Sov rätt oroligt i natt faktiskt. Vaknade flera gånger hela tiden och så höll jag på att få sendrag på min vänstra vad. Tur att jag upptäckte det så jag slapp sendraget. Det kanske var därför jag sov oroligt. Kände att sendragen ville komma tilöbaka flera gånger. Hade satt ringklocka klockan 9 imorse för att jag skulle kunna lägga mig någorlunda tidigt inatt men så blev det inte. Klockan är ju trots allt mer än 00:30... I alla fall ringde bemanningen mig typ halv tio och frågade om jag kunde jobba kväll på 112 K, skulle jobba på golvet, inte sitta vak. Funderade ett tag om jag skulle tacka ja eller nej, för jag var ju tvungen att plugga, plus att jag tänkte på OB:en. Sen fick jag veta att man intr får extra OB för nationadagen så då kändes det lite jobbigt att jobba eftersom jag behövde plugga! Jag tackade i alla fall ja och fick sluta 21.30 istället för 22 men jag fick ändå stanna kvar till 22 eftersom en undersköterska gick hem strax innan 21 för art hon inte mådde så bra. Detsuttom tror jag inte att de andra tre sjuksköterskorna visste att jag slutade 21.30 istället för 22 fast det stod i pärmen. I vilkek fall så var det hyfsat lugnt på avdelningen, i all fall på mina salar. Hade dock lite pyssel med alla men det gick bra. Fick byta av vaket så då hade jag i alla fall 30 minuters pluggtid. När jag väl skulle gå så kom det helt plötsligt en patient som skulle läggas in pch det hade inte jag en aning om. Visade i alla fall in herrn på rummet och hade inte fått några instruktioner om vad som skulle göras eller något så jag plockade fram lite kläder och så skulle han ringa. När jag sedan gick in när de rappoeterade över så fick jag veta att han skulle op duschas och att en av syrrorna hade lagt fram kläder vilket hon inte hade gjort. Jo men lite info om en ny patient hade ju inte skadat, fick förklara lite snabbt hur han skulle duscha med hibi scrub och allt. Allt gick bra och jag fick äntligen åka hem. Var rätt skönt väder att cykla hem på, difinitivt mycket varmare än igår! Blev lite surf innan dusch och ni är jag nedkrupen och redo att lägga mig och sova, måste ju ladda till imorgon! /Y
Vaknade 11 idag, rätt skönt faktiskt, men hade kunnat sova en lite stund till kände jag, men nä, jag var tvungen och kliva upp och "vända" lite på dygnet så jag kan vakna tidigt på tisdag.
Runt 12 fick jag sms från Bemanningen som frågade om jag kunde jobba ikväll, svarade ja eftersom det var vak.
När jag väl hade svarat ja så ringde de upp och frågade lite om jag visste hur patienten var och om jag träffat patienten förr.
Började 14:30 och slutade 22:00 idag. Det var faktiskt kallt idag när jag cyklade till jobbet, men hade för bråttom så jag kunde inte vända hem och byta om...
Självklart var det ju ännu kallare när jag skulle cykla hem, men jag överlevde i alla fall.
Det var rätt lugnt med patienten idag. Han var lite rosslig så vi fick suga bor lite slem och sånt, hände väl inte så mycket, typ samma som igår.
Läste lite också, tog mig tre timmar att läsa första delen på Gefle Dagblad...Läste lite manga och försökte plugga men jag är så less på den blåa YKB boken så jag pluggade knappt, fast jag borde, jag borde plugga en massa inför provet! Blev lite spelandet på Ipoden och mobilen och hittade en kortlek och la patiens ett tag också. Försökte till och med fila naglarna, men hade inte klippt de så när jag filade så blev det bara konstigt.
Cyklade förbi biblioteket och lämnade tillbaka en bok på vägen hem och la boken i brevlådan som biblioteket har, det är bra att de har ett inkast så man kan lämna tillbaka böcker när det är stängt också.
Som sagt, var rätt kallt och cykla, men man blev ju varm allt eftersom och när jag väl var hemma så var jag ju självklart svettig.
Spelar lite på datorn och tittar på Brothers and sister just nu. Ska försöka ta igen sju veckors bloggning, undrar hur det kommer att gå, och om det ens går. Ska försöka hinna med det så jag är klar innan jag åker bort. Önska mig lycka till, haha!
/Y
Började med att jag vaknade 8, gjorde mig klar, duschade, bytte om och cyklade ner till stan för att värda på Friskis klockan 9. Hände inte så mycket på Friskis, det var as lugnt, inte så konstigt, klockan var typ 9 och det var lördag morgon, vem orkar träna då liksom?
Värdade till 11:30 och pratade lite med Britta innan jag åkte hem. Tänkte värda till 13 men jag skulle åka och jobba för ingen annan kunde jobba, det blev ett vak pass.
Har inte suttit vak på ett år känns det som. Men pratade lite med Anna innan och hon berättade lite hur patienten var så det verkade lugnt.
När jag väl var där så hände det inte så mycket. Var lite konstigt att se att nästan halva skallbenet var borttaget. Inte varje dag man ser det, men efter ett tag blev man van vid synen, men det var märkligt.
Blev lite plugg, läste manga och skötte om patienten.
Bytte sondmat, kollade saturation, använde sugen för att suga bort slem och så fick han blåsa i peep masken en gång i timmen. Inte så svåra eller jobbiga uppgifter, så det var rätt slappt och rätt skönt vak pass och vak patient.
Tog bussen hem efter jobbet och åkte till Brynäs och träffade Maria. Vi tittade på tv, snackade massa skit och så tänkte vi gå på promenad, när vi väl var utanför dörren regnade och vi gick typ två meter och tyckte att det var kallt så vi gick in igen, tittade på film, åt popcorn och snackade ännu mer skit och kollade självklart facebook.
Blev en rätt nice kväll, var hemma strax innan 2 och gick och la mig nästan på en gång. Var hur trött som helst! Tack för en skön och trevlig kväll!
/Y