst in, sen var det bara att ta sig till perrongen. Grejen var att jag inte fattade att spåren var åt samma håll både för pendeln och mitt tåg så när jag gick mot pendeln så kändes det konstigt, så jag vände och höll på och virra runt ett tag innan jag frågade någon. Tur att jag hade tid på mig att gå vilse där nere... 

 
Det var rätt trångt i tåget när alla skulle in och alla stod i gången utanför "liggrummet" för att de som befann sig i "rummet" bäddade sina sovplatser. En gravid kvinna som skulle sova i samma rum som mig frågade om hon kunde få sova längst ner för att hon sprang så mycket på toa om nätterna, men jag var självvisk och sa att jag inte ville byta eftersom jag ändå ska till skolan när jag kommer hem och faktiskt blir åksjuk om jag sover högre upp, hon tyckte säkert att jag var taskigt som inte lät en gravid kvinna sova nederst och det visade sig att hon också skulle till Umeå. 

När vi stannade i Gävle kändes det lite konstigt att jag skulle åka vidare, i vanliga fall brukar jag ju kliva av där, fick nog lite hemlängtan fast jag var i Gävle igår...

Gävle tågstation.
 
 

Gick på toa innan jag gick och la mig och när jag vaknade och skulle på toa igen blev jag lite chockad när det inte var några vagnar bakom oss, det var det när vi åkte från Stockholm så de hade vl tagit bort några vagnar på vägen, men det var rätt häftigt ändå, hade inte sett sån "utsikt" från tåget förr.

En intensiv helg har det varit och en ganska bra sådan också. Jag är helnöjd, tack alla som varit inblandade. 

När jag kom ut från duschen imorse så såg jag en svart grej på golvet, undrade var och kollade lite närmare. Jo men tjena spindeln, är du på besök!? Den kröp säkert in igår när jag öppnade fönstret, fönstret som jag inte öppnat sen jag flyttade in. Det andra fönsteret har jag fortfarande inte fått igen helt...
 
Hade laboration idag och det gick ut på att kolla på olika celler/vävnader/organ i mikroskop. Det var ganska häftigt, några hade man redan sett förr. Det vi kollade var bland annat hud, tunntarm, spermie, aorta, ovarium och något mer om jag inte minns helt fel. 
Gick förbi V efter labben och vi skulle prata om min lab rapport. Det visade sig att jag hade för några decimaler och när jag skickade in den första gången hade jag för många decimaler, att han aldrig blir nöjd... 
Har i alla fall fixat det och skickat in rapporten igen så jag hoppas han blir nöjd den här gången. 
Cyklade förbi OKQ8 på Haga och hämtade min efterlängtade Fjällräven ryggsäck. Är helt nöjd med den, den enda nackdelen är att man inte kan dra åt sidorfacken om man har töjt ut dem, jag får väl leva med det. 

 
Pluggat lite och kört mitt 7-minuter pass.Passade även på att städa, var ju rätt stökigt efter hemkosten från Gävle med kläder och grejer överallt. Det kan ju inte se ut hur som helst när man får besök av IKEA...  
Imorgon får vi se om jag tar mig till MB eller inte, annars blir det nog plugg hemma. Har tvätt tid 13-15 och så kommer IKEA nångång mellan 14-18. Man borde ju ha fått en bättre marginal så man kan planera lite mellan 15-18 istället för att bara sitta hemma och vara dörrvakt. 
Nu är det dags att göra sig klar och sova, godnatt! 
Tog sovmorgon idag, och det var inte lika skönt som jag hade hoppats... Vaknade till nångång vid sex tiden och fick ont i mellangärdet och en obehaglig känsla, halvsov oroligt fram till halv tio då jag bestämde mig att att ringa jobbet och tala om att jag hade jobbat över i fredags och sedan fråga om bidraget. 
Innan jag hoppade in i duschen så gjorde jag det där 7-minuters passet, appen som jag laddade ner i helgen. Nu har jag antagit utmaningen att fortsätta göra 7-minuters passet varje dag i en månad, dock får man hoppa över max tre dagar i månaden innan appen nollställs för att man har "fuskat" för mycket. Vi får väl se hur det går. 
Gick till skolan efter lunch och den här gången var det stor skillnad från igår, inte alls lika trött som igår. 
Det känns ganska bra att jag fortfarande kan några latinska termer från gymnasiet så jag har lite i bagaget. Sen används det ju latinska termer på jobbet så det känns bra att ha lite "försprång". 
Åt middag när jag kom hem och sen satte jag mig ner och renskrev mina anteckningar tills jag upptäckte att grannen hade lite väl roligt i sitt rum så jag gick ut till köket och fortsatte och plugga. Problemet var bara att de har bytt ut lampknapparna till sensorer istället och när jag satt och pluggade så förstod inte sensorn att jag satt där så lamporna släcktes, försöka veva med armarna men det hände ingenting. När lampan tändes efter att jag hade ställt mig upp några gånger så gav jag upp och knallade snällt tillbaka till mitt rum, tur att grannen var färdig... 
Nu ska jag försöka sova, godnatt allesammans! 
 
Klev upp strax före sju idag och duschade, jag tyckte att jag hade sovit rätt bra under natten men var inte riktigt utvilad. Det var mer jobbigt att kliva upp strax innan sju än 5:30 som jag gjort de senaste tre dagarna... 
Duschade, åt frukost och knallade iväg till skolan. Första föreläsningen handlade om hygiein. Jag kunde redan det hon pratade om, vårdhygien (basala hygien rutiner, handhygien etc) så det kändes lite värdelöst att sitta och lyssna speciellt när jag gjorde hygien testet på jobbet i lördags. 
Kände mig rätt trött och seg på föreläsningen att jag höll på att sömna flera gånger. Efter fika rasten var jag fortfarande lika trött och höll på att somna. Jag undrar vad det är som har hänt? Så här trött brukar jag aldrig vara. 
Gick hem för att äta lunch och blev lite piggare på vägen, men när jag sedan satt i föreläsningssalen så kröp sig tröttheten på igen. Höll på att somna flertal gånger både före och efter fika rasten... 
Man såg på mina anteckningar att jag hade försökt och skriva men liksom höll på att somna halvvägs för jag kunde inte tyda ordet jag försökte skriva... Det har aldrig hänt att jag varit så här trött i skolan, jobbigt var det också. 
I vanliga fall brukar jag vara trött och sen pigga på mig efter rasten eller lunch men den här gången blev det nästan värre... 
Knallade till ICA efter skolan och handlade lite mat, mitt kylskåp var ju rätt så tomt efter att ha varit hemma i Gävle i fyra dagar. 
När jag kom hem så såg det ut så här i entrén, jag undrar vad mina grannar har gjort med Posten/reklamen...

Tanken var att jag skulle göra klart VG uppgiften till statistiken när jag kom hem, men jag var så hungrig att jag var tvungen att äta först, sen så skulle jag bara flytta tillbaka mina grejer till köket som är nyrenoverat, jag skulle bara gå och diska och jag skulle bara... Fast jag är ganska glad att jag packade upp mina grejer just då, för då var det några korridorare som var i köket hon som hade "lånat" plats i mitt kylskåpsfack stod det och jag sa åt henne att flytta på hennes stora bunke och då säger hon "jag har inte plats på min hylla, du har väl två hyllor?" och då sa jag "Nej, jag har bara en. Du kan väl ställa ner den där i lådan (frukt lådan längst ner)? Man har väl bara en hylla?" och då säger hon "Ja, det har man. Men jag ag vet inte vems låda det är" och då tänkte jag "som om du frågade om du fick låna plats på min hylla? Och varför påstå att jag har två hyllor när alla bara har en? " Det slutade med att hon la ner den där, men hon var inte helt nöjd, jag lär ju ha plats för mina grejer.
Efter det så satte jag äntligen igång med plugget och då hann klockan bli 20:30 och statistiken skulle skickas in senast 24:00 inatt. Jag blev klar strax innan 23 och skickade in den, den här gången bifogade jag laborations rapporten också. V talade nämligen om att jag glömde bifoga den i lördags när jag kvar klar med den. 
Men i lördags var klockan 22:30 och jag hade jobbat 7-15 så jag var rätt trött så jag glömde helt enkelt att bifoga rapporten, men mailet skickade jag  i alla fall... 
Nu ska jag sova, och jag ska sova ut, ska sova ända tills jag vaknar och det ska bli så skönt med tanke på alla tidiga mornar när jag jobbade förmiddag tre dagar i helgen. 
Godnatt!